Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Myčka 45 cm široká - máte zkušenosti?

Od: crazim* odpovědí: 26 změna:

Zdravím,

v jednom nejmenovaném kuchyňském studiu mi sdělili, že myčka 45 cm široká, jakákoliv značka je z Číny - tzn. šmejd..je to pravda? Máte někdo zkušennosti z myčkou 45 cm širokou?.. Myslím že 45ka by stačila, jelikož jsem byla zvyklá umývat celý život nádobí ručně. 60tkovou myčku musíte taky naplnit aby se to vyplatilo ji zapnout, nebo ne?

Jěště jsem se chtěla zeptat jakou značku byste doporučili

děkuji předem :)

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

2x

Pokud se vam do kuchyne vejde, kupte 60cm. Ja jsem kupovala 60cm mycku do dvouclenne domacnosti. Navic mam s priborovou zasuvkou, takze usetrim hodne mista v dolnim kosi. Nejdriv jsem ji poustela tak 2-3x tydne, od te doby, co jsem doma, poustim temer denne. Zalezi na tom, jak varite, ale verte, ze zadna mycka neni tak velka, aby se nedala naplnit. Ja kolikrat i tu nasi na 14 sad naplnim a jeste mi nadobi zbyde. Chce to mit vic priboru, taliru, hrnicku. Take existuje funkce polovicni napln, kdy se delka programu a spotreba vody snizi.

vždyť si protiřečíte: kupte 60cm a dělejte 1/2 náplň. 45cm myčky mají také krátké programy a nižší teploty.

mowla*
hodnocení

1x

Je to jednoduché - kuchyňská studia (obvykle) nedělají kuchyně na míru, ale vyskládají je z běžných modulů - a ty jsou 60 cm široké... Tedy je pro ně 45tka práce ´navíc´ - resp. práce, na kterou nemají 100% marži... Proto...

Oni se běžně nedělají skříňky šíře 45 cm? To mě je nějaká nejnovější novinka kterou ještě neznám.

mowla*

Ale dělají... Jenže nejběžnější je právě modul 60 cm...

:)

Relativně ´běžně´ udělá truhlář libovolnou šíři - ale dráž...

No neřekl bych, že je nejběžnější 60 cm. Ale to je vcelku fuk. Pokud se dělají skříňky 45 cm a to se běžně dělají, tak nevidím sebemenší důvod proč by to nemělo jít.

Nehledě k tomu, že se tam ta skříňka vůbec nedává, myčka je místo ní.

mowla*

"Ale to je vcelku fuk."

Jo - je to vcelku ´akademická´ debata... :)
Myčka se montuje do korpusu skříňky - teda aspoň všechny 3 vestavné, jež jsem ´potkal´ osobně (všechny "60", přiznávám)...
Každopádně se prodejce snaží poptávku unifikovat bez ohledu na skutečné potřeby zákazníka... Za posledních cca 5 let jsem byl jako ´poradce´ a dozor přizván k zařizování tří nových bytů a sám - nevidět osobně, bych nevěřil, co vše je schopen prodejce nabídnout a - i prodat..;)

Osobně jsem již zamontoval nespočet myček. Úplnejch vestaveb, polovestaveb, i volně stojících daných do linky, tedy podstaveb. Širokých i úzkých a ještě jsem neviděl jedinou, která by se montovala do korpusu skříňky. Vžcky jde myčka místo skříňky.

mowla*

OK, zřejmě máš v tomto oboru rozsáhlejší znalosti... Já su takový ten všechnoznávšechnoviděl a všude byl aspoň 2x... Z oněch tří mnou zmíněných myček si podrobněji pamatuju jen tu první (kuchyňář zapomněl dát mezi kohout a pancéřovku těsnění, takže jsem to pak opravoval, spoj prokapával) - Bosch, ovládání na dvířkách seshora (musíš navolit program a zapnout před zavřením)... Montovala se do korpusu, protože nestála na podlaze, ale právě na tom korpusu - dvě nosné bočnice s ´podlahou´ a dvěma svlaky nahoře... Hloubka cca 55...

