Nejste přihlášen/a.
dobry den nevite někdo čim rozdrtit polystyren mam ho doma z noveho bojleru chtěla bych ho namíchat drcený do hliny na květiny děkuji
Tak ten zoufalý pokus rozdrtit polystyren v zahradním drtiči jsem kdysi podnikl. Polystyren byl všude (statická elektřina je sviňa), a navíc jsem měl ten super nápad, že to na zahradě zaryji do hlíny. Déšť a zálivka ten prevít vyplavovaly na povrch ještě po patnácti letech. Zásadně nedoporučuji.
jo jestli je ten polystyren jako na výhoz a ne na hnojení kytiček tak normálně hodit do žlutého kontejneru na plasty tak jak je maximáně rozpůlit kdyby se tam nevešel
Polystyren se neháže do kontejnerů na plasty! Na to pozor, přečtěte si, co se tam má a co NEMÁ vhazovat. Také jsem dlouhou dobu žil v omylu.
co vidíte na tomhle obrázku dole v pravo?
doplněno 31.03.12 12:14: kdyby polystyren nebyl plast tak to tam asi nemají
PS.: citace z wikipedie: "Polystyren je jedním z nejrozšířenějších tepelně zpracovatelných plastů, tzv. termoplastů." to znamená že se dá recyklovat
Ano, Fatálek má pravdu, polystyrén PATŘÍ do žlutých kontejnerů!
Zdroj: ENVIS, informační servis o životním prostředí v Praze, envis.praha-mesto.cz/...
Vidíte a u nás se do kontiku na toto dávají jen PET lahve a nápojové tetrapaky a nemělo by se nic jiného.
Skutečně na různých místech jsou odpady tříděny různě, je vždy nutné následovat mítní pokyny.
Nikdy jsem neslyšela o pěstování rostlin v hlíně s polystyrénem. Hnůj, kompost, kvašené slepičáky, různá hnojiva - tekutá, sypká, granulovaná...ale polystyrén? Co je v něm za živiny? Řekla bych, že žádné. Tuto hmotu bych do přírody nevracela.
Proto bych prosila, zda byste mi to někdo mohl objasnit. Proč ho tam dávat a jaký to má účinek? Díky, Jaga.
Pokud jde o zlikvidování, doporučuji zmenšit jeho objem . A to tak že vezmeme velkou nádobu, nalámeme polystyr. na velké kusy a v nádobě rozpuštíme v acetonu, popřípadě ředidlu c600.Pak zlikvidujeme jako nebezpečný odpad.Popřípadě necháme uschnout a vhodíme onem material do popelnice i s nádobou,,,
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.