Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mokrý sklep

Od: libratomas* odpovědí: 10 změna:

Zdravím,

žádám Vás o radu, jak opravit vlhké stěny ve sklepě starého domu. Ctěl bych použít SANAČNÍ omítku ale mám strach že voda se vytáhne do vyšších míst a místo spodní vlhkosti bude vlhkost nahoře. Přemýšlel jsem, že bych zdivo obuchal a nalepil 2mm tlustý polystyren a natahl perlinku a lepidlo. Ale mám srach, že polystyren začne smrdět. Tak se ptám co bude lepší jestli sanační omítka nebo ten polystyren a jestli ten polystyren nezačne smrdět nebo dělat něco jiného. Sklep je o rozloze 25m2 asi 2,5 metru vysoký s toho asi 1,5 metru pod zemí. Venkovní izolace není žádná a teď není proveditelná.

Díky za rady.

doplněno 01.04.12 23:26:

A jakou sanační omítku doporučujete nebo popř. jaké lepidlo. Samozdřejmě co nejlevněji. Dík

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

skipi*
hodnocení

2x

mám taky takový sklep ...zde není možná izolace z venku ani do budoucna ...z důvodu atd.

řešit to hodlám pouze sanačním systémen,bez jakékoliv izolace...na trhu je mnoho výrobcu,popř.poradí ve stavebninách...

repkin*

V první řadě je nutno zamezit vodě, aby do stavby pronikala. Mám stejný problém jako Vy. Snad poradí milancukrar. Na internetu jsem viděl něco ve smyslu nopová folie, na to armovací síťovina a na to omítka.

Vím teda ale i o jedné stavbě, kde je několik desítek centimetrů vody a když bylo sucho, voda klesla a hasiči jí museli přijet dočerpat, jinak by se asi šestipatrová úřední budova poroučela k zemi. :D

moto*
hodnocení

2x

Dle mého skromného názoru je jakákoliv sanační omítka v tomto případě ztrátou peněz a času. Bez vyřešení primárního problému, tedy hydroizolace sklepa a snížení hladiny spodní vody kolem objektu to nemá smysl. Osobně bych v této situaci sklep vylíčil čas od času vápnem, případně s protiplýsňovým přípravkem a přemýšlel, jak co nejdříve zabránil vlhkosti pronikat zvenčí.

robin1*
hodnocení

2x

Já to řešil tak, že jsem starý sklep vyměnil za nový s izolací a drenáží

tady je kusek starého a nového:

Mokrý sklep
robin1*

A tady nový:

Mokrý sklep #2
moto*

Tak to je řemeslo.

repkin*
03.04.12 12:31

*sok**palec*nádhera

libratomas*
hodnocení

diky za rady. asi použiji sanitační omýtku nech to chvíli vydrží a pak to budu muset pořešit více

hodnocení

0x

máte fotky?

basf-cc.cz/...

a prostřik, dle potřeby

určitě pomůže i místní šetření odborníkem. z:

basf-cc.cz/...

libratomas*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]