Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu se hodí kameny?

Od: kejik odpovědí: 13 změna:

Podědili jsme hromadu velkých kamení- tak 30 až 80kg. Dům již máme, do základů tedy nevyužijeme, skalku nechceme. K čemu je využít? Zatím nemáme chodníky a ani stání pro auto. Co takhle vybrat zeminu, poskládat kameny vedle sebe a mezery vysypat zpět zeminou? Materiál zdarma, ale asi to nebude ono, že? Nebo je využít do garáže, kde je zatím hliněná půda a zalít betonem? Díky za tipy!

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

U nás v horách byste neměl problém s jejich využitím. Protože zde jsou převážně svažité pozemky, tak je možné jich využít na nízké terasy, podezdívky pod ploty, základ pro pergolu apod. A jestli je nepotřebujete ani výhledově - nabídněte je na internetu a jistě zájemce najdete. *klik*

figurek*
hodnocení

2x

proč zalévat betonem? Když se vám povede je naskádat vedle sebe a mezery vyplnit zeminou, máte nezničitelný vjezd pro auto, případně nezničitelnou podlahu v garáži.

hodnocení

2x

Moje úvaha. Nemáte chodníky, ani stání pro auto. Kameny jsou nejlepší a nejlevnější materiál na stavbu, jak pro chodníky, tak stání pro auto. Kvalitní kámen, vložit do betonu, vyspárovat a jsou krásné chodníky. Také jsme dostali auto, žulových kamenů. Chodníky z kamenů, jsou nezničitelné. Souhlasím s radou nahoře, nechat si kameny. Nikdo vám kameny nezaplatí.

krkovicka*
hodnocení

0x
Já nevím,ale běžně si kameny darujeme se sousedem.Za flašku i ciga :) nebo jen tak.jen se nabidnete někomu kdo má skalku.
Postavila bych krb.S pomocí teda...
doplněno 04.04.12 09:16: Kdyby jste byl z Prahy. Měla bych zájemce hned dva.Mimochodem z kamenů máme schodky do svahu.

nemec*
hodnocení

0x

Jako chodník na zahradě proč ne, vypadá to dobře, něco podobnýho taky plánujeme - přijde mi zbytečný kupovat materiál, když se může využít to, co je.

zahrada.cz/...

pokud je to dobrej stavební kámen, tzn. kvádry, který nejsou zvětralý, asi bych volil i variantu prodeje - bylo by škoda dobrý stavební kameny zalít do podlahy

repkin*
hodnocení

0x

Myslím si, že co se týče kamení do betonu, tak i hodně záleží co je to za kámen, aby pak např. časem nevyschl a beton pak nepopraskal.

askmenow*
hodnocení

0x

Do betonu bych je nezalývala, to je lepší to vylít betonem celé a kameny prodat/darovat/pošetřit na nějaké jiné zahradní úpravy, jako třeba ty cestičky, lemování záhonků atd.

polinek*
hodnocení

0x

co to je velkých? cca? já bych potřebovala nejaký solitérní káme,,,koupila bych si,,vyfotte ho odkud jste?

polinek*
hodnocení

0x

asi takové velikosti?

polinek*
hodnocení

0x

potřebuji tak velké

hodnocení

0x

My máme opačný problém, kameny nám chybí...Odkud jste? My sháníme kameny, kde se dá, máme svažitý terén zahrady a manžel z kamenů dělá zídky. Je fanatik do kamenů. Dejte na internet, a určitě Vám lidi ruce utrhají...

doplněno 04.04.12 20:52:

Zkusím přidat foto.

K čemu se hodí kameny?
polinek*

,,hezká zídka ,,já bych potřebovala větší..dá se hodně udělat hezkých věcí z kamenů.

doplněno 04.04.12 23:20:

,ještě bych potřebovala nějaké ..

K čemu se hodí kameny? #2

kejik
hodnocení

Díky za tipy! Jsem od Olomouce. Na vyfocení jsem teď moc vytížený, snad časem. Kameny jsou velké tak 30-70cm.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]