;)

doplněno 04.04.12 21:22:

A jo- dovezená z Německa, ale to by v roce cca 2007 nemělo hrát roli...

to je přesné

hodnocení

0x

máme několik let bosch a žádný problém, myslím, že z číny není. Každý prodejce je z části lhář a z části manipulátor. Chtějí Vám vnutit to,co zrovna potřebují prodat, nebo co má pro ně větší marži,opravdu je to tak. Pro menší domácnost klidně volte myčku 45, ušetří Vám místo. Auto taky nemáte SUV ale klasické, že.

doplněno 04.04.12 19:56:

mj. kuch studia mají spotřebiče tak nechutně přiražené, že se jim vyplatí prodávat celoročně i s 25% slevou, tak si udělejte obrázek.

hodnocení

0x

šmejd to není, ale 45 pokud nejste sama neberte

dáte tam max dva hrnce a "hotovo" , myčka plná :-/

a značku? třeba aeg electrolux(osobní zkušenost :)

velké hrnce tam nedávejte, umývejte v ruce. To Vám neublíží. Kvůli 2hrncům bych si 60 tku rozhodně nekupoval.

taky pravda, hrnce nedávejte,poklice nedávejte, a těch pár skleniček taky ne, takže myčku nekupujte vůbec! :)

hodnocení

0x

Několik let jsme v malém bytě používali 45 cm myčku Electrolux pro čtyřčlennou rodinu úplně v pohodě. Nebyl s ní jedinej problém. Já bych se toho vůbec nebál. Ale pokud je místo radši tu širokou.

hodnocení

0x

Pokud jste doma sama, nebo žijete 2-3, tak by mohla 45cm stačit. Jelikož nás je doma 7, tak ani 60cm myčka nám nestačí, je na 12 sad nádobí a často musím pár dost umýt ve dřezu. Myčka u nás jede tak1-2x denně, takhle přeplněná je vždycky večer :)

hodnocení

0x

Jsme s manželem většinou sami dva, takže vlastním myčku 45cm už asi 5 let, a nedám na ni dopustit. Velkou bych využila jen při návštěvách, nebo když přijedou děti. Mám Candy, koupili jsme ji kdysi v Makru. Když je větší hrnec, tak ho umyju v dřezu. Někdy ji ani za den nenaplním, a pouštím až druhý den. Hodně tím šetříme vodu, neb jsem byla zvyklá mýt nádobí pod tekoucí vodou. Takže si ji klidně kupte, já jsem spokojená.

skříňky se dělají hlavně 80cm, někdy 90, někdy 60, někdy 45, někdy i 30. Není pravdou že 60tka je modul. Kdo Vám to namluvil. Dnes se dělají i třeba 80 široké šuplíky apod.

mowla*

"60tka je modul. Kdo Vám to namluvil" - prodejce...

:)

A - ano, skříňky - resp. šuplíky (zejména s plnovýsuvem) se dělají širší, 80, 100, i 120... Některé návrhy kuchyní jsou horizontálně členěné (výška šuplíku 30?), jiné vertikálně...

dobrak*
hodnocení

0x

Nedávno v Čt 1 v černých ovcích byla reportáž o myčkách ...jednoznačně radily tu větší spotřeba jak ve vodě i el energie zanedbatelná . Sám za sebe doporučuji myčku větší (vlastním 15let ) ...to někteří jěště nádobí myli solvínou značky mijramijra

hannaha
hodnocení

0x

Jsme 2 členný rodina,myčku máme 45.Kdybych si kupovala novou,volím 6O cm. Spotřeba vody i elektřiny skoro stejná.Protože denně vařím a když přijdou děti i několikrát denně,nemám problém myčku naplnit. Něco jiného je,pokud vaříte pouze o víkendu. To je moje zkušenost.

stirecek*
hodnocení

0x

Doma máme 45cm, je to baumatic, nevím jestli je z číny, stála šest tisíc a myje jak nějaké boshka za 15tis. Pro tři čtyři lidi úplně stačí, má celkem osm programů, ale používáme jen jeden, takže další vychytávky u těch dražších myček jsou zbytečné. Nádobí to umyje a víc nepotřebuju, to je pro mě důležité a za tu cenu je super. I když ji naplníme plnou, tak už většinou chybí nádobí, zvlášt příbory. Nedovedu si představit větší myčku, jelikoř bych musel dokoupit nádobí, na nádobí bych musel dokoupit alespoň další metr kuchynské linky, abych ho měl kam dávat a zároveň si nedovedu představit ten smrad v myčce, než bych tu velkou naplnil. Myčka jede jednou za dva tři dny v průměru, když je návštěva není problém ji zapnout dvakrát. Kdybych měl šedesátku, stejně bych do ní dal jen ten stejný počet nádobí jako do menší.

lidus*

Právě mi tato stará otázka pomohla, kupujeme dceři myčku 1 dospělá osoba + 2 malé děti a váhala jsem mezi 60 a 45, 60 to zabere dost z prostoru linky a tak jsem se na základě, hlavně vaši zkušenosti "štírečku" rychle rozhodla. Dík

hodnocení

0x

To je teda moc pěkný blábol, co vám prodejce řekl. Úplně stejně může říci, že úzká pračka, menší televize a malí psy jsou z číny. *haha*Já mám Candy 45cm a nedovedu si vůbec představit, jestli by to firma Candy tolerovala, aby pod jejich značku prodávali číňani šmejd. To je teda blbost na entou. *bzum* Já jsem sama, myju tak 2x za týden a musím vám říct, že první rok, když jsem ji koupila, mi vraceli 1.800 za vodu. Opravdu! Myla jsem pod tekoucí vodou a vlastně stále, protože jsem cvok a ve dřezu nemůžu cokoliv mít. Hned to musím opláchnout a dát na odkapávač. *jasne* A jakou značku? To si asi zas až tak nevyberete. Konkurence je veliká, tak musí být všecky dobré, aby si nezničili pověst. Trefit na blbý kus můžete u kohokoliv. A ty moc chytré, které myjí ve dvou litrech vody, jsou zase pěkně drahé. *hej*Ale jestli můžu, tak vám poradím to, pohledejte na netu a až se rozhodnete, okoukněte ji v kamenném obchodě. Pak doma zadejte v pc Heureka.cz a a zadejte typ, který se vám líbí. Vyjedou vám obchody, ve kterých hledaný typ mají a hlavně za kolik. A všude najdete, kolik chtějí za dopravu. Já jsem za tu svoji takto ušetřila 4.000 tisíce. V kamenném obchodě ji měli za 11 a v e-obchodě, kde byla nějaká akce, za 7. A to už je rozdíl, že?!*jasne*

klementyna
hodnocení

0x

Záleží, kolik Vás doma je a jakým způsobem se stravujete. Pokud víc než 4 a denně vaříte, tak si kupte 60. Jestli je Vás míň, obědváte mimo domov a k večeři si dáte salát nebo nebo rohlík se salámem, tak 45 bohatě stačí. My jsme doma 3, máme 45, hrnek a talířek od snídaně každý po sobě opláchne a strčí do myčky, myjem až je plná, jednou, max. dvakrát během týdne, akorát o víkendu, kdy se vaří a peče, tak i v sobotu a v neděli. A že je mezi 45 a 60 jen malý rozdíl ve spotřebě vody a elektřiny? Ano, je... a právě proto je nádobí z 45 lépe umyté, když se menší množství nádobí umývá v téměř stejném množství vody. Je to podobně jako s pračkami. Ty, co mají super malou spotřebu vody, prádlo zas dobře nevyperou. Když perete ručně, taky je rozdíl, jestli napustíte celý kbelík nebo jen na dno, aby bylo ponořené.

necootomvim
hodnocení

0x

Ahoj,

doma jsem mycku nechtel, pak jsem s ni souhlasil o sirce 45cm, nakonec mame 60cm a to extra velkou a jsem velice rad, ze tomu tak je, tedy ze je velka. Jediny okamzik kdy vidim duvod k pusteni te bestie je neco jako nedelni obed a to jsem rad, ze to tam narvu,to 45cm myckou sotva poresite. V ostatnich pripadech vitezi rucni postup. Spotreba vody a elektriny je u 45cm a 60cm podobna a uzitna hodnota je zasadne rozdilna.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]