Nejste přihlášen/a.
Dobrý den
Chtěl jsem se zeptat, má starší elektroinstalaci. U elektroměru mám hlavní jistič a proudový chránič 500mA. Předělávám ted jističovou skřínku, kde jsou jen jističe. Zjistil jsem že některé okruhy jsou tahany jen dvěma vodiči, kde je připojen asi fázový vodič a nulový vodič. Chtěl jsem dát do jističové skříně proudový chránič 30mA, kam bych připojil jen ty tří vodičové okruhy a ty dvou vodičové bych dal před proudový chránič. Doporučíte mi zrušit tento 500mA chránič a nebo ho tam také nechat? Ale nevím zda tam k něčemu je když ty dvou vodičové okruhy jsou napojeny jen na fázu a nulu a zem tam vlastně vubec není..
Děkuji za radu
Pres proudovy chranic tahej jen obvody tahane s pracovni nulou.
Hlavne ne celej barak na jeden chranic.
A proč by nemohl mít jeden chránič na celý barák? Mám to tak 20 let a nemám s tím nejmenší problém.
Presne, kdyz budu mit problem treba ve sklepe a chranic vybavi, tak si v tom sklepe ani neposvitim.
Je tedy mozne za sebe zapojit vice proudovych chranicu?
Napriklad jeden mit v hodinach a druhy pred zasuvkou u bazenu?
Moc nerozumim prispevku nize, kde vytyka lednicku..
Dekuji za upresneni, RK.
Za sebe nee, vedle sebe ano. Jeden treba pro koupelnu a druhej pro venek (bazen).
Lednicky se pres chranic nedavaj pac kdyz chranic vybavi a budes na dovoleny tak Ti lednicka vytece.
Spis by to chtelo nekoho od fochu primo na miste.
Jen ze zvedavosti ohledne zapojeni vice chranicu. Mam v hodinach na zacatku privodu proudovy chranic 50mA. Staci na cely barak? Je vubec mozne zapojit dalsi na jednotlivou vetev? Dekuji, RK.
Vidím, že tazatel v tom má poněkud guláš. Co takhle požádat zkušeného elektrikáře? Ono to vypadá zapojit jen pár drátků. Bez el. kvalifikace se ve vyhrazeném zařízení nemáte vůbec vrtat. A vše jde na vaše triko..
Ano, a prave z toho duvodu si to chce ujasnit. Ono to opravdu par dratku je a v zaveru na tom vubec nic neni, samozrejme pokud se v tomto oboru alespon trochu orientuje. Rada typu, obrat se na odbornika je opravdu cenna Tim nerikam, ze se ma vrtat v rozvadeci pokud na to nema patricne vzdelani, ale nezlobte se na me, instalovat proudovy chranic neni nic svetoborneho. RK
Doporučíte mi zrušit tento 500mA chránič a nebo ho tam také nechat? Ale nevím zda tam k něčemu je když ty dvou vodičové okruhy jsou napojeny jen na fázu a nulu a zem tam vlastně vubec není..To je co za paskvil? Někdo zapojil pár drátků?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.