Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvod plynu z PB láhve 10 kg

Od: mh23® odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,potřebuji vyřešit,v jakém materiálu (kromě mědi a oceli) se dá natáhnout rozvod od 10kg propanbutanové láhve umístěné cca 10 metrů od spotřebiče. Bývalý rozvod byl v mědi,ale po návštěvě zlodějů nepřežil.dočetl jsem se pouze o ALPEX GAS. kdybych tento systém použil,jak jej napojím na regulátor tlaku? Předem všem děkuji za odpovědi.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karelxii*
hodnocení

2x

Zdravím...já to mám propojené normální hadicí od autogenu asi již 15 let a v poho*palec*

hodnocení

2x

Hadicí to mít propojené můžete ale není to podle předpisů. Správné je použít měď,železo nebo nerezovou ohebnou trubku systému CATS, nebo ten alpex gas.

hodnocení

no jo ,ale jak připojím měd na regulátor tlaku,který tam musí být,a který má vývod na hadici? mám udělat kousek hadice jako propojení? vzal bych hadici určenou na plyn.

Přesně tak vemeš hadici na plyn červenou průměr 8mm a propojíš, na trubku nasuneš a pojistíš motex páskou a u regulátoru to taky pojistíš motexem

tesyk*
hodnocení

2x

V obchodě se svařovací technikou si kupte hadici přímo pro PB. Prodává se v metráži.

hodnocení

0x

My jsme asi před patnácti roky měli taky sporák na propan butan. Tehdy to bylo provedeno ocelovou trubkou (vnější průměr asi 10mm a vnitřní průměr mohl být 8mm).

Při průchodech přes zeď byla trubka obložená větší plastovou trubkou. Spojení trubek bylo pomocí šroubení.

Nevím jaké jsou předpisy dnes pro provedení rozvodu plynu. Určitě existují plastové nebo ocelové trubky na rozvody plynu (které vydrží ten malý tlak plynu).

Zkus se zeptat nějakého staršího topenáře. Ten ti snad vyjmenuje všechny možnosti připojení než pouze pohodlnou měď.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]