Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou řezačku na dlažbu a obklady?

Od: vesnicanka odpovědí: 17 změna:

Vůbec se v řezačkách nevyznáme, kdysi dávno jsme měli ruční. Ale tentokrát chceme vydláždit a obložit cca 50m2 a k tomu diagonálně, tak chcem na inzerát sehnat nějakou profesionálnější řezačku (ovšem levnější). Půjdou na ní dělat třeba i ty kulaté výřezy na trubky.? Díky za vaše zkušenosti, není moc peněz, aby se člověk nechal napálit :)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

"Profesionální"řezačky se cenově pohybují okolo 5.000,- - tedy nad polovinou toho, co by vás stály služby obkladače/dlaždiče i s jeho řezačkou (pokud tedy nechcete obkládat mozaikou)... :-D Při dnešních cenách stavebních prací možná i 100 %... :-D

Jinak - slušné řezačky mají i ´vykružovadlo´, ale, pokud se "v řezačkách vůbec nevyznáte", nedoporučuju koupi řešit takto - a už vůbec ne přes inzerát... Zajděte si do nějaké specializované prodejny a nechte si poradit na místě, od prodavače - rovnou vám ukáže, jak se co obsluhuje a která má jaké výhody a nevýhody...

doplněno 09.12.12 12:17:

A nebo - jak doporučuje kolega Ohneta, si řezačku půjčte...

doplněno 10.12.12 13:09:

Pokud nakoupi ´trváte´...

Dají se koupit hobby řezačky okolo 1000 Kč, vypadají dobře (i mohou mít kuličkové posuvy), vykružovák je obvyklou součástí - ale prostě nejsou přesné - kdyžtak si vezměte pár nepotřebných dlaždiček a přímo v prodejně si to vyzkoušejte, rozdíl 1-3 mm v jednotlivých řezech ´není problém´, takže tomu musíte přizpůsobit obkládání (do-uříznout 1-3 mm tímto nelze)...

Pak jsou profi řezačky, které naopak vykružovák obvykle v přísušenství nemají, ale umožňují řezy přesné (no, je to potřeba i umět ;) ), např. - rr-naradi.cz/... , k tomu vykružovák - rr-naradi.cz/... ...

Další možností je řezat flexou (nebo existují stolní ´pily´) s diamantovým kotoučem - velmi hlučné a prašné, zato lze řezat i brousit, tedy pracovat i velmi přesně...

A vyberte si... ;) Tady asi nikdo netuší, kolik na nářadí máte vyhrazených peněz a nakolik je manžel trpělivý a zručný... ;)

obkladyostrava

znalec odpověděl :)

petrvalyi*
hodnocení

2x

Nejsem obkladač, ale obkládám toho celkem dost (mám statek) a mám obyčejnou řezačku hoby třídy - na řezy, které mě tolik netrápí. Všechny ostatní řezy dělám rozbrusem. Je to přesnější a vyřežu si téměř libovolné tvary. Řezačka cca 1000kč a diamantový kotouč (nesegmentový) okolo 800kč + rozbrus. Používám 150-tku a naprostá spokojenost.

Toť za mě.

ohneta*
hodnocení

1x

Dobrý den, zkuste si spíš řezačku vypůjčit, je spousta půjčoven nářadí.

hodnocení

0x

Osobní zkušenost-nekupujte ale ZAPUJČETE si jak dp.Ohmeta!Osobně jsem si zakoupil i s vykružovačem ,ten je OK ale kolečku jak jsem zjistil při prvním použití má velkou vůli a neuříznete dva stejné kusy.A to jsem relativně důkladně vybíral a porovnával s profi řezačkami.

hodnocení

0x

Tak to vetsinou levne nesezenete, Dival jsem se, ze kdyz kupite dlazbu v Bauhausu, tak vam tu profi rezacku pujci. Take rezu levnejsi rezackou a ta vule na kolecku tam bohuzel opravdu je a potom to nemuzete mit nikdy uplne rovne

vesnicanka
hodnocení

Hm, pan obkladač by stál víc než 5000kč, to vím. Jedná se o složité místnosti. Půjčit si řezačku by šlo, jen kdyby manžel byl schopen vše udělat za 2-3 dny, jenže jemu to bude trvat tak 3 týdny :)) Tak vlastně zase pořádně nic nevím. Od mnoha zkušeností se raději radím jinde než přímo s prodavači na prodejnách, nedávno nás jeden taky tak "dobře" informoval o tom, jaký máme kuopit kouřovod- pak jsme díky pozdním informacím tu na inetu zjistili, že nám prodal "ucpávku", prostě příliš dlouhý a příliš mnoho špatných kolen. Jo, šlo mu o obchod a my přišly o celé 2000kč. Museli koupit jiný kouřovod- a ten už fungoval :)) Tak jakou řezačku koupit, prosím?

paul21
hodnocení

0x

Oživím téma. Našel jsem slušný kousek za slušné peníze. Tady bohemiatrade.cz/...

Už je doma a zatím veliká spokojenost, jediné co mě mrzí, že jsem si ji koupil a týden na to už byla v prodeji s postranicema a za stejnou cenu. Docela bych je uvítal.

ladaadal*

S jakejma postranicema? Myslíš ty nožky, co držej stabilitu? Přemýšlím o nové, stará už je asi třicetiletá a i když dělá dobře, připadám si s ní na melouchu jak socka, tak uvažuju o omlazení svého vercajkparku.

paul21

Se stabilitou je to v pořádku, sedí jak přibitá, ale jde mi o ty nožičky na boku řezačky, co ti jistí dlažbu, aby ti při zlomení nesjížděla na zem. Prostě zlomíš a ty díly ti hned nesjedou. Zkusím si zavolat, zda by mi je tam mohli přidělat. Jinak jsem spokojenej hlavně díky ložisk. pojezdu a kolečku za tuhle cenu.

paul21

Jinak pro zajímavost

na netu jsem nic podobného nenašel, nemáte s tím někdo zkušenost popř. kde by se dala sehnat?

ladaadal*

Je to zajímavý a vypadá to dobře, ale obávám se, že pro kutila se to nevyplatí vinančně a pro profesionála to je zdržovačka, kterou mu nikdo nezaplatí, ten bude mít řezačku a el.řezačku zvlášť. Spíš bych to viděl jako zajímavý nápad, jak si kutil může doma upravit řezačku na kachle k obrazu svému.

paul21

Stím souhlasím, ta cena by mě zajímala. Kdo ví jestli to je vůbec u nás k sehnání.

obkladacmirek
hodnocení

0x
Nejlepší je řezat obklady diamantem co mají sklenáři. Je to laciný, rychlý, kvalitní a nejste omezení délkou obkladu. Už nikdy bych nevyhodil peníze za řezačku
paul21

a není potřeba potom zabrušovat kotoučem? ja jsem právě s řezajdou spokojenej.

lendak*

ahoj,...Mirku odkud jste?...nejste nááhodou z okolí Přerova na moravě?: D..potřebujeme kvalitního obkladače jako sůl...nebo spíš pořádně uřezanou dlažbu ..bez hrbolků a vlnek...říkáte diamantem co mají sklenáři..volala jsem u nás do jednoho sklenářství a diamant nemají...podívejte jak to řeže řezačka Bohemia...katastrofa : /...ach jo..už si fakt nevím rady komu říct :(

Jakou řezačku na dlažbu a obklady?

Podivejte se na okolni pujcovny, dorezy muzete na takove plose udelat za jeden den s profi kvalitou. Dalsi moznost je si to nechat narezat vodnim paprskem. Sice to neni nejlevnejsi, ale do 500KC by jste se mohla dostat.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma jak řezat obklady

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]