Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Elektřina- problikávání světel

Od: petrstown odpovědí: 9 změna:

Chci se zeptat čím může být spůsobeno problikávání světel na jedné větvi ve velkém domě.

Ostatní zásuvky i světla jsou v pořádku, pouze jedna větev v horním patře problikává.

Krabice jsem rozdělal, vše je dotáhlé, na nic jsem nepřišel a nevím si už rady.

Díky za pomoc

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zavolat elektrikáře ať vše zkontroluje. Kolega měl stejný problém a stačilo dotáhnout zemnění v hlavní skříni.

hodnocení

0x

to bude někde zaoxidovaný nulák. Jak tomu pomoct, zkusmo někam natáhnout úplně nové vedení, stále doporučuji tenké malé bílé plast. lišty na zdi. Po výmalbě to skoro není vidět.

repkin*
hodnocení

0x

pardon*hi*, mimo téma, ale kdyby poblikávali světla u Škody Fábie, tak bych věděl *smich**zed* vlastní zkušenost

orffeus
hodnocení

0x

Nejdříve bych zkusil mrknou do rozvodných skříněk nebo do vypínače na této větvi. Stačí povolený šroubek a hned zde máme nevysvětlitelný jen, jako je ten Váš. Už jsem se s tím setkal několikrát. Pro více informací doporučuji: elektrotrh.cz/...

paaja*
hodnocení

0x

Problikáváním myslíte že žárovky svítí a blikáním poklesne jas, nebo je zhasnuto a žárovky se bliknutím krátce rozsvítí? Jsou to klasické žárovky nebo úsporky?

petrstown
hodnocení

Máme klasické žárovky..

Tedka třeba svítí v pořádku, ale několik dní předtím začaly blikat, uplně zhasly a na krátko problikly nebo nešly vůbec..

Už se nám mockrát opakovalo, takže předpokládám, že se to bude opakovat zase.

paaja*

V tom případě bych se držel rad kolegů výše. Čili kontrola celé trasy od rozvaděče až k vypínačům a žárovkám

petrstown
hodnocení

Jediné co jsem nekontroloval byly přívody u elektroměru. Tam se ani nedostanu je to zablombovaný a nic tam není vidět,

jinak jsem zkontroloval snad vše.

Ale myslím že kdyby byla chyba někde uplně na začátku tak by bylo problémových více větvý ne?

hodnocení

0x

Taky nám v bytě v chodbě problikávaly světla,problém byly uvolněné dráty v zásuvce.Je dobré občas dráty v zásuvkách zkontrolovat a dotáhnout,ale chyba může být samozřejmě i jinde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]