Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak napojit odpad

Od: thaib odpovědí: 13 změna:
Zdravím. Potřrboval bych poradit jak se můžu napojit na stávající odpad v domě když jediné místo kde se dá napojit je T-kus čistící HTRE 110 a potřebuji tam dodat pp ht průměr 40 potřebuji tam dopojit dřez. Ten čisticí t-kus nelze odejmout takže nevím jestli přimo do něj navrtat díru a vlepit novou trubku o průměru 40? Prosím o radu.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Fotka by byla lepší...

Nicméně navrtáním to lze také vyřešit. Nicméně potrubí ze systému HT neslepíte.

Jinak existuje převlečná spojka HT , takže původní trasu přeřízenete, vložíte další T kus a převlečnou spojkou to utěsníte.

topeni-koupelna.cz/...

Případně čistící kus vyměnit za křížový. Jeden vývod utěsnit zátkou a druhý použít pro dřez.

topeni-koupelna.cz/...

hudzi*

Navrtáním to řešit skutečně nelze. Nikdy to nebude fungovat tak jak má.

thaib
hodnocení

tady je fotka nevím jestli se mi povede vytáhnout ten čisticí kus protože ten spodní spoj vypadá že je něčím zalepeny nebo zatavený nevím :( dělali to kdysi nějací bulhaři a já to teď musím nějak pořešit.

Jak napojit odpad

V tomhle případě by šla použít varianta s převlečnou spojkou jak jsem popsal výše.

Trubku uříznout až podtím lepením a dál už je to pouze o vhodně zakoupených redukcích ze 110 na 40.

topeni-koupelny.eu/...

+ převlečná spojka

topeni-koupelny.eu/...

+ redukce na menší průměr

topeni-koupelny.eu/...

+ zátka na ucpání čístící části

topeni-koupelny.eu/...

Bohužel ta dvojitá odbočka je pěkně drahá, takže další varianta je použít normální jednoduchou, ale přijdete o čistící kus.

Musel byste pak v případě potřeby rozebírar tu převlečnou spojku.

thaib
hodnocení

Děkuji za radu použil jsem ty převlečné spojky 2 kusy jednu nahoře jednu dole a proste jsem ten kus těma spojkama sevřel vypadá že vše funguje jak má ! Děkuju

instalater*

Zdravím. Tak to jste podle mne udělal hloupost. Toto se řeší trošku jinak , nehledě na to , že 40 je na dřez málo.

hop®
hodnocení

0x

Asi jste potřeboval navrtávací odbočku, ale pravděpodobně jdu s křížkem po funuse...

thaib
hodnocení

Na navrtací otvor tam nebyl prostor tak jsem to řešil tim dílem a převlečnými kusy. A pokud si myslíte že 40 je na dřez málo můžu tam dát 50 zatím tam mám udělanou odbočku a redukci tak redukci vyhodím a pojedu přímo v 50.

hop®

Pokud to jde, dejte DN50, je to standardní průměr pro dřez, ušetříte si problémy v budoucnu...

thaib

Děkuji tedy za radu a udělám to v padesátce.

instalater*
hodnocení

0x

Může se stát , že přesuvka bude propouštět. Místo přesuvek se používá prodloužené hrdlo.. topeni-koupelny.eu/...

thaib

To je velice hezké, prodloužené hrdlo, nicméně mezi dvě trubky, které jsou už napevno a nejde ani s jednou jet nahoru, či dolů, tak mezi to nevložím prodloužené hrdlo a díl, který jsem potřeboval. Přesuvka byla podle mě jediná možnost, jak toto vyřešit.

instalater*

Toto prodloužené hrdlo používám už leta např. v šachtách panelových domů , když vsazuji, nebo vyměňuji nějkou odbočku .Při zhlédnutí vaší fotografie by to neměl být problém a máte všechny spoje tzv. po srsti.

Odzkoušené praxí . Toto jsem mohl provádět přinejmenším asi 20x , tak že vím o čem mluvím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]