Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přetočená vložka FAB

Od: magdon® odpovědí: 4 změna:

U vložky v domovních dveřích (značně namáhaná) občas dojde k jejímu přetočení. Čím se to může stát? Údajně to může způsobit poškozený klíč, ale jak by byl poškozený? Jak tomu zabránit? Kontrolovat všechny klíče je nereálné (v oběhu cca 150 ks). Vložka je nedávno po opravě.

Přetočená vložka FAB

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hoummy*
hodnocení

0x

Nebude rozbitá vložka ve dveřích?

hodnocení

Prosím Vás, přečtěte si znovu mojí otázku*bzum*. Jasně, že je vložka rozbitá. Na to se nemusím ptát, to je snad vidět na první pohled. Mě ale zajímá, čím a proč se rozbila.

ladaadal*
hodnocení

0x

To vypadá, že se protočil zub na bubínku. Může být ošoupaná natolik, že se protočí v uchycení k bubínku. Může se to pak jevit tak, že někdy se chytne a zamyká a odemyká a občas se protočí a zůstane takhle. Jedině dát předělat vložku - nové bubínky, nový zub, stejný profil i systém stavítek, abyste nemuseli měnit všechny klíče.

hodnocení

Ta vložka je cca měsíc po větší opravě, stejně tak 2 rezervní. Občasně se to stává u všech 3 (a stávalo se to i před opravou). Jde o vložku z "generální sady", ale u žádné jiné vložky z této sady se to nestává. Proto si myslím, že to dělá některý klíč, pasující jen do této vložky. V zámečnictví mi řekli, že se to může stávat poškozeným klíčem, ale neprozradili, jak by měl být poškozený. Za přetočení zpět si samozřejmě účtují peníze (není to moc, ale už mě to nebaví). Jinak jsem s tímto zámečnictvím naprosto spokojený, starají se mi o zámky už 17 let.

.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]