Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak omezit prašnost v bytě

Od: pepino82* odpovědí: 14 změna:

Dobrý den máte někdo nějaky tip jak omezit prašnost v bytě jsou nějaká vychytávky?

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

0x

Plastová okna - u mě se snížila prašnost tak o 90%.

doplněno 01.04.12 14:16:

A hodně pomůže taky opravdu kvalitní vysavač, pokud máš tedy koberce.

pepino82*
hodnocení

Plastová okna jsou jen bydlíme u hlavní cesty moc nevětráme jen z druhé strany od cesty musím utírat podlahu a prach 3x týdně jak to neudělám valí se chuchvalky prachu po podlaze

hodnocení

0x

Pořídit si televizi a počítač. To jsou dokonalé lapače prachu.

pepino82*
hodnocení

To vše je že bych psal na psacím stroji *smich*

pavkazji*
hodnocení

0x

Taky jsem z toho na nervy.Plastová okna máme a že by to nějak pomohlo jsem si nevšiml.Doporučili mi toto: cistyvzduch.cz/...

pepino82*
hodnocení

za ty ceny to budu rači vytírat*hej*

pavkazji*

*haha* To samé jsem slyšel doma od ženy *haha*

repkin*

*haha* mám plovoucí podlahu a taky se práší jak blázen, ale částečně to je tím, že ostatní pokoje prochází rekonstrukcí *frajer*

lolaprasatkova
hodnocení

0x

Bydlíme v novém domě a já chodím jen s utěrkou. Asi je to jediná možnost. Nepoužívám prachovku, ale modrý hadr a vše pořád utírám. Je to asi jediná možnost. Ten prach je úplně všude.

krkovicka*
hodnocení

0x
Nebydlet v zastavené oblasti ale na samotě u lesa.Omezit pobyt doma.Nemít psa ani ptáka.Když přijedeme na chalupu stíráme prach pouze dvakrát v sezoně.To tam chodíme v botech.Kamna na uhlí.Vetrame dost a na uterce nic moc není.Podlaha se pouze smete.
doplněno 16.04.12 20:39: Topime jen na vaření,a to v kuchyni a stejně nejvíc grilujeme a v létě moc neTopime kamnama v pokoji.Jen když je už z kraje podzim.

NO, akorát nesmíte topit v kamnech... z toho je straaaašně prachu... *ee*

doplněno 16.04.12 12:37:

Pardon, nevšimla jsem si, že topíte kamny...? tak to mě překvapuje, nám vždycky kamna blafnou a popílek se rozletí po pokoji...*smich*

hodnocení

0x

Nejlepší čistička vzduchu v bytě jsou Tvoje plíce. Prach pak vyplivneš:))

doplněno 16.04.12 11:56:

A máš to zadarmo! (Opravuji za 30,- Kč u doktora):))

jokr
hodnocení

0x

Škodolibých odpovědí je tu dost...

Co vás vede k boji proti interiérovému prachu? Je některý člen rodiny alergický na prach? Nebo je to neustálé utírání a utírání...
"Domácí lékařka" MUDr. Springerové (bible starší 100 let!) uvádí, že mnohá manželství již ztroskotala na neustálém boji s prachem přepečlivých manželek .

Pokud je důvod vaší otázky zdravotní stav některého člena rodiny, tak se prosím ozvěte. Ten, kdo vám radí, že nejlepší čističkou vzduchu jsou vaše plíce má sice pravdu, v plicích se toho bordýlku také nejvíce rozpustí... Prach, který utíráte je ale tak velký a těžký, že usedá na nábytek aj.. Do plic jde takový prach, který je tak malý (měřeno v mikrometrech) že se neusadí a stále poletuje. Zvíříte ho i klidnou chůzí, gestem ruky. Kýchnutím, které nezakryjete, vyšlete gejzír mikrobiální polévky i 7-9 metrů do prostoru...

Tak se ozvěte

ladaadal*
hodnocení

0x

Jedině minimalizovat všechny prachonosné věci. Nemít koberce, ubrusy, peřiny, sedačku jen koženou, žádné vystavené sklo porcelán, žádné záclony...prostě nic, ale to by člověk musel být zavřený ve vykachličkované vzduchotěsné místnosti. A nahatej, v oblečení se taky drží prach.

Jedině utírat nebo si zvyknout. Když se udělá dostatečná vrstva, tak spadne na zem při větším bouchnutí dveří.*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]