Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odsavač s odtahem nad šikmou střechu

Od: laras odpovědí: 4 změna:

Digestoř vyvedená do stropu přes odvětrávací nástavec v krytině http://www.tondach.cz/stresni-krytina/keramicke-doplnky
Nástavec pro odvětrání kanalizace (k taškám z Hranic)
Délka potrubí 1,5m (1m plastového 150 potrubí, 0,5 m 150 hliníkového potrubí rovnou na větračku. Problém je s hlukem - při odpojeném potrubí (vzduch fouká do zateplené střechy) hluk digestoře na první stupeň je v pořádku. Jakmile připojím nástavec k odvětrání tak hluk se rapidně zvýší a sací tah se sníží.
Jak toto řešit? Použitá digestoř faber screen
díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Zřejmě nemáte přívod vzduchu do místnosti a vzniká podtlak.

miracz*
hodnocení

0x

Měl jsem stejný problém, nakonec jsem musel potrubí vyvést přes zeď, nebo přikoupit další odvětrávací tašku. volil jsem 1 variantu a trubku jsem bložil dřevem.

Důvod byl u mě jednoduchý. v prostupové tašce je otvor 9cm (osobní odhad) a tenulpněznehodnotil potrubí. V mém případě dokonce digestoř začala vibrovat.

Nutno dodat, že mám tašku Tondach srdcovka.

doplněno 08.04.12 23:45:

*ne odvětrávací ale prosrupovou tašku ( překlep)

To je přesně ono. Při připojení toho nástavce se průchod zmenší tak na pětinu, možná jen desetinu a s tím se zvýší odpor, který překonává ventilátor. Takže se zvýší hluk a samozřejmě sníží výkon.

Průměr, který je na výstupu z ventilátoru, se nesmí zmenšovat (zvětšení nevadí) jinak se stane to co vám, sníží se účinnost a zvýší hluk.

Takže rada pro vás: Udělejte jiné ukončení trubky - co největší průměr. Nejlépe přímo vývod trubkou přes střechu a ukončit komínovou stříškou.

Tady mají i plastovou elektrodesign.cz/... Pravda cena je trochu jinde než u plechové, která je ve vašem rozměru kolem 400-500kč

Ještě mě napadla, střední i když taky špatná cesta. Dát prostupovou tašku tondach.cz/... a na ni přidělat stříšku. Případně odřezat z tašky ten "bobek"a nechat jen díru, aby byl průřez co největší. Ale tam by byl asi problém s izolací. A taky litr za tašku? *sok*

tonda27*
hodnocení

0x

Dobrý den, asi neporadím a předem se omlouvám, že využiji toto vlákno, ale řeším stejný problém. Potřebuji nad střechu dostat potrubí digestoře o průměru 150 mm a nikde jsem nenašel efektivní a jednoduché řešení bez redukce průměru. Napadla mě jediná věc a tou je oslovení klempíře, aby vytvořil prostup střechou, následně prostup opatřit stříškou podobnou na komínech...

pozn.: Co se týká redukce, počítejte, že snížení průměru např. ze 150 na 125 mm je zvýšení hluku o 20% a snížení výkonu také v řádu desítek procent.

Pokud máte někdo bezva typ, který tady nepadl, i já budu moc rád.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]