Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
potřeboval bych poradit, jaké lepidlo mám koupit na obložení zdi za kamny. původně jsem si myslel, že obklad nebude, a starou omítku jsem přetahal flexi lepidlem s perlinkou a později chtěl přeštukovat. perlinka ale od žáru zhnědla a lepidlo se jen sype. takže mám strach, aby keramický obklad držel. samozřejmě perlinku strhnu, zeď očistím a napenetruji. jde mi hlavně o to, které lepidlo dlouhodobě vydrží vysoké teploty. nebo bude klasické flexibilní stačit, když na něj žár pude až přes obklad? díky za rady..
Já jsem dělal okolo kamen obklad z cihel na placato(15cm) . Klasickou maltu jsem použil. S lepidlem nemám zkušenost.
Tady mate několik stranek pro inspiraci . hearth.com/...
Tento problém jsme vyřešili takto: Starou zeď , tedy její omítku jsme vyspravili tak, že místa na poklep dutá kde stará omítka nedržela jsme oťukali a novou hrubou omítkou díry zaplnili. Pak jsme pomocí obyčej. flexi lepidla zeď obložili obyčejnými klasickými podlahovými keramickými dlaždicemi, vyspárovali k tomu určenou běžnou spárovačkou a nechali řádně zaschnout a vytvrdnout. Kamna petry dlaždice vždycky pořádně nahřejí na některých neudržíte ani ruku. Takto to mám již několik let a ještě se mi nestalo aby mi kachlice ze zdi spadla, nebo aby popraskaly spáry. Vše bylo provedeno běžným flexi lepidlem na dlaž. a běžnou spárovačkou. Výhodou je jednak omyvatelnost povrchu, jednak kachle dobře teplo drží i odráží zpět do místnosti. Petr
Ještě bych doplnil, ohřívat klasickou např. cihlovou zeď kamny není taková hloupost jak by se na první pohled zdálo. Klasické cihlové zdivo, platí i o vepřovicovém o tom možná i více, má dobrou akumulační schopnost a po vychladnutí kamen drží teplo ještě dlouho podobně jako třeba kachle kachlových kamen, takže obyčejnou zeď využívám jako akumulační zeď bez nutnosti obestavovat kamna dodatečně nějakými akumulačními zdmi apod., které navíc zabírají místo. Petr
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.