Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
řeším teď zapeklitou situaci. Koupil jsem od obce pozemek, který byl částečně oplocen. Nyní, ale plot zmizel - resp. vybourali ho a odvezli lidé, kteří měli kdysi tento pozemek pronajatý a nárokují si tedy vlastnictví plotu. Absolutně je nezajímá, že neoprávněně vnikli na můj pozemek, ani to že způsobili materiální škodu při bourání sloupků. Jelikož s nimi není možná žádná domluva, chystám se podat trestní oznámení. Můžete mi případně poradit jak postupovat, o jaké zákony se opřít atd.?
Předem díky.
D.
Nedělejte si nepřátele.Když byl plot jejich,nemáte na něj nárok,Oznamte na obci stavbu plotu,dejte k tomu vyjádření sousedů a je to.Kopáním okolo sebe nic nevyřešíte.
A co máte ve smlouvě? Pozemek s plotem a nebo bez plotu? Co jste vlastně koupil?
doplněno 07.04.12 14:55:způsobili vám majetkovou škodu
-mě nic koudného nenapadá, co vám pohli poškodit. Leda tak pošlapat trávník a nechat díry v zemi po sloupcích, ale toto bych nenazvala majetkovou škodou. Zdali pak nehledáte záminku na žabomyší válku pokud jste si plot neodkoupil.
Žádáte konkrétní odpověď na nepřesnou otázku. Co bylo prodáno, i plot? A čí vlastně byl před koupí, kdo ho postavil? Napřed se v tom orientujte.
Klidně to oznamte, policie to vyšetří a dá vám vědět. No a jen tak, my to šetření uhradíme...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.