Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Naschvály od sousedky

Od: kaalla* odpovědí: 23 změna:

Zdravím, jakým způsobem se můžu bránit před sousedkou, která dělá naschvály.

Asi před rokem jsme si koupili byt v paneláku na sídlišti. Sousedka na patře nás nejdříve přivítala jako nejlepší kamarádka. A pak se začaly dít takové drobnosti. Před dveřmi do bytu jsme měli neustále bordel - našlapáno, větvičky, listí... Pak jsem přistihla sousedku jak stojí před našimi dveřmi a místo pozdravu na mě spustila jaká jsme prasata, že máme na chodbě takový nepořádek, že to nikde jinde není, takový bordel a podobně. Na to konto přestala plnit svou část úklidu na chodbě. Jen pokaždé když měla uklidit nám nechala na dveřích nalepený listeček se vzkazem Ukliďte si to sami. Několikrát jsme měli přelepené kukátko, pak zase něčím polité dveře, několikrát jsem sousedku přistihla s uchem přitisknutým na naše dveře. Když jsem otevřela začala na mě řvát co tam šmíruju a že jsem zlodějka, přitom to byla ona kdo poslouchal za dveřmi. Když jsem se ptala co že jsem jako měla ukrást, že mi říká zlodějko, jen něco zahučela a utekla. A je to spousta dalších drobností, které nás nejdříve ani nenapadlo jí připisovat, ale po rozhovoru s dalšíi sousedy jsme zjistili, že je to všechno její práce, že nejsme první, kdo s ní má problém. Kdykoliv jsme se na ní pokoušeli zazvonit a vyříkat si to, tak neotevřela. Když jí potkáme na chodbě buď nás začne urážet, ale normálně se s ní mluvit nedá, nebo prostě jen sklopí hlavu, nevidí, neslyší a jde dál. Podle všeho to prostě nemá v hlavě moc v pořádku, ale já nevím, jak se tomu bránit. S mluvit nejde. Mám si někde stěžovat? A kde? Mám zavolat polici? Budě to k něčemu? Mám jí oplácet stejnou mincí? Prostě nevím jak se jí zbavit - stěhovat se nechci.

23 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

4x

Důvěrně bych se jí svěřil, že jelikož jsou tu zloději, tak jsem si nainstaloval skrytou kameru, která nahrává všechno, co se děje na chodbě.

hodnocení

3x

Nereagovat, nereagovat, nereagovat! Blbost se časem unaví sama a najde si jinou oběť. Buďte nad věcí, nenechte se k ničemu vyprovokovat (hlavně o to totiž jde). Pokud už při škodění sousedku přistihnete, zachovejte klid, jen si dejte záležet, aby si ta dáma uvědomila, že jí vidíte v okamžiku, který si nepřála...

... a v duchu si pěkně ulevte...

des*
hodnocení

2x

Jako všude tak i u vás jsou obecní úřady.Jděte tam a stěžujte si.Pochybuji že to pomůže.Já bych jí dal přesdržku.

doplněno 29.03.12 10:07:

Bylo to a jepořád ,za dobrotu ,na žebrotu.Ta baba se musí třást,když vás uvidí,to značí prevenci.Potom až dá pokoj,vím co píši,měli jsme sousedku stejného ražení.Nosila staré krámy z dědiny a házela nám je na zahradu.Chytil jsem ji u toho a tak jsem ji spráskal,že se na tu zahradu bála vylézt.Dal jsem tam sloupek a vytvořil kameru že ji natočím a řekl jsem jí to.Do její smrti byl pokoj.(Toto není návod na žádnou formu násilí!)

Já bych jí dal přesdržku.

Já taky...

I když se tady budou vyskytovat názory "vše řešit diplomaticky"..."po dobrém"...atd..To je k ničemu...a ten falešný humanismus nás jednou přivede do záhuby...

moto*

To nepomůže. A nechat se zavřít pro zabití je ještě horší možnost. Já bych se stěhoval. Dobrá nálada a pohoda je pro zdraví to nejdůležitější. A zdraví s pohodou úzce souvisí.

