Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění stavební buňky na svůj pozemek

Od: rostah* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

potřebuji radu, co se týče umístění st. buňky na vlastním pozemku (pozemek veden jako stavební pro bydlení). Minulý týden jsem volal na stavební úřad v Dobré okr. F-M, kdy mi pí. Síkorová sdělila, že mi umístění buňky nepovolí. Toto mi odůvodnila, že buňku mi povolí pouze s ohlášením nebo stavebním povolení jako součást stavby. St. buňku jsem chtěl povolit na základě územního souhlasu. Souhlas sousedů taky mám.

Poté jsem se díval na různá fóra, kde polovina říká, že je potřeba povolení a druhá, že ne.

Takže potřebuju radu, zda můžu umístit tu st. buňku na pozemek bez povolení nebo jak to udělat oficiálně. Bude umístěna položením na betonové pražce, aby neležela na zemi, kvůli vodě. Buňka má rozměry cca 4,5 x 2 x 2 (dxšxv). Jedná se o nástavbu vojenského vozidla V3S bez náprav.

Děkuji za rady

Umístění stavební buňky na svůj pozemek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dle mne na toto není třeba stavební povolení a ani nic jiného! Buňka v tomto případě skříň zeskříňové V3S NENÍ pevně spojena se zemí.

uska*
hodnocení

0x

Bohužel stav. úřad má pravdu. Pokud chcete na pozenku stavět a buňku dovezete teď a stav. povolení podáte za pár měsíců, bude vám to jistě tolerováno. Pokud stavět nehodláte, souhlas nedostanete. No, když si si přivezete na černo, nic víc jak pokuta a odstranění vám nehrozí.

jabraka*
hodnocení

0x

Kdo se moc ptá,moc se dozví.Zaparkoval jsem na svém pozemku vrak vozidla a nikdo mi to nemůže zakázat.

JABRAKA

cyril*

Tak to máte poněkud mylné představy.

ladaadal*
hodnocení

0x

To by mě ani nenapadlo se někoho ptát, jestli si tohle můžu postavit na svůj pozemek. Prostě bych to tam strčil a hotovo. Kdyby někdo remcal, řekl bych, že to budu renovovat a hotovo.

hodnocení

0x

Mam stejnou nastavbu na svem pozemku. Nikde jsem ne neptal a nikomu to do ted nevadilo. Netvrdim, ze to nepodleha nejakemu povoleni, ale...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]