Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sklep stavební povolení?

Od: sim* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, chtěl bych na svém pozemku postavit sklep cca 2,7*6m možná i větší a chtěl bych se zeptat zda na něj potřebuju projekt,

stavební povolení atd., aby až budu mít sklep postavený ať mě ho nikdo nenutí zbourat kvůli papírům. děkuji za odpověď

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

2x
Abyste se vyhnul případným postihům, bylo by nejlepší řešení domluvit se se stavebním úřadem na podmínkách pro stavbu sklepa. Domnívám se, že i pro stavby v podzemí je určitě třeba stavbu minimálně odhlásit a ve vašem případě ( rozměry, případné přípojky apod) bude třeba i stavební povolení. Zde se říká - zdroj: penize.cz/... podzemních objektů jako jsou sklepy, žumpy či studny se jedná o drobnou stavbu, pokud plocha nepřesáhne 16 m2 a hloubka 3 m. A nebo dále: Stavební povolení vyžadují také komunikace (silnice, chodníky), přípojky na kanalizaci a rozvodné sítě (vodovod, plynovod, elektřina, rozvody tepla) nebo podzemní stavby hlubší než 3 metry.
sim*
hodnocení

Děkuji za odpověď, osobně jsem si myslel že bych nemusel dělat nic popř jen ohlášku na obec, ale mám strach že by mě někdo "naprášil" a pak bych se nedoplatil, takže nejlepší bude zajít na stavební úřad a vyřídit toho rači víc než míň.

lolaprasatkova

Bez SP nic dnes nedělejte. I na chodník to potřebujete. Proto se divím, že někdo dělá stavbu na černo. To je takový průser. Naši sousedé staví černé stavby. Já tomu rozumím a bavím se. Až mě nas... , tak na ně pošlu kontrolu. Dojděte si na SÚ. Sousedi jsou darebáci. Nás napráskli několikrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]