Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Svítivost solární lampičky

Od: poiu* odpovědí: 15 změna:

Zdravím, jaké jsou vaše názory, případně zkušenosti na tyto solární lampičky - akcniceny.cz/...

Myslíte, že jedna dokáže osvítit několik metrů od vchodu? Vím, že za tu cenu to nebude nic extra, ale vzhledem ke krádežím nechci investovat víc peněz - a levnější jsem zatím nenašel. *smich*

Je pravda, že po cca 1,5 roce používání se musí vyměnit nabíjecí baterie? *nevi*

Moc děkuji za vaše názory. :)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Myslíte, že jedna dokáže osvítit několik metrů od vchodu?

V tom smyslu jak to asi myslíte...NE...nedokáže..

Je tam pravděpodobně jen jedna dioda...a svítí to tak, že je "trochu něco vidět" asi tak 20cm od toho "světla"..

Ano, baterie se časem musí měnit, ale vzhledem k ceně svítidla je levnější vyměnit celé světlo...

Že by toto světélko na konci tunelu zabránilo nějakým krádežím bych silně pochyboval, protože i když by zloděj stál bez masky 1m od něj, tak mu do obličeje stejně nebude vidět.

poiu*
hodnocení

Že by toto světélko na konci tunelu zabránilo nějakým krádežím bych silně pochyboval, protože i když by zloděj stál bez masky 1m od něj, tak mu do obličeje stejně nebude vidět.

S těmi krádežemi jsem to myslel tak, že u nás na chatě se kradou věci, které jsou na zahradě, takže kdyby ukradli ty lampičky, tak aby to nebyla taková škoda. *fn*

doplněno 29.03.12 15:15:

Je tam pravděpodobně jen jedna dioda.

Ano, je tam 1 LED dioda o výkonu 0,1 W.

hodnocení

2x

Podobné lampičky mám. Zapichnuté v zemi udělají tak 70cm světelný kruh. Ale musí přes den dost svítit slunko, aby aspoň nějakou hoďku vydržely. V létě při celodením slunku se rozsvítí cca před desátou vydrží tak do jedné, půl druhé. Takže nic moc.

A co se týče té baterky. Jednu lampičku mi loni polámal sníh, tak jsem ji (bez ulomené nožky) nechal celou zimu zvenku na okně. V zimě moc nesvítila, ale teď jak svítí slunko zas funguje. Pravda vydrží míň, tak dvě hoďky.

takjan*

Nám teda vydrží svítit do rána (pokud bylo celý den krásně).

Asi záleží odkud je máte, já jsem je kupoval v Jysku za 50,-

uska*
hodnocení

0x

Jsou to lampičky k zabodnutí do země na osvětlení třeba chodníku k domu. Při tmě, kdy nevidíte chodník, tak jdete směrem k lampičkám, krok před ní uvidíte i chodník. Vydržela mně 3 týdny a šla do popelnice.

zkrat*
hodnocení

0x

Osvítit několik metrů? Ani omylem, tohle je použitelné jen jako orientační osvětlení, vymezující kudy vede cesta. A vzhledem k ceně svítdla bych výměnu baterie neřešil - byla by to asi poněkud prodělečná záležitost a náhradní akumulátor by stál víc než nové světlo.

hodnocení

0x

Jestli chcete něco co svítí tak se mrkněte na www.sundaya.com vyhrál jsem tu sestavu s jednou hruškou v tombole.a svítí to dost.ale nevím kdybych to mněl koupit tak za 2660,-je dost peněz

poiu*
hodnocení

Díky, ale potřebuji "pouze" solární lampičku, která jakžtakž svítí a není drahá. :D

repkin*

Tyto solární lampičky, které chcete kupovat tak právě "jakžtakž" nesvítí, jedná se spíše o to, že máte někde světelný bod, ale že by Vám to např. osvítilo cestu mezi nima, to určitě ne. Matka koupila v OBI ty co mění barvu, na efekt moc pěkné, ale na svícení ne. Jinak baterky se před mrazama musej vyndavat, jinak Vám nevydržej ani tu zimu, jedná se o klasické nabíjecí baterie. Takže opravdu za tu cenu kupovat nové = cena nového světla.

takjan*

Máme jich doma 6 asi tři roky. Všechny normálně fungují. Stačí na zimu dobít (nechat na slunci a večer vypnout) a schovat domů. Jinak je to samozřejmě jen na efekt. Ale podél cestičky stačí..

poiu*
hodnocení

Taky mám jednu, ale ta už je stará asi 7 let (když se objevila jako novinka) stála asi 350 Kč a svílila mnoho let docela pěkně, teď už je to horší. Je mi jasné, že na zimu ji mám nabít a schovat. :)

Asi to zkusím a uvidím. ;)

poiu*
hodnocení

0x

Tak jsem si nakonec koupil ty nejlevnější a uvidím... *smich*

jysk.cz/...

Děkuji všem za názory!

poiu*

Nakonec jsem musel jít dvě ze tří vyměnit, protože nesvítily vůbec, ale teď zatím svítí pěkně (až nad moje očekávání). *tanec*

lampicka
hodnocení

0x
Já tyhle sehnal v nerez provedení (Asi 5 ks).Jsem s nima spokojenej, ale opravdu svítí málo. Ale mě to stačí. Ale co se týče voděodolnosti, nestačil jsem se divit. Neměly žádnou ochranu proti dešti. Po prvním dešti mi do všech (do mezery mezy panelem a plastem) natekla voda. Všechny jsem naštěstí zachránil. Všechny sem rozebral a zevnitř ty body na panelu jsem zalil voděodolným lepidlem a všechny už asi rok fungují. Takže když už tyhle, tak je po koupení zevnitř zalít lepidlem, jinak moc dlouho nevydrží.( z továrny už jsou zalepený, ale ta jejich izolace nevydržela u žádné z mých lampiček.)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]