Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Novostavba - pukliny ve zdi

Od: m44m* odpovědí: 7 změna:

Prosím o radu. Mám byt v novostavbě (bytový dům, stavba dokončena 11/2011)V bytě zatím nebydlím.V některých příčkách, které jsou z porobetonových tvárnic 7.5 cm + omítka, se tvoří pukliny. Některé pukliny prochází celou šířkou příčky, jiné jsou patrné jen na jedné straně zdi. Mám pocit, že puklin přibývá.Co může být příčinou a co s tím mám dělat?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

robin1*
hodnocení

1x

Příčinou zpravidla bývá špatné založení příčky. Nejednodušší je se obrátit s reklmací na generálního dodavatele stavby.

doplněno 30.03.12 20:08:

To diesel taky jsem psal zpravidla což znamené né vždy, ale někdy, přičemž za špatné či nevhodné založení příčky považuji i ten případ kdy je příčka založena ještě před dotvarováním KCE na které spočívá, případně kdy není s možným dotvarováním této KCE počítáno při založení.

Máte pravdu,ale jen částečně,ne vždy je to špatným založením příčky.Každopádně reklamovat!Ještě naši rodiče a dědci stavěli tak,že začali stavbu na jaře či v létě,do zimy hrubá.Přes zimu stavba vymrzla,sesedlabez oken a dveří! jen (max)trochu zabednit, aby se zabránilo vstupu,pak se udělal zbytek (instalace,omítky atd) pak to ještě nějakou dobu bylo "lademů než se začlo bydlet.Dnes? V srpnu se kopne do země a na podzim chtějí bydlet a pak se diví,jak je to možně vše mokré,dostatek prasklin a dalších!

neprodleně reklamovat.

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Nebojte , toho ještě bude. Stavba si musí sednout. Záleží na spoustě okolností. Někdy stačí dvě zimy , někdy to nesedne ani za 20 let. Za chvíli nepůjdou zavírat okna atd. To jsou ty rychlokvašky. Bohužel jinak to v dnešní době nejde. Můžete to reklamovat , ale počkal bych až toho bude víc.

m44m*

Může bý příčina vzniku puklin to, že jsem v bytě zatím netopil?

m44m*
hodnocení

0x

Může bý příčina vzniku puklin to, že jsem v bytě zatím netopil?

instalater*

Můj osobní názor je že je to právě naopak. Čím víc budete topit a větrat tak by měly být praskliny větší. V novostavbě je ač se to nezdá hrozný kvantum vody. Jak materiály vysychají , tak zmenšují svůj objem a tím vznikají praskliny. Nejhorší je to v místech , kde se stýkají dva různé materiály. (cihla x pórobeton atd.) Zabránit se tomu podle mne nijak nedá. Mimo otázku - Ve všech stavebních materiálech je spousta chemie která se odpařuje tak bych doporučoval u novostavby velmi často větrat .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]