Znám podobné případy mnohaleté sousedské nenávisti a nikdy to neskončilo jednostraným vítezstvím. Vždy byly jen dvě poražené strany.

pecka*

Přesně tak, my to máme to samé a už to trvá pomalu 20 let, co se sem přestěhovali.

petschke*

Ano souhlasím s vámi.Lidé takové věci snáší jen pro to,že si takové věci zasouží a nechají si to líbit.Zaslouží si je pro to že mají určitý typ slabosti který tito nemocní lidé vycítí a pak vám všemožně škodí.Proto s vámi pane Cakl souhlasím že falešný humanismus nás zahubí.Za pár stokaček koupit HD kameru i s infrasvětlem pro případ že by to baba dělala po tmě. Pak babu patřičně vyřvat a udělat divadlo po celém domě a vyvěsit fotky z kamery na nástěnku domu a rozdat susedům a babu poslat víte kam... a pohrozit trestním oznámením.

jamamba*
hodnocení

1x

Dobrý den, také jsme měli takovou sousedku... Nejdříve na mě zvonila, ať jdu uklízet, že je na chodbě bordel, uklidili jsme a ejhle, druhý den tam byl zase :)

Jednou jsem jí přistihla, jak nametá za naše dveře smetí a když jsem jí držela pod krkem, ječela, že to ne ona, to větříček, tak jsem jí vysvětlila, že už jí u svých dveří nechci vidět a ať se nesnaží svůj mastný prst ještě někdy lepit na náš zvonek, protože jsem lehce nervózní a mohlo by se stát, že tu chodbu vytřu s ní a to do čista:)...Od té doby o ní nevím...

repkin*

*palec* i tak se t odá řešit a někdy je to nejlepší řešení :D*haha*

hodnocení

0x

já se obávám, že vám nezbyde než se "obrnit" a nevšímat si jí... měli jsme taky takovou, ta byla regulérní mešuge - bydlela sama, ale ječela nahlas v kteroukoli denní či noční dobu, hádala se s lidmi z baráku, že jí kradou jídlo z lednice apod. - bylo to hrozně nepříjemné, protože nás to budilo, navíc řvala děsně vulgárně, vydržela to hodiny... - a taky s ní nikdo nic neudělal, i když jsme volali policajty pro rušení nočního klidu, psali na magistrát, navíc ona neplatila asi 10 let nájem, přesto se jí našemu družstvu podařilo zbavit a vystěhovat jí až po takhle dlouhé době...

jkr®
hodnocení

0x

Pokud nedochází k fyzickému napadání, tak ignorovat, jak se píše výše. Klidně ji pozdravte, může Vám být jedno, zda odpoví, či ne.

Ignorujte její výlevy.

Nesnažte se dohodnout na kompromisu - když víte, že to nepůjde.

Žijte si svůj život a nešímejte si jí, třeba jí to omrzí.

Pokud se to bude stupňovat, tak si pozvěte - sežeňte nějakého hromotluka, který Vám přijde uklidit chodbu. Ať u toho udělá rozumný rambajs, aby mohla sousedka koukat kukátkem. Po týdnu ho pozvěte znovu, ať si převezme chodbu po sousedce. Pokud nebude uklizená, ať to s ní slušně a důrazně pořeší. Může se sousedce představit, třeba jako Váš bratranec, který Vám pomáhá s úklidem a nepořádek nebude tolerovat. Třeba to zabere! Držím palce.

