Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde a jak prodat staré obrazy?

Od: petrx* odpovědí: 4 změna:
Byl jsem dotázán, co dělat, když člověk zdědí staré obrazy a chce je prodat:1) Kde a jak je prodat?2) Jak předem zjistit jejich tržní cenu?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Už jsem kdysi tady radila, jak zjistit cenu obrazů, zda má obraz nějakou hodnotu. Stačí udělat foto obrazů, k tomu stručný popis, jestli je na obrazu nějaký podpis, případě podpis, vyfotit samostatně. Na seznamu si udělejte e-mail na jaké chcete jméno. Fotografie obrazů i s popisem můžete zaslat na tuto adresu. " obchod@antikvita.cz "

Neudávejte svoje jméno, ani adresu. Jen požádejte, zda se mohou na obrazy podívat a udělat přibližný odhad, zda má obraz nějakou cenu. Odpověď na e-mail na seznamu. Tím nikomu neříkáte, kde jsou obrazy, ani kdo jste vy. Budete mít informativní cenu. Jen moje rada.

hodnocení

1x
ad 1. Kde a jak je prodat? Pokud to má nejakou cenu, tak bych zkusil nějakou větší aukci v Dorotheu v Praze . Přijde mi to také jako více otevřenější vztah mezi Vámi a odbornikem, který vám pro aukci odhadne cenu a řekne prodejnost obrazu.2) Jak předem zjistit jejich tržní cenu? dorotheum.com/...

ahasver4*
hodnocení

0x

Dobré starožitnictví provede ocenění i prodej...

mowla*
hodnocení

0x

Připrav se na to, že se tě kdokoli (každý) bude pokoušet okrást... :)

Pokud tomu vůbec nerozumíš, najdi si na netu makléře s ´uměním´ a nech si obrazy nezávazně ocenit... Bez udání místa bydliště (či skladování těch obrazů)... Pak je dej do dražby - je-li mezi nimi opravdu cenný kousek, makléři se ´přetrhnou´... No - a hlavně nedbej na ´velmivýhodnépředprodejnínabídky´...

Pokud jde o bezcenné obrázky, nedoufej ve zbohatnutí... V opačném případě přeju "dobrý prodej"...

:)

BTW - kvalitní - opravdu kvalitní obrazy, neprodávej, byla by to škoda...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]