Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Základ pod skleník

Od: fireman99 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, koupil jsem si montovaný skleník 2,5 x 3m a ted řeším základ pod něj. Udělám ho ze ztraceného bednění a do něho pak skleník ukotvím. Otázka je, jak hluboko musejí být základy? Stačí jedna řada v zemi nebo to musí být mnohem hlouběji? Děkuji

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dobry den, jestli bude sklenik ukotven na pevno, tak by jsem udelal zaklad do nezamrzne hloubky. Odobne by jsem se bal, aby se zaklad mrazy nepohnul a zkroucenim konstrukce nedoslo treba na popraskani skla. Sousedka ma sklenik na drevenych tramech, ktere jsou jen prichyceny "koliky" k zemi. Asi to take funguje, prootze se to muze hybat cele

ladislavtikal*
hodnocení

0x

bagroval sem zaklad 80 do zeme a prezilo to zimu ted coz byla tady na sumave mraziva mam to vylite betonen do ktereho sem nahazel jeste kamen a na rohy sem dal jeste roxor

jabraka*
hodnocení

0x

Pokud si chceš ulehčit a zlevnit práci,zkus použít zemní vruty.Těmi se ukotví za pár korun konstrukce skleníku do půdy.Není ani problém skleník kdykoliv přemístit.

JABRAKA

jvn®
hodnocení

0x

Souhlasím s Jabraka a použití zemních vrutů je ideální. Stačí 4kusy , do každého rohu jeden. je to rychlá a čistá práce. Rozměřit a zavrtat do země. Práce cca 10min na jeden vrut :)

Pořizovací cena je sice cca 500,- za vrut, ale zase na ně nemusí být stavební povolení jako na betonový základ. Navíc můžete po likvidaci skleníku použít vruty i na jiné zahradní stavby (pergola, altán, sušák na prádlo,...)

Můžete zkuti třeba i základové patky z betonu v každém rohu, ale nikdo vám nezaručí že se to nehne v zimě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]