Odstěhoval jsem se z bytového domu , kde jsem začal mít trable se sousedy a po roce a půl se cítím jako v ráji, protože sousedy díky Bohu nařeším! A doufám, že po zbytek života tomu tak zůstane. Někteří lidé jsou zapšklí, závistiví a bohužel i občas zlí. To je holt život v našem státě.

skye*
hodnocení

0x

Jak píše ladinpraha, já bych si na chodbu nechala tu kameru nainstalovat.

hodnocení

0x

Tyhle lidi jsou rádi, když vyvolají reakci - jim právě o to jde, vyvolat konflikt - my jsme se taky snažili s naší sousedkou mluvit, vysvětlit jí, že máme malý dítě, který poslouchá její vulgarismy a v noci ji budí, ale ne, to nemá smysl, takový člověk vše otočí proti vám a navíc sám věří, že je v právu - jak píšete, ona vás šmíruje a pak vám vynadá, že vy šmírujete vy - s ní se zkrátka nedomluvíte. Jediná cesta je ignorovat ji, třeba jí to přestane bavit. Bohužel. Drzím palce, ale jinou radu nemám...

cobrak*
hodnocení

0x
Dobrý den. Zkouším se vžít do Vaší situace.Trochu to tedy znám,protože moji babičce se to děje také. Je 80Ti letá a musí v zimě hrabat sníh při domovní službě, soused ji zavírá dveře mě domu před nosem a minulý týden někdo vlil něco do kytky na chodbě a tak. Myslím si,že to byl ten soused. Sice jsem ho u tohoto ani u jiné věci neviděl,ale je mi to jasné,protože v tom dome jich celkem bydlí pět rodin a ostatní jsou normální. Já mám ale postavu a fyzické fondy na to,že si muzu dovolit na něj příští týden zazvonit a vyříkat si to s ním a popřípadě mu pohrozit,že jestli ještě jednou něco takového provede,tak se nu něco stane. Ale to je jiná situace,protože se to vždy dozvím az se zpožděním,když se jedu na babičku podíva. Vy ale máte možnost tu,hned zavolat městskou policii a když to takhle uděláte párkrát,tak ono ji to přestane bavit a nechá toho. Uvidíte sama. Samozřejmě je nesmíte volat,když Vám pošlape rohožku,ale tehdy,když Vám zase poničí dveře něco dokonce snad jiného. zkuste ji u toho nějak vyfotit přes kukátko. Kvůli důkazu.
doplněno 29.03.12 11:03: samozřejmě máte ještě možnost nereagova,ale jestli vám ničí věci,tak to není namístě.

kaalla*
hodnocení

Díky za reakce, možná zkusím koupit tu kameru, třeba se lekne... Tahle situace trvá už několik měsíců. Dlouho jsme zkoušeli jí ignorovat, ale to jí neodradilo. Vlastně ani nevím, co všechno provádí. Třeba když jsme měli naházené odpadky ve schránce, mysleli jsme si, že blbli nějaké děti, ale podle všeho je to další z jejích magořin. Je těžké to prostě jen tak ignorovat a nijak se nebránit. Stejně jako nechci být za pitomce a uklízet chodbu i za ní, když ona to nedělá, ale zase by se tam pro bordel nedalo existovat, tak to prostě, když mám službu, uklidím, což jí taky asi dělá dobře. Nikdy jsem podobnou situaci nezažila, myslela jsem si, že s každým se dá domluvit, ale ona je fakt asi pošahaná. A nikdy nevím, jestli nezajde tak daleko, aby nás napadla nebo něco opravdu zničila. I když potom by už asi bylo namístě řešit to přes policii...

cobrak*
zkuste si koupit maketu kamery. seženete ji za tři stovky.

lolaprasatkova
hodnocení

0x

My máme podobný problém se sousedkou. Nesmíme se koupat dřív než po 7 ráno a večer do 20, nesmím pouštět myčku po 20, nesmím prát po 20 i přes den je to problém. Ráno boucháme židlema, děti chodí do školy, takže snídáme po 6.30, nesmíme večer po 20 sedět na balkoně atd. Jsme tak z toho znechucení, že se chceme odstěhovat pryč. Nejraději do rodinného domku. Já se lidem co jsou do domku ani nedivím. Přitom si nemyslím, že jsme tak hlučný.

cobrak*
Dobrý den. to,co smíte,nesmíte a musíte,Vám umožňuje a přikazuje zákon. Ne sousedka! Máte stejná práva jako ostatní občané tohoto státu a máte právo se koupat kdykoliv chcete. Nesmíte tím pouze narušovat noční klid,který je od 6 do 22 hodin. Bojujte za svá práva! Nikdo nemá právo na to,co dělá Vaše sousedka! Nedejte se!

Souhlas. jen obcas uz na to clovek nemusi mit silu a enrergii. Takove naschvaly a zabo-mysi valky mohou trvat i par let.

polinek*

já bych nechtěla bydlet tam,kde jsou děti. Jak jsou malé nebo větší. Ani si neuvědomují ,že dělají kravál a je to moc slyšet. Tady baba pode mnou sprostě nadává - on hrállAno hrál ,,,už jsem mu to zarazila ,,jelikož to byly zvuky těžko definovatelné jen basa a bubny a stále dokola i ve 3 ráno. Slyšela jsem to přes topení a mi se chvěly vnitřnosti v těle, Děs! Nahlásila jsem to na policii a mám klid. Ale i kdyby to byla hudba k poslechu člověk si nesmí pouštět rádio na plné pecky .Někdo má třeba po noční a nikdo není zvědavý na souseda co poslouchá.

Ten balkon,,v létě nevím jestli bych to snesla také.. třeba poslouchá telku a je léto a vy jí tam rušíte poslech vašim mluvením. Vidím to tady Omladina se chechtá a člověk ve vedru aby se zavíral kvůli i opilcům. .kteří si myslí že mohou vše. Neznamená .jak není noční hodina ,tak může skátat jako divočák. To může si na svém baráku.

petschke*

Dobrý den.Ty problémy máte pro to,že ustupujete pravidlům která jsou daná ze zákona.Jaké že nesmíte prát od tolika do tolika atd.?Vaše sousedka ví že se sebou takto necháte manipulovat a za chvíli vám bude určovat v kolik můžete chodit domů z práce?Falešný humanismus a tendence typu,problémy za každou cenu řešit v klidu lidi přivede k šílenství.Každý si k vám dovolí to,co dovolíte vy jemu.Přeji hezký den a popřemýšlejte.Bude se vám lépe žít a dýchat.Pan Cakl to lépe napsat nemohl.

repkin*
hodnocení

0x

Po přečtení Vašeho příspěvku jsem se rozesmál. Samozřejmě se nesměji Vám, ale Vaší situaci. Poradím Vám to, co jsem poradil i několika dalším lidem zde na foru:

v této věci se jedná o přestupek proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 písm. c) zák. č. 200/1990 Sb., zákon České národní rady o přestupcích ve znění pozdějších předpisů.

Zde se doslovně píše:

"c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním,".

V případě, že na místo přivoláte PČR, tato celou věc zaeviduje a zašle příslušnému správnímu orgánu (městský úřad, magistrát) k projenání, tam si Vás obě dvě pozvou a tu, kterou uznají viníkem patřičně finančně ohodnotí (pokuta).

"(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. b) až e) pokutu do 20 000 Kč."

Avšak úřady většinou postupují spíše podle správního řádu a v tom už se já prozatím neorientuji.

Toto oznámení můžete na magistrát zaslat sama, což Vám ušetří čas, i nervy při některých dotazech od příslušníků PČR. Takové oznámení musí obsahovat základní věci a to: kdo (je poškozený a kdo pachatel), co měl pachatel spáchat, kde (ulice, město,patro,event. číslo bytu), kdy (datum a čas), jak (skutek páchá, popř. jak Vás svým jednáním omezuje, ohrožuje apod.), případně čím toto páchá