Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výzva k převzetí bytu

Od: cumacek* odpovědí: 2 změna:

Dobrý den, mám problém s pronajímatelem bytu, jak mám prosím postupovat v případě že:

Smlouva podnájmu končila k 28.2.2012 a doposud nám další smlouvu neposkytli, takže platím a užívám pronajatý

byt neprávem(prý byli nemocní). Měsíc duben jsem řádně zaplatila, ale našla jsem si jiné bydlení, takže jsem to majitelům

telefonicky oznámila. Nemají čas převzít byt, mám u nich vratnou kauci s dvojměsíčním nájmem, tvrdí něco o výpovědní

lhůtě, přitom smlouva zanikla. Nechci jim vyhrožovat soudem, ale nevím jak mám postupovat. 15.4. se stěhuji do nového bytu a ráda bych ten stávající předala v pořádku a chci svou kauci + poměrnou část nájmu za duben. Děkuji moc za radu. Jana

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Dobrý den. Písemně vyzvěte pronajímatele k řádnému převzetí bytu. Určete den a hodinu, kdy budete chtít byt předat z důvodu zániku smlouvy. Požádejte ho o dodržení dohod ve smlouvě, tj. vrácení finanční částky. Pokud si pronajímatel neudělá čas v dohodnutém termínu, upozorněte ho, že již nebudete platit nájemné. Zapište si stav elektřiny a vody pro jistotu, že by později došlo k rozporům těchto plateb.To on bude v prodlení a upozorněte ho, že v tom případě se dalšího jednání ujme Váš právní zástupce, dořeší věci za Vás a bude jednat ve Vašem zájmu. Tudíž budete požadovat i případné vynaložené náklady s tímto spojené. Takže navrhujete, aby se předání bytu uskutečnilo bez zbytečných průtahů a komplikací, z důvodu Vašeho odstěhování se a nechcete zbytečně zvyšovat náklady pronajímateli, které by vznikly tím, že si byt řádně od Vás nepřevzal.

To by mělo zafungovat. Pošlete s dodejnou, abyste měla jistotu, že písemné oznámení od Vás bylo řádně doručeno a převzato. Vždyť je to i jeho zájmu, aby si byt převzal a já věřím, že to udělá.

doplněno 05.04.12 13:11:

Myslím, že mu spíš jde o to, aby Vám tu kauci vracet nemusel. Proto asi nespěchá v jednání s Vámi...

lolaprasatkova

Ještě by si měla sebou vzít svědka. Určitě jí nechtějí vrátit peníze.Musíte je 100 % písemně vyzvat. Jinak své peníze nikdy neuvidíte.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]