Nejste přihlášen/a.
Mám velmi silnou alergii na roztoče,dá se sehnat nějaký čistič na koberce a čalounění,který je hubí?
Děkuji za odpověď.
Pokud mám silnou alergiii nemám doma koberce a čalouněné sezení,ale pořizuji si věci které se dobře ošetřují.Koberec ,i když pořádně vysajete stejně se tam roztoči budou držet.
doplněno 22.10.08 15:36:Co čističe,které čistí horkou párou.
Vaše rada je možná míněna dobře,ale já o té alergii vím asi rok,mám vyhodit dva roky starou,krásnou sedačku a všechny koberce,kreré také nemám moc dlouho? Jsem jen obyčejná dělnice,ne milionář,proto se snažím hledat jiné řešení.
Mimochodem už dávno se přišlo na to,že hladké podlahy nejsou řešení,prach je tam stejně a jěště se při každém kroku rozvíří do vzduchu,tím je to ještě horší.
Musíte zvážit, co je pro vás důležitější. Možná se vám podaří koberce a sedačku dobře prodat někde v bazaru, možná ta alergie není tak silná, aby vás k tomuto razantnímu kroku donutila. Z vlastní zkušenosti vím, že boj s roztoči je marný, prostě si tu bydlí s námi a otravují nám život. Ani ten vorverk nepomohl. Z hladkých podlah se prach velice snadno odstraňuje mokrým hadrem
Bohužel mám doma dítě dost alergický na roztoče,koupili jsme vysavač Rainbow a dost se to zlepšilo,je třeba udělat i jiné opatření jako výměna matrací,deky,polštáře,mít doma co nejmíň věcí který by držely prach,akorát ta pálka za ten vysavač...
Používám několik let vysavač VAX a k tomu se dá koupit roztok ALLERITE a ten jednak usmrcuje roztoče a druhak rozpouští jejich výměšky a mrtvoly a následně se to vše vysaje. Mám to vyzkoušený. Taky jsme alergici a peru s tím koberce.
Díky za radu,prosím Vás,kde se ten výrobek dá koupit?
Já peru všechno co se dá na 60 stupňů (rada od doktorky),přežila to i záclona,když jsem vypla ždímání.Mám vysavač,kterým lze prát koberce i sedačku,ten čistič by mi moc pomohl.
Bohužel nikde na stránkách www o koupi alleritu není nic, ani ve firmě VAX mne nemohli informovat, nic takového v sortimentu nemají. Kupujete ho prosím kde? Díky
Ve firmě VAX mají výrobky s novými názvy,ale stejným účinkem,já jsem si s nima dopisovala.Koupila jsem roztok VAX PETS (má bleděmodrou lahev) - na lahvi je označení AAA a to znamená,že obsahoje allerite.Je vhodný i na ruční čištění,můžete v něm vyprat záclony,závěsy,pelíšek pro psa a pod.
Došlo mi to před vánocemi,když už jsem měla koberce vyprané,takže jsem to ještě nězkoušela.V lékárně lze koupit Milbiol,ale stojí asi 220,-kč , podle návodu stačí na jednu postel a má se za 5 týdnů opakovat - účinek až 8 měsísů
Proti roztočům v postelových matracích existuje nepropustný prodyšný potah, kterým roztoči neprolezou - účinné a mám ho osobně vyzkoušený , mají stránky www.aposbrno.cz tak tam zkus mrknout
doplněno 23.10.08 13:15:Je to v záložce"Zdravotnické lůžkoviny".
Jednou jsme měli doma dealera od vysavačů"Vorverk"a ten tvrdil,že jejich vysavač roztoče hubí.Zda jde o reklamní tah Vám neřeknu,protože jsem to nekoupila,pro mne moc drahé.
Dobrý den je pravda že Rainbow je velice dobrý stroj na čištění jak podlah tak vzduchu jen ta cena mohla být menší ale to se vrátí v podobě nenakupování sáčků do vysavače.Vřele doporučuji a pokud potřebujete kontakt na prodejce stačí se obrátit na mě a já vám ho dám. matousek1707@seznam.cz nashledanou.
Rainbow je výkonově srovnatelný s vysavači v cenové kategorii 7000,- až 15000,-. Jeho distribuční cena 70000,- až 80000,- kč je zlodějina nejvyššího kalibru.
Rainbow čistí vzduch úplně stejně jako kterýkoliv vysavač s HEPA filtrem - takové se dají koupit již za 3000,-kč.
Do Rainbow sice nekupujete sáčky ale musíte cca 1x za půl roku kupovat onen HEPA filtr. A nechtějte vědět kolik si za něj účtují dealeři. Takže výhoda nekupování sáčků je ta tam.
Zabývám se čištěním koberců profesionálně.Pokud se týká suchého vysávání,odstraní z povrchu koberce jen asi 80% prachových podílů.Zbytek,včetně roztočů a desítky dalších nebezpečných alergenů drží uvnitř především statická elektřina.Odstranit i zbytek jde jen za mokra.Tady je právě prostor pro mokré čištění koberců.Vysavač, určené pro mokré čištění,jsou na trhu téměř bez reklam.Užívají je profesionální firmy a můžete si je najmout na čištění,nebo vypůjčit.Ani nemá smysl takový vysavač vlastnit.Jeho použití je reálné tak 2x až 3x do roka pro důkladné dočištění.
Při čištění se koberec vlastně nenamočí.Nastříknutý čisticí roztok vysoké účinnosti se během několika sekund odsaje a se špínou sbírá do odpadní nádoby.Po čištění je otázka hodiny či dvou,a je opět suchý.
Rodiny,kde jsou alergici,by měly cílevědomě tento druh čištění používat.
JABRAKA
Také jsme před časem zakoupili VAX, neboť nám to doporučila alergoložka a musím říct, že mokré čistění je s ním opravdu dobré a také umí sát přez vodu bez sáčků, ale jeho používání mně nebaví, neboť místo toho, abych vzala lux a vyluxovala, musím vše sestavit, nalít vodu a po luxování vše rozložit, umít a vysušit ,šílená práce, která, když se má dělat několikrát týdně, je fakt OTRAVNÁ. Takže luxuje partner(když už to stálo takový prachy) a já šetřím na něco praktičtějšího!
Požívám VAX mnoho let na normální luxování, ale zas tak hrozné rozebírání a čištění to nejni. Používám tedy vodní prachový filtr. Žádné sáčky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.