Nejste přihlášen/a.
Chci se zeptat čím může být spůsobeno problikávání světel na jedné větvi ve velkém domě.
Ostatní zásuvky i světla jsou v pořádku, pouze jedna větev v horním patře problikává.
Krabice jsem rozdělal, vše je dotáhlé, na nic jsem nepřišel a nevím si už rady.
Díky za pomoc
Nejdříve bych zkusil mrknou do rozvodných skříněk nebo do vypínače na této větvi. Stačí povolený šroubek a hned zde máme nevysvětlitelný jen, jako je ten Váš. Už jsem se s tím setkal několikrát. Pro více informací doporučuji: elektrotrh.cz/...
Problikáváním myslíte že žárovky svítí a blikáním poklesne jas, nebo je zhasnuto a žárovky se bliknutím krátce rozsvítí? Jsou to klasické žárovky nebo úsporky?
Máme klasické žárovky..
Tedka třeba svítí v pořádku, ale několik dní předtím začaly blikat, uplně zhasly a na krátko problikly nebo nešly vůbec..
Už se nám mockrát opakovalo, takže předpokládám, že se to bude opakovat zase.
V tom případě bych se držel rad kolegů výše. Čili kontrola celé trasy od rozvaděče až k vypínačům a žárovkám
Taky nám v bytě v chodbě problikávaly světla,problém byly uvolněné dráty v zásuvce.Je dobré občas dráty v zásuvkách zkontrolovat a dotáhnout,ale chyba může být samozřejmě i jinde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.