Nejste přihlášen/a.
Digestoř vyvedená do stropu přes odvětrávací nástavec v krytině http://www.tondach.cz/stresni-krytina/keramicke-doplnky
Nástavec pro odvětrání kanalizace (k taškám z Hranic)
Délka potrubí 1,5m (1m plastového 150 potrubí, 0,5 m 150 hliníkového potrubí rovnou na větračku. Problém je s hlukem - při odpojeném potrubí (vzduch fouká do zateplené střechy) hluk digestoře na první stupeň je v pořádku. Jakmile připojím nástavec k odvětrání tak hluk se rapidně zvýší a sací tah se sníží.
Jak toto řešit? Použitá digestoř faber screen
díky
0x
Měl jsem stejný problém, nakonec jsem musel potrubí vyvést přes zeď, nebo přikoupit další odvětrávací tašku. volil jsem 1 variantu a trubku jsem bložil dřevem.
Důvod byl u mě jednoduchý. v prostupové tašce je otvor 9cm (osobní odhad) a tenulpněznehodnotil potrubí. V mém případě dokonce digestoř začala vibrovat.
Nutno dodat, že mám tašku Tondach srdcovka.
doplněno 08.04.12 23:45:*ne odvětrávací ale prosrupovou tašku ( překlep)
To je přesně ono. Při připojení toho nástavce se průchod zmenší tak na pětinu, možná jen desetinu a s tím se zvýší odpor, který překonává ventilátor. Takže se zvýší hluk a samozřejmě sníží výkon.
Průměr, který je na výstupu z ventilátoru, se nesmí zmenšovat (zvětšení nevadí) jinak se stane to co vám, sníží se účinnost a zvýší hluk.
Takže rada pro vás: Udělejte jiné ukončení trubky - co největší průměr. Nejlépe přímo vývod trubkou přes střechu a ukončit komínovou stříškou.
Tady mají i plastovou elektrodesign.cz/... Pravda cena je trochu jinde než u plechové, která je ve vašem rozměru kolem 400-500kč
Ještě mě napadla, střední i když taky špatná cesta. Dát prostupovou tašku tondach.cz/... a na ni přidělat stříšku. Případně odřezat z tašky ten "bobek"a nechat jen díru, aby byl průřez co největší. Ale tam by byl asi problém s izolací. A taky litr za tašku? ![]()
0x
Dobrý den, asi neporadím a předem se omlouvám, že využiji toto vlákno, ale řeším stejný problém. Potřebuji nad střechu dostat potrubí digestoře o průměru 150 mm a nikde jsem nenašel efektivní a jednoduché řešení bez redukce průměru. Napadla mě jediná věc a tou je oslovení klempíře, aby vytvořil prostup střechou, následně prostup opatřit stříškou podobnou na komínech...
pozn.: Co se týká redukce, počítejte, že snížení průměru např. ze 150 na 125 mm je zvýšení hluku o 20% a snížení výkonu také v řádu desítek procent.
Pokud máte někdo bezva typ, který tady nepadl, i já budu moc rád.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.