Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíly samonosné/závěsné SKD konstukce

Od: dremonzar* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,

nedávno jsem se ptal jak správně udělat SKD rast ("https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/15153-rozvrhnuti-cd-profilu-na-rastr.html") a byl upozorněn na možnost samonosného podhledu. Po nastudování této možnosti jsem zjistil že v mnoha mých připadech by samonosná varianta vyšla levněji... Chtěl by se proto optat zda jsou nějaké výhody / zápory, popřípadě specifika na které dát pozor oproti závěsnému rastru.

Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

dremonzare,

myslíte ten strop D 131?

ale to nejde srovnávat s D112, či D113, popřípadě K 311-1

Nejvíce používám a doporučuji D112 nebo K 311. Vždy podle plochy a místa práce...

doplněno 31.03.12 18:42:

D 131 je lepší, když nemůžete pověsit za strop.

D 112 proto, že není tolik děr do stropu (beton) a příčné po 50 cm lze ťuknutím posunovat...

dremonzar*
hodnocení

p. milancukrar

Chápu co myslíte. Možná jsem položil otázku špatně. Zajímá mě jde-li řict kdy je D131 lepší použit než např. D112. Příjde mě že v mnoha připadech jsou použitelné obě varianty - D 131 / D112(D113) tak podle čeho se rozhodnou kterou použít. Zprvu jsem myslel že D131 je dražší (CW+UW) ale když si vezmete že u D112 jsou spojky, závěsi a pod. tak mě třeba na chodbě vyjde lepněji samonostný...Je to jak říkáte dle místa a plochy ale pokud jde oboje pro co se rozhodnout?Smím vědět proč doporučujete D 112?

Děkuji

jabraka*
hodnocení

0x

Udivuje mě,když se vše z Ameriky kopíruje i u nás,proč se sádrokarton nemontuje jako tam.V USA se většina rekonstrukcí provádí na dřevěnou kostru (hranolky )na ně se sádrokarton přibíjí speci hřebíkama.Za dvě hodiny měli hotový obývák.

JABRAKA

dremonzar*
hodnocení

Možná pro to že dřevo víc "pracuje", mohou se na něm lehčeji projevit např vlhkost, plísně. Nesplňuje požární odolnost, je nepatrně težší... Chápu že je to dle podmínek a když něco udělám špatně nezachrání to ani pozink profil. Jen to že to dělají v Americe ale není důvod dělat to tak všude. K tomu musí být i jiné důvody. Tím se nechci hádat, jen jsem napsal pár ůvah...

doplněno 31.03.12 23:49:

pardon úvah

standam*

Ameriku bych vubec neresil, a nevim o tom, ze by se vse kopirovalo, rozdil mezi USA a starym kontinentem je, ze v USA nikdo neresi detaily to plati i pro slavne stavebni serialy, ktere se u nas pousti v TV. Je rozdil na to koukat v TV nebo to videt na vlastni oci.

Jeste, ze v CR nepousti stavebni prace se zemi byvaleho SSSR, to by byla podivana - na jedne strane 100% + luxus, kde kazdy detail je resen nebo to hned vypada jak 50let stare (ne retro, ale tak blbe a neprofesionalne provedene)

vyber si konstrukci , ktera ti vyhovuje, pokud muzes dat zavesy dej konstrukci se zavesy a naopak, je to od situace az pak res finance, zas tak velky financni rozdil to nebude tj. soucet - prace + material

dremonzar*
hodnocení

S tou Amerikou to vidím stejně, jen seriály nemohu potvrdit, nemáme TV *smich*. Nicméně děkuji za věcný názor. Asi využiji obou možností...

dremonzare, omlouvám se za pátek, ale mát toho opravdu moc a nestíhám. Dokonce pracuji i v sobotu a neděli. Rád si na Vás udělám čas, třeba ve středu či čtvrtek, můžeme to probrat přímo na místě...pokud to nespěchá...klidně i zajedu k Vám domů...

Pondělí a úterý mám plno...

dremonzar*
hodnocení

Pane Milane, nic se neděje. Já si Vašich rad velice vážím a pracovní vytížení chápu... Jinak rekonstruuji statek nedaleko Příbrami ale zatím stačí rada na dálku. Děkuji za vstřícnost, bude-li třeba zkusím se na Vás obrátit nejprve zde na fóru.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]