Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Klíč nelze v zámku úplně otočit

Od: zamek* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, mám problém, snažím se otevřít své dveře do bytu ale nejde to, mohu hýbat s klíčem v zámku ale dostanu se k bodu kde by se mělo začít odemikat a zpět k bodu kde by se mělo zamikat, po nějaké chvíli lomcování klíčem tam a zpět se dveře otevřou ale chce to snahu a píli. Mohl by někdo poradit? stačí něco někam stříknout nebo je třeba volat zámečníka?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

tak toto mi dělalo u přidělávaných klíčů ... odemykání s nimi je velký problém - vyřešila jsem to výměnou zámku jistota je jistota

jednoho dne se může stát, že neodemkneš vůbec

hodnocení

0x

Vypadá to na vychozenou vložku Vyměnit za novou. Nebo si vypůjčit a vyskoušet.

hodnocení

0x

Chápu správně, že klíček jde otáčet dobře až do doby kdy by se mělo v zámku zamykat?

Když dveře otevřeš a zkusíš zamknout a odemknout, jde to do? Pokud ano, asi bude drhnout zámek ve futru, pokud ne, problém bude jinde.

Zkusil bych vyndat fabku a zkusit ji samotnou, pokud chodí dobře problém bude v zámku. Tem bych cvičně prostříknul WD 40 a pokud ani to nepomůže koupil bych nový. Při koupi nového bacha, je množství různých kombinací, tak to chce vše napřed řádně proměřit, nejlepší je vzít si zámek do železářství s sebou.

robin1*
hodnocení

0x

Asi to nebude tento případ ale stejné jsem řešil před týdnem na venkovní brance. Měli ji zamčenou na dva západy, což u ní šlo jen při -15. Jak se oteplilo tak se šprajcla. Podíval bych se jestli má jazýček kam zajíždět (protiplech)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]