Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
nedávno jsem se ptal jak správně udělat SKD rast ("https://www.poradte.cz/domacnost-a-bydleni/15153-rozvrhnuti-cd-profilu-na-rastr.html") a byl upozorněn na možnost samonosného podhledu. Po nastudování této možnosti jsem zjistil že v mnoha mých připadech by samonosná varianta vyšla levněji... Chtěl by se proto optat zda jsou nějaké výhody / zápory, popřípadě specifika na které dát pozor oproti závěsnému rastru.
Děkuji.
dremonzare,
myslíte ten strop D 131?
ale to nejde srovnávat s D112, či D113, popřípadě K 311-1
Nejvíce používám a doporučuji D112 nebo K 311. Vždy podle plochy a místa práce...
doplněno 31.03.12 18:42:D 131 je lepší, když nemůžete pověsit za strop.
D 112 proto, že není tolik děr do stropu (beton) a příčné po 50 cm lze ťuknutím posunovat...
p. milancukrar
Chápu co myslíte. Možná jsem položil otázku špatně. Zajímá mě jde-li řict kdy je D131 lepší použit než např. D112. Příjde mě že v mnoha připadech jsou použitelné obě varianty - D 131 / D112(D113) tak podle čeho se rozhodnou kterou použít. Zprvu jsem myslel že D131 je dražší (CW+UW) ale když si vezmete že u D112 jsou spojky, závěsi a pod. tak mě třeba na chodbě vyjde lepněji samonostný...Je to jak říkáte dle místa a plochy ale pokud jde oboje pro co se rozhodnout?Smím vědět proč doporučujete D 112?
Děkuji
Udivuje mě,když se vše z Ameriky kopíruje i u nás,proč se sádrokarton nemontuje jako tam.V USA se většina rekonstrukcí provádí na dřevěnou kostru (hranolky )na ně se sádrokarton přibíjí speci hřebíkama.Za dvě hodiny měli hotový obývák.
JABRAKA
Možná pro to že dřevo víc "pracuje", mohou se na něm lehčeji projevit např vlhkost, plísně. Nesplňuje požární odolnost, je nepatrně težší... Chápu že je to dle podmínek a když něco udělám špatně nezachrání to ani pozink profil. Jen to že to dělají v Americe ale není důvod dělat to tak všude. K tomu musí být i jiné důvody. Tím se nechci hádat, jen jsem napsal pár ůvah...
doplněno 31.03.12 23:49:pardon úvah
Ameriku bych vubec neresil, a nevim o tom, ze by se vse kopirovalo, rozdil mezi USA a starym kontinentem je, ze v USA nikdo neresi detaily to plati i pro slavne stavebni serialy, ktere se u nas pousti v TV. Je rozdil na to koukat v TV nebo to videt na vlastni oci.
Jeste, ze v CR nepousti stavebni prace se zemi byvaleho SSSR, to by byla podivana - na jedne strane 100% + luxus, kde kazdy detail je resen nebo to hned vypada jak 50let stare (ne retro, ale tak blbe a neprofesionalne provedene)
vyber si konstrukci , ktera ti vyhovuje, pokud muzes dat zavesy dej konstrukci se zavesy a naopak, je to od situace az pak res finance, zas tak velky financni rozdil to nebude tj. soucet - prace + material
S tou Amerikou to vidím stejně, jen seriály nemohu potvrdit, nemáme TV . Nicméně děkuji za věcný názor. Asi využiji obou možností...
dremonzare, omlouvám se za pátek, ale mát toho opravdu moc a nestíhám. Dokonce pracuji i v sobotu a neděli. Rád si na Vás udělám čas, třeba ve středu či čtvrtek, můžeme to probrat přímo na místě...pokud to nespěchá...klidně i zajedu k Vám domů...
Pondělí a úterý mám plno...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.