Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna trvalého bydliště

Od: urednibezdak odpovědí: 2 změna:

Dobrý den. Bydlím v podnájmu v jiné městké části, kde se mi opravdu líbí a chtěl bych tu v blízké budoucnosti zůstat. Majitel domu nesouhlasí s nahlášením trvalého bydliště, tak bych se chtěl zeptat na podrobnější informace získání TP na obecním úřadě.Zatím jsem hlášen u rodičů, kteří však dům prodávají a musím se do týdne odhlásit. Jako nejrozumněnjší a v podstatě jediná volb mi vychází nahlásit trvalé bydliště na úřadě městké části, kde jsem doposud trvlé bydliště měl. Nevím však jaké k tomu náleží povinnosti a jak je to složité. Na internetu jsou informace roztříštěné, navíc se zákony co chíli mění. Mohl by mi poradit někdo, kdo s tím má osobní zkušenost?
Děkuji

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mkat*
hodnocení

0x

Najidealnejšie je zajsť na urad osobne.Tam vam to musia vysvetliť.

hodnocení

0x

Vy se odhlásit nemůžete. Musí Vás odhlásit vlastník domu (tedy rodiče). Musí zajít na ohlašovnu příslušného úřadu a nahlásit, že se v domě nezdržujete a nebydlíte tam. Proběhne správní řízení a po jeho skončení budete přehlášen na adresu tohoto úřadu ( tedy v místě dosavadního trv. bydliště).

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]