Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polystyren do květin

Od: polystyren odpovědí: 18 změna:

dobry den nevite někdo čim rozdrtit polystyren mam ho doma z noveho bojleru chtěla bych ho namíchat drcený do hliny na květiny děkuji

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

2x

v drtičce zahradního odpadu .

co když ho tazatel doma nemá? ale jestli ano tak bych to také vyzkoušel

hodnocení

1x
proč chcete kytičky krmit polystyrenem? jinak jak veliké má bublinky? mohlo by to jít dobře hrubou rašplí na dřevo nebo zařezávat hodně hrubou pilou. Ale pozor je z toho bordel kterej se dostane všude a "lepí" se všude kvůli statické elektřině.

albert*
hodnocení

1x

Tak ten zoufalý pokus rozdrtit polystyren v zahradním drtiči jsem kdysi podnikl. Polystyren byl všude (statická elektřina je sviňa), a navíc jsem měl ten super nápad, že to na zahradě zaryji do hlíny. Déšť a zálivka ten prevít vyplavovaly na povrch ještě po patnácti letech. Zásadně nedoporučuji.

hodnocení

0x

To nevim,jen me napada v nejakem starem robotu na strouhani s vetsimi dirkami?Protoze,kdyz se to bude strouhat rucne,tak se spis zlame na male kousky a pak jde o prsty.Jedine pak pracne nasekat nozem na male kousicky.

robin1*
hodnocení

0x

Nejškodolibější hračkou pro dítě by u aranžérek kus polystyrenu a klasické struhadlo

askmenow*
hodnocení

0x

Prosím, neničte tím přírodu a vyhoďte ho!

jo jestli je ten polystyren jako na výhoz a ne na hnojení kytiček tak normálně hodit do žlutého kontejneru na plasty tak jak je maximáně rozpůlit kdyby se tam nevešel

repkin*

Polystyren se neháže do kontejnerů na plasty! Na to pozor, přečtěte si, co se tam má a co NEMÁ vhazovat. Také jsem dlouhou dobu žil v omylu.

co vidíte na tomhle obrázku dole v pravo?

doplněno 31.03.12 12:14:

kdyby polystyren nebyl plast tak to tam asi nemají
PS.: citace z wikipedie: "Polystyren je jedním z nejrozšířenějších tepelně zpracovatelných plastů, tzv. termoplastů." to znamená že se dá recyklovat

Polystyren do květin
hop®

Ano, Fatálek má pravdu, polystyrén PATŘÍ do žlutých kontejnerů! *palec*

doplněno 31.03.12 12:22:

Zdroj: ENVIS, informační servis o životním prostředí v Praze, envis.praha-mesto.cz/...

Polystyren do květin #2

Vidíte a u nás se do kontiku na toto dávají jen PET lahve a nápojové tetrapaky a nemělo by se nic jiného.

hop®

A u Vás je kde?

askmenow*

Skutečně na různých místech jsou odpady tříděny různě, je vždy nutné následovat mítní pokyny.

hodnocení

0x

Nikdy jsem neslyšela o pěstování rostlin v hlíně s polystyrénem. Hnůj, kompost, kvašené slepičáky, různá hnojiva - tekutá, sypká, granulovaná...ale polystyrén? Co je v něm za živiny? Řekla bych, že žádné. Tuto hmotu bych do přírody nevracela.

Proto bych prosila, zda byste mi to někdo mohl objasnit. Proč ho tam dávat a jaký to má účinek? Díky, Jaga.

Polystyren žádné živiny nemá. Dříve se přidávat pouze pro vylehčení substrátu na pěstování. Dnes už jsou pro tento účel jiné materiály.

zajixxx*
hodnocení

0x

Pokud jde o zlikvidování, doporučuji zmenšit jeho objem . A to tak že vezmeme velkou nádobu, nalámeme polystyr. na velké kusy a v nádobě rozpuštíme v acetonu, popřípadě ředidlu c600.Pak zlikvidujeme jako nebezpečný odpad.Popřípadě necháme uschnout a vhodíme onem material do popelnice i s nádobou,,,

to je složitý jak jsem říkal prostě hodit do popelnice nebo vedle ní popeláři si poradí

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]