Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkušenosti se sporáky MORA, AMICA a dalšími

Od: dedabrno® odpovědí: 3 změna:

Na stará kolena se nevyhneme stěhování a tak přibyla i starost o výběr nového kombinovaného sporáku. Dosud máme k plné spokojenosti MORA ESPER a neradi bychom si zvykali např. na jiné rozložení hořáků (vařidlové desky apod).

Nakonec jsem výběr zúžil na tyto výrobky: MORA KS 242 GW,AMICA (asi nejlépa GEM 5333 Z ECO), možná i INDESIT ( asi CS 51010 S nebo K 3G5 S(W).

Prosím o výměnu praktických zkušeností, setkal jsem s kritikou jakéhosi zápachu po spálenině u sporáků AMICA a celkově nižší výkonnosti atp. Co se týká rozmístění hořáků, asi většina bude souhlasit s tím, že to rozmístění MORA vyhovuje běžné práci u sporáku - ale proč ale všichni další výrobci dávají do první řady ten největší hořák?

A nakonec : velkost vnitřního objemu trouby je u všech zn. MORA stejná? Neradi bychom šli dolů od prostoru která má dosavadní MORA ESPER.

Děkuji za každé hodnocení a radu.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Doporučuji Moru,zvlášť když jste na ni zvyklí,plechy by měly pasovat,udělejte si mustr z papundeklu a na prodejně si to zkuste.Rozmístění hořáků je patent Mory,proto je to tak.Logicky největší hořák na kraji je veliké nebezpečí pro děti.

hodnocení

0x

Do nové kuchyně jsme kupovali taky sporá MORA a spokojenost, předtím jsme měli komb el. troubu a plyn sporák taky mora a složil desítky let a sloužil by dál, ale v nové kuchyni by byl jak pěst na oko :)

doplněno 07.04.12 13:44:

nějak mi utíkají písmenka

*sporák MORA

*sloužil desítky let

hankauk*
hodnocení

0x

Když naši postavili v 70.letech dům, měli jsme Moru s plynovými hořáky a el. troubou. Když se předělávala kuchyň, tak koupili Amicu a to je tak cca 7 let?! Mora šlapala bez problémů. Amica je taky OK. Jediná nevýhoda je, že je trouba o něco menší, než měla Mora. Při otevření trouby také člověk dostane "šlehu" horkého vzduchu. U Mory se to nestávalo.

Já sama jsem měla sporák Indesit - taky kombinace a byla jsem s ním maximálně spokojená. Momentálně vařím na Bellingu, což bude asi britská značka. Hořáky jsou rozmístěné logicky, což mi vyhovuje. Ovšem trouba s grilem jsou plynové a to je neštěstí! Je jasné, že si člověk zvykne, ale až budeme předělávat kuchyň (což bude, doufám, letos v létě), tak taky pomaže z domu!

Máte ale pravdu, že výrobci umísťují hořáky na dnešní sporáky/varné desky dost nelogicky. Pro ně to asi logiku má, ale pro nás praktikující "kuchaře" NE. *zed*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]