Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektrická stříkací pistole

Od: mirage odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, potřebuji nastříkat železný plot. cca 40m. takže celkem flák a je udělán z tyček o cca 1cm na 1cm, takže jich je v poli asi 20 nevím přesně. a polí bude k 20ks. A co teď. Štětec nebo elektrická stříkací pistole. Přemýšlel jsem o BOSCH té silnější. Ale má to cenu. a co kovářská barva. zvládne ji to. Máte někdo zkušenosti nebo doporučíte čím bych to mohl stříknout. Do kompresoru a pistole zvlášt se mi nechce. ten bosch se mi líbí.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

ber poměr 1 tyčka o šířce 1 cm ku mezeře o šířce 9 cm... (aspoň tak to nějak vychází, dvoumetrové pole a dvacet tyček, teda asi 19 mezer o šířce asi 9 cm) když budeš stříkat přesně, i tak při rozptylu pistole plno barvy půjde vniveč.

pokud máš dostatek barvy, teda minimálně asi 3 x více, než je potřeba na natření plochy těch tyček, tak stříkej...ještě k tomu potřebuješ zakrývací materiál, prodlužovák na elektriku, aby jsi se dostal až na konec plotu, a zřejmě i další věci. Všechno bude zaprášené kolem dokola od barvy, vyplivovat budeš barevné kuličky a kašlat... teda bez respirátoru...

já osobně bych vzal váleček a natíral válečkem.. já z jedné strany, manželka z druhé... ať ví, že to není med lízat... váleček či molitan, či chlupy, jak ti půjde lépe... ne moc široký, aby jsi nechytal za vedlejší tyčky, ani moc úzký, aby jsi stále neklouzal z tyčky do mezery... nejlépe ten asi 10 cm široký...

pamatuji, jak jsme kdysi s otcem vyráběli váleček z králičí kožešiny, když jsme natírali pletivo okolo chaty... i to je zábava... ale tím naším válečkem to také moc nešlo, zlatý štětec...

doplněno 08.04.12 11:35:

pokud bude plot zelený, trávníku to na vzhledu neubere, jen ho barva spálí... jak bude vypadat chodník?

tyčky jsou hranaté, bezva robota, válečkem nahoru dolů a jedna strana natřená.. napřed vnitřní strany,( resp. boky, aby jsi se při opačném pořadí neumazal od natřené přední strany), potom přední a zadní, a nakonec štětečkem ty spoje, rohy, kam se nedostal váleček... k tomu trochu stínu, aby se pivo moc neohřálo, celkem dobrá práce, mechanická, nenáročná na myslení... a únavná...

Tak nějak, Hejkal říká nejméně 3 x více barvy než na štětec, já to odhaduju minimálně na pětinásobný množství barvy.

Myslím si, že ta časová úspora za to nestojí, ale toť jen můj názor. Vzal bych na to štětku, nějaký štokrle na sednutí a už natírám.

mirage
hodnocení

přikládám fotku. Původně také nastříkané, ale přes pistol a klasický kompresor

Elektrická stříkací pistole

lukas12345
hodnocení

0x

Na pistoli zapomen už jen cena kanystru ředidla na to nutná mluví za vše . Jeden se vyzbrojte štětcem na spoje druhý válečkem. Za odpoledne to stihnete v pohodě i s kafíčkem a upečením bábovky k němu . Váleček vanička 50 kaček a štětec za 30kaček . s trochou cviku se dá natírat válečkem cololiv . Tohle byla práce na 5minut jawamania.info/...

mirage
hodnocení

tak to jste mě nepotěšili :( v týdnu tedy koupím váleček a čtetečky

moto*
hodnocení

0x

Níže již napsali prakticky za mne, jen bych chtěl dodat, že elektrické stříkací pistole jsou choulostivé na barvy. Kdysi jsem prodával elektrické stříkací pistole od značky Wagner a řešil jsem občas reklamace na zadřené pístky a to při stříkání barvami které měly v sobě abrasivní složky, tedy hlavně základovky. A o značce Wagner se dá říci, že je velmi kvalitní. Mám z těch dob i jednu repasovanou a nepoužívám ji. Buď dělám štětcem, válečkem nebo vzduchovou pistolí.

repkin*
hodnocení

0x

Za dobu co o tom přemýšlíte, jste to mohl mít již natřené štětcem za 50,- a ušetřil by jste peníze za stříkací pistoli a jiné vylepšováky.

mirage
hodnocení

no plot který má přes 40m kolem kostela nevím nevím. já jen že jsem stejně přemýšlel o stříkací pistoli, tak jsem to chtěl sloučit. Jen mě zajímalo jestli je to lepší a rychlejší nastříkat nebo štětcem. Ale jak koukám, tak štětec vyhrál :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]