Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podlahový rošt - kotvit?

Od: fanta odpovědí: 3 změna:

Ahoj,
chystám se dělat palubkovou podlahu v 1. a 2.patře RD. Skladba
1. strop ( HELUZ panely (miako vložky), tl. cca 25cm)
2. panely srovnané beton. potěrem cca 2-3cm
3. folie pro kročejovou izolaci (mám něco jako EKOFLEX)
4. rošt - KVH hranoly 6x4cm v rozteči 50cm
5. palubky 28mm
Dotaz:
1/ Kotvit rošt do betonu? V diskusích i radách odborníků se to různí - ano i ne. Bude mít ukotvení vliv na zvýšení kročejové neprůzvučnosti?
Pokud bych kotvil, ta bych vyrovnal latě plastov. okeními podložkami co mi zbyly a kotvil bych to turbošrouby cca po 1m.
Někdo radí latě zapěnovat - to ale nedám pod lať kročejovku a pochybuji, že se pěna dostane po celé ploše latě aby ji nahradila.
2/ Bude mít vyplnění prostoru mezi roštěm miner.vatou vliv na útlum hluku? Podle mě zanedbatelný - ty 4cm už to nezachrání.
O tepelnou izolaci mi nejde.
Díky moc za rady

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

0x

Osobně bych rošt nekotvil, pod trímky bych dal alespoň 8mm (případně více) pásky hobry po celé délce trámu a následně bych mezi hranoly dal přeci jen nějakou tu skelnou vatu jako tepelnou izolaci.

Mám tady dvě "chytré" knížky

Vašut -Podlahy palubky, parkety,laminát

IKAR - Udělej si sám - Nové podlahy

a v obou knihách je to takhle popsané a vyfocené.

Nevidím důvod proč kotvit, naopak "plovoucí desknou" + potřebnou izolaci Vám to ten hluk utlumí. Při kotvení roštu si myslím, že by se tento hluk přenášel do konstrukce a v případě různých změn v materiálu (ke kterým by docházet nemělo, ale na 100% Vám to nikdo nezaručí) by podlaha nemohla pracovat a mohla by např. popraskat.

Nejsem ale odborník a je to jen můj laický názor neboť o podlahy se trošku zajímám. Sám v současné době dělám.

doplněno 04.04.12 11:09:

*hi* pardon za překlepy

jabraka*
hodnocení

0x

Minerální vata je nejlepší prostředek k zatlumení hluku(průzvučnost)Nakonec se dá použít i bez kotvení.Nášlapná plocha přímo na vatu z Rigidur desek.

JABRAKA

hodnocení

0x

stručně:

1) Nekotvit, není důvod..

2) jistě bude, pokud použijete tu správnou, na kročejový hluk, či třeba Isover AKU..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma turbošrouby

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]