Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Penetrovat?

Od: gappo* odpovědí: 9 změna:

Hezký den přeju všem, chtěl jsem se zeptat. Pořídili jsme si byt a chceme si ho s manželkou vymalovat. Předchozí majitel maloval primalexem, my máme vyhlídnuté barvy od CAPAROLu. Můj dozat je, nemáte s tím někdo zkušenost? Máme to nejprve penetrovat a pak až malovat? Snažil jsem se to někde vyčíst, ale jsem z toho zmatený ...

Jen tak mimo, máte někdo zkušenost s CAPAROLEM?

PS. jedná se o byt v paneláku.

Předem díky za info.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dremonzar*
hodnocení

2x

S malířskými barvami Caparol pracuji a doporučuji předem napenetrovat(Caparol má v sortimentu dobrou penetraci-jde vlastně o systémovou věc). Předejde se tak zbytečným problémům při malování. Co se barev samotných týká jsem s nimi spokojen. Není to tak že zastávám to čím se živím ale dle zkušeností a porovnání s jinými značkami (v praxi) mě přijdou dost kvalitní...

jabraka*

Pokud chceš malovat kvalitními interierovými barvami,předpokládá to předem seškrabat staré nátěry.Podle mých zkušeností je po seškrabání starých nátěrů stěna zůstane homogenní a je lépe ředěnou barvou provést první nátěr,který nejlépe nahradí penetraci.Některé penetrační prostředky jsou určeny k jiným účelům.Spíš by uškodily jako prospěly.

JABRAKA

repkin*
hodnocení

0x

V návodu u barvy by to mělo být napsané, většinou je penetrace doporučována.

skipi*
hodnocení

0x

penetrovat*cteni*

ludak*
hodnocení

0x

Já bych si teda rozhodně malbu nepenetroval.

Budeš se proklínat až to jednou budeš chtít oškrábat.

Nevim proč by to nemohlo přijít rovnou na primalex.

Tak to buď rovnou oškrábej,nebo to zkus na kousku natřít.

standam*
hodnocení

0x

qappo

drz se navodu, ale nevis jak dobry je bude podklad, osobne bych penetroval ve vysledku i usetris

usetris, ze dodrzis presny pomer voda-barva!

stirecek*
hodnocení

0x

Stěny se vyplatí spíš oškrabat, popř zabrousit, pak nemusíš dávat penetrák.

gappo*
hodnocení

Díky všem za radu ... rozhodli jsme se to oškrávat a následně penetrovat. Penetraci jsme pořídili od CAPAROLu.

Tak a teď už jen hurá do toho :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]