Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Stínicí tkanina na plot vs vítr

Od: avena1 odpovědí: 3 změna:

Uvažujeme o natažení stínicí tkaniny s 90% účinností na drátěný poplastovaný plot s podezdívkou ze ztraceného bednění (základy asi 70 cm). Máme ale obavy, pokud by byl silný vítr, aby se do stěny - plachty (30-40 m délka) neopřel a plot neponičil (tkanina neprofoukne). Máte s touto tkaninou někdo dlouhodobější zkušenost? Prosím poraďte, děkuji!

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

3x

Já místo tkaniny, která nedělala dobrotu jsem použila vojenskou maskovací síť. Ona má tendenci za dva roky na slunci se rozpadnout i tak jsem jí nechala na plotě a kolem plotu vysázela popínavky - psí víno. Nepotřebuje žádnou podporu, samo se na plotě uchytí a za dva roky k nám nejen nefoukalo, ale ani nebylo vidět. Na podzim krásně listí mění barvy. Jen je potřeba jednou za rok přesahující šlahouny stříhat a opadané listí kolem plotu uklidit.

uska*
hodnocení

2x

Zda se váš plot poničí nemám tušení, záleží jak jej máte postavený. Při náporu se bude plot prohýbat a jak se bude vracet zpět i s tkaninou, tak to práská. Je to velice hlučné, nepříjemné. I když tkaninu upevníte třeba po půl metru nahoře, ve středu i dole, rámusu se nezbavíte. Vyzkoušeno.

polinek*
hodnocení

2x

teď nevím,jestli myslíte tu zelenou síťovano. Já jsem s ní spokojena ,,pochopitelně jsem ji kousky drátků prošpikovala,aby by držela na plotě. Mám ji již několik leta spokojena.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]