Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vlastnictví plotu po koupi pozemku

Od: dadda odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,

řeším teď zapeklitou situaci. Koupil jsem od obce pozemek, který byl částečně oplocen. Nyní, ale plot zmizel - resp. vybourali ho a odvezli lidé, kteří měli kdysi tento pozemek pronajatý a nárokují si tedy vlastnictví plotu. Absolutně je nezajímá, že neoprávněně vnikli na můj pozemek, ani to že způsobili materiální škodu při bourání sloupků. Jelikož s nimi není možná žádná domluva, chystám se podat trestní oznámení. Můžete mi případně poradit jak postupovat, o jaké zákony se opřít atd.?

Předem díky.

D.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

des*
hodnocení

0x

Nedělejte si nepřátele.Když byl plot jejich,nemáte na něj nárok,Oznamte na obci stavbu plotu,dejte k tomu vyjádření sousedů a je to.Kopáním okolo sebe nic nevyřešíte.

majsterjoe*

zase na druhou stranu clovek by nemel zklopit hlavu a delat ze se nic nedeje, jen kvuli tomu,aby nemel nepratele. A v tomto pripade se ani o nynejsi pratele nejedna.

uska*
hodnocení

0x

A co máte ve smlouvě? Pozemek s plotem a nebo bez plotu? Co jste vlastně koupil?

doplněno 07.04.12 14:55:

způsobili vám majetkovou škodu

-mě nic koudného nenapadá, co vám pohli poškodit. Leda tak pošlapat trávník a nechat díry v zemi po sloupcích, ale toto bych nenazvala majetkovou škodou. Zdali pak nehledáte záminku na žabomyší válku pokud jste si plot neodkoupil.

hodnocení

0x

Vy byste si své věci z pronajatého pozemku neodnes? Obec Vám prodala pouze parcelu,nebo v kupní smlouvě to máte napsáno jinak?

repkin*
hodnocení

0x

Dokud dotazovatel neřekne co má přesně ve smlouvě, popř. vyjma začerněných osobních údajů jí zde neokopíruje, je zbytečné reagovat, jsou to poté jen spekulace.

buss
hodnocení

0x

Žádáte konkrétní odpověď na nepřesnou otázku. Co bylo prodáno, i plot? A čí vlastně byl před koupí, kdo ho postavil? Napřed se v tom orientujte.
Klidně to oznamte, policie to vyšetří a dá vám vědět. No a jen tak, my to šetření uhradíme...

repkin*

To nebyla moc dobrá rada, PČR bude šetřit a ve finále to stejně bude občanskoprávní spor a pošle taazatele at si to vyřeší na soudu, ať sem ofotí smlouvu a pak můžem radit ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]