Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

K čemu slouží imbusy ve žlutém pouzdře?

Od: renne odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

nevíte někdo co jsou to za imbusové klíče ve žlutém pouzdře?

K čemu se požívají?

Nezná to někdo? Děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Mozna na to same jako inbusy v modrem pouzdre, na utahovani a povolovani sroubu.

Kdyz das kousek obrazku tak se dozvis jestli jsou metricke nebo coulove (pokud to bude citelne), s kulickou nebo bez.

hodnocení

1x

imbusové klíče se používají na šrouby s vnitřním šestihranem. Je vcelku jedno, v jakém jsou pouzdře, na funkci to nemá vliv

hodnocení

1x

Dobrý večer,

imbusy ve žlutém pouzdře jsou tzv "americké",mají trochu jiný rozměr než klasické.

bedr*

Kdybych pánové před vás postavil dvě krabičky od imbusů, ale dvě naprosto stejný krabičky, akorát jedna je modrá a druhá žlutá, a o jedný z nich vám řekl, že je z USA, tak která by pro vás byla lepší, co? Samozřejmě ta americká...:))

Nikoliv. Pro mne by byly ty lepší jen ty metrické a to ty americké asi nejsou, a pkd možno značka Tona.Koupil jsem si (do služebního auta) menší sadu nástrčných klíčů s ráčnou.jsou tam dvě sady "ořechů-metrické a palccové.Ty první jsou již xkrát použité a ty druhé ,palcové ani jednou!

Ani náhodou. Pokud existuje jiná možnost (teda mimo Číny) americkým výrobkům se obloukem vyhýbám. Kdysi bylo všechno nejlepší ze SSSR, teď z USA. Jsem na to trochu alergický.

Magdon:

Tak zrovna u nářadí je Vaše idea poněkud mimo. Nikdy jsem neobdivoval a ani sověty ani amíky. Ale na vojně jsem jezdil mj. se ZiLem a KRAZem a musím říct, že ten vercajk, co v těch autech byl, ten byl naprosto nezničitelný a věřte, že jsem se s tím nijak nemazlil. Krom toho mám ještě spoustu vercajku po mém dědovi, spousta klíčů je sovětských, přežili desítky let. Děda si dělával legraci, že to sověti dělali z tanků rozstřílených za války - ale kdo ví, třeba to byla pravda :) Ostatně pár klíčů má i ,,hakenkreuz´´ a jsou taky velmi kvalitní.

V současnosti dělám servisáka, takže mě nářadí doslova živí a mnohdy dostává taky pěkně zabrat. Proto neobstojí jiné, než kvalitní - ne ze snobství, ale prostě proto, že třeba pokud protočíte při povolování imbus šroub, tak je většinou o zábavu na dost dlouho postaráno. Takže jsem aktuálně zakoupil sadu imbusů Bondhus - že jsou to amíci jsem zjistil až později, ale tvrdím, že po stránce kvality oceli jsou vynikající! Kupuji samozřejmě i český vercajk - třeba šroubováky Tona nejsou vůbec špatné, ale například ráčny od Tony mají k dokonalosti hodně daleko.

Ale jistě, máte pravdu. Mě jen vytočila ta věta na konci bedrova příspěvku ("samozřejmě americká"). Dost mi vadí, když někdo dává něčemu přednost jen proto, že je to "americké" i kdyby to byl sebevětší šunt. Samozřejmě, že nářadí (a nejen to) je v první řadě dobré, nebo špatné a na zemi původu až tak nezáleží. A pokud jde o mě a někdo by přede mě položil dvě sady nářadí, vybral bych si tu kvalitnější (respektive v dobrém poměru výkon - cena), bez ohledu na výrobce.

doplněno 07.04.12 16:27:

Jo a jsme tak trochu mimo téma, takže se adminovi omlouvám.

repkin*

všecko je lepší, než Polsko *blee**smich*

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím . Nenyslíš tím sadu imbusů na jízdní kolo?

hop®
hodnocení

0x

Tazatel zatím nereaguje, tak rozdělím otázku na dílčí podotázky:

- Dobrý den = v tuto hodinu spíše dobrý večer...

- nevíte = žádost o radu

- někdo = jakýkoliv rádce, otázka není adresně směřována

- co jsou to za = asi bude následovat specifikace...

- imbusové klíče = nástroj na šrouby s hlavou s vnitřním pravidelným šestihranem

- ve žlutém pouzdře = způsob balení, typ obalu

Vzhledem k tomu, že tazateli jde podle mého názoru především o barvu obalu, doporučil bych dotázat se u prodejce na kontakt na výrobce obalového materiálu, hezký den... ;)

tesyk*

Neměl byste se, Hope spíš loučit pozdravem "dobrou noc", než "dobrý den"...když už jste teda ten pedant?

renne
hodnocení

Dobrý den,

jsou to nějaké imbusy palcové nebo jaké které mi nepasují vůbec, neexistují takové nějaké s jinými rozměry?

Díky

S jinymi rozmery taky existuji, tyhle nevyhazuj (muzou se hodit).

renne
hodnocení

A co jsou to teda za imbusy když nepasují do klasického imbus. šroubu?

Děkuji

No třeba to jsou ty palcové...

tady je máte i v požadovaném žlutém pouzdru

kleste.cz/...

renne
hodnocení

Aha díky, myslel jsem si že existují ty palcové, a na co a proč se používají palcové?

Proč nejsou sjednoceny jen na jedny klasické imbusy, pro č je více tipů?

Imbusy nejsou sjednocené proto, že nejsou sjednocené ani rozměry šroubů. Existuje řada zemí, kde se používají jiné měrné jednotky, než metrické (Austrálie, Amerika, Anglie...) Proč to tak je? Na to se asi budete muset zeptat někde jinde*smich*.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]