Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci zlepšit tepelnou izolaci šikminy pod kterou jsou 3 místnosti v podkroví. Stávající stav je: betonová taška, pod ní pojistná fólie, mezi krokvemi minerální vlna 8cm, dále je dřevěné podbití - komplet všude coulovýma prknama a na nich je coul silný heraklit a na něm omítka.
Jak heraklit pracuje, tak omítka popraskala, a tak jsou místy vidět spáry mezi jednotlivými deskami. Desky všude drží dobře jen z podstaty (dřevo) pracují. Uvažuji, že bych na to přilepil 10cm šedého polystyrenu a kotvil do těch dřevěných prken v podbití. Heraklit bych nechal. Bude to na tom heraklitu držet? Bude stačit 10cm, nemám dát víc?
Zvažuji také parozábranu. V současné době není, ale do budoucna uvažuji v části umístit koupelnu, tj. zdroj vlhkosti. Polystyren je dost nepropustný, ale to asi stačit nebude...? Tu fólii, ale propíchám kotvama, a tak nebude sloužit...? Jak na to?
Rozebírat střechu nechci. Je 7 let stará a v dobrém stavu.
Uvítám nápady a názory na toto téma. Předem díky.
Frank
doplněno 16.04.12 09:14:Rozhodl jsem se, že do koupelny (8m2) umístím tento odvlhčovač.
Polystyren mi bude fungovat jako parobrzda. Pravidlo, že se má difuzní odpor směrem ven ze stavby zmenšovat bude dodrženo. Tak by to mělo být ok.
Dobrý den, v současnosti řeším podobný problém (zatepluji dodatečně prostor pod krokvemi)...Váš problém bych řešil laťováním, o jakých rozměrech těžko říct, minimální doporučená vrstva izolace je 18cm..takže jestli latě o rozměrech 8x5 či 10x6 ...?Dneska dělají dlouhé šrouby takže by vám to určitě drželo i přes ten heraklit. Mezi tyto latě bych nacpal vrstvu vaty a přes to parotěsku nacvakanou na latě. Jako další vrstvu další latě, kontra, jako rošt pro následující úpravu (palubky, sádroš,...), a nebo použít ty první latě jako rošt. ... Konkrétně v mém případě sem položil vodorovně přímo na krokve latě 6x4, mezi ně vatu a přes to mě čeká dát parotěsku, přes to svisle latě 5x3 a na to pak palubky
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.