Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naredeni malirske barvy

Od: juglans® odpovědí: 15 změna:

Dobry den v navodu pisi,ze se ma poprve natirat zredeny do 20procent vodou a druhy nater-10-15procent zredeny.Zda se mi to divne,aby druhy nater byl ridsi?Kolik mam dat na litr barvy.Natiram barvou -Viva professional hydrochroma.Prvni nater jsem tedy dala 20proc.1l barvy a 4l vody.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

nátěry se ředí v poměru..
teda když mám 1 litr barvy, tak přidám na první nátěr 0,2 litru vody, to by mělo být to ředění do těch 20 %
pokud mám jen půl litru barvy, tak 20 % je vlastně jedna pětina z toho půl litru, a to je 0,1 litru vody.

na druhý nátěr 10 až 15 procent na 1 litr barvy dělá 0,1 až 0,15 litru vody, teda méně vody oproti prvnímu nátěru, barva bude hustější!
první nátěr se dělá řidší, aby vsáknutím vytvořil penetraci a zrovnoměrnil nasákavost podkladu, druhý nátěr - hustější- lépe kryje.

samozřejmě mistr malíř ředí podle nasákavosti podkladu, hustoty barvy, třeba i teploty a vlhkosti vzduchu, jinak pod štětku a jinak na váleček... doporučené ředění na obalu barvy jej jen orientační...

hodnocení

Tak nevim co to je za barvu.Zredila jsem to na 1l -2dcl,zkusila s tim malovat,ale priserne se to tahalo,huste.Trochu jsem musela pridat vody vic,aby to vubec slo.Takze celkem jsou 2 natery tou ridinou a jeden timto a 15l barvy je v haji.musim cekat do utery a dokoupit.Skoda,mohla jsem to mit zitra hotove,chce to asi jeste jednou.JInak mistnost je velka asi 77m2 a nater jsem kupovala na 100m2,alespon jsem rikala prodavace.Drive jsem kupovala Klasic nebo Primalex a bylo lip.Vsechno maji ale tak drahe i tahle 15l.+15l natonovana barva stala 1200kc.

hodnocení

0x

Jojo, už jsem se s takovým požadavkem setkala. Už si nepamatuju jaká to byla značka, ale druhou vrstvu chtěli řidší než první. ;) Nic se neděje, neděste se! To bude dobrý!

hodnocení

Dobry den,diky za odpoved.tak snad jsem to namichala dobre.Asi vsude prozivaji velikonoce v plnem proudu.my stihame vsechno,malovani mistnosti,v dalsich prozivame velikonocni vyzdobu a mala 4 roky dostala anginu.ale uz je ji lepe.vcera jsme byli na pohotovosti.akorat tam jeste ctu,ze se nema natirat na natery s celuozou a podobne.no tak doufam ze se nebude loupat,protoze na stope jsem kdysi musela zamazat flek nejakym balakrylem tusim.Preji hezke velikonoce.

To teda máte akční velikonoce :D Někdy se to tak schumelí. Přeji vám, ať to pěkně schne a spadne jen při škrábání. A jestli tam bude někde "kocour", řekněte to jako to říkávala moje mamka-Nic se neděje, je to krásně čisté.*vtip*

hodnocení

0x

Přesně tak. Druhý nátěr bude hustší a ne řidší. Na 1 litr barvy jsi měla dát dvě deci vody a ne 4 litry. To máš jen skoro čistou vodu a ne barvu.

hodnocení

No ja jsem to tak pochopila prve,ale muj muz me presvedcil,ze tomu rozumi opacne.Ach jo,ted jsem to dotrela po druhe,je pravda ze to moc nekreje,ale proí malovani ani nestekalo.Vydatnosti to souhlasilo co do celkoveho mnozstvi,takze stejne mnozstvi hustsi nebude asi rozdil.

Nene, nemáte pravdu. Je sice pravidlo, že první nátěr řidší, aby prý se spojil s podkladem a druhý hustější, aby lépe kryl. Ale jsou značky, které to chtějí opačně. Neuvěřitelné, ale je to tak. Celý život jsem si malovala sama a také jsem nevěřila vlastním očím. Ale je dobré držet se návodu. Jinak to není fajn a navíc, vrstva je tak silná, že se musí příště škrábat. Věřte, že výrobce to má vymyšleno. *hej*

hodnocení

Kdyz ono to ale nekrylo.Budu presne citovat vetu v navodu.aplikujte zredeny do 20procent vodou pro prvni nater a do 10-15proc.pro druhy.Zitra jedu jest pro barvu nestacila a tak se jeste zeptam.Prvni postup byl malo husty a pak zase prilis.Je to asi blba barva ,taky podle ceny.

Nejlepší bude barvu neředit podle návodu, ale podle potřeby.

Do 20-ti % vodou znamená voda : barva buď 1 : 4 (20% : 80%) nebo 1 : 5 (20% : 100%) Přikláněl bych se k tomu prvnímu. A druhý nátěr analogicky k tomu: 1:9 (10% vody a 90% barvy) až 1,5 : 8,5 (15%vody : 85% barvy)

hodnocení

Dbry den vsem,tak jsem z prdejny cerstve poucena,ze tat barva se micha pravdu jen1-2dcl na litr barvy.na namitku ze je t hrozn huste,mi rekli,ze sice se to uvad v navodu,ale ve skutecnosti mam vodu pridat dle potreby.ja nevim proc posledni dobou vse zbytecne pitvam.Drv jsem proste naredila odhad a zacala malovat.Asi clovek dnes vic prepocitava,ze je vse drahe a proto ta uzkostlivost.Diky vsem za dobre rady i verim,ze pro nektere barvy to muze byt trochu jinak.

hodnocení

Tak tohle se mi pri malovani jeste nestalo.bohuzel v nekterych mistech uschla malba odfoukla a loupe se.Nechavala jsem to vyschnout vzdy nekolik hodin a topila kamny.nejhorsi,kdyz seskrabnu v miste ,kde to dfouklo,tak i kolem je to takove ,ze by to slo skrabat vse.Par fleku jem tedy sundala spachtli,znovu natrela a trnu hruzou,jestli se to nebude muset skrabat cele.stale je to takove zive,ze by lehko sla malba seskrabnout nehtem.mam to nechat zatim den a uvidi se?Vzdyt pisi ,ze mezi natery 5hd.pauza a t ja jsem nechavala daleko dyl proschnout,dorana.

Tak to vás lituji. Je to na mrtvici.*plac* Někdy se to tak semele, že by bývalo líp, kdyby člověk nevylízal z postele! Nadělal by méně škody a ušetřil by. *uf* Já třeba vím, že v tomhle bytě, ve kterém žiji musím udělat stropy štětkou. Váleček malbu, i už seškrábanou, trhá a pustí je vedle. Nadělá takové jako neštovice. Na zdi váleček můžu vzít.*jasne*

hodnocení

Dobry den,delam stetko,tady by to valeckem neslo,kor strop,vim o cem mluvite.Ale tohle je fakt hruza.Dnes jen vetram,úvidim jestli se to jinde neoloupe a az si budu jista ty fleky zkusim natrit,Safra,uz jsem mohla uklizet a jit na druhu loznici.Uplne mam hruzu to zas delat touhle barvou,mam ji jiz natonovanou.Uz tohle nechci ani videt,opravdu clovek neusetri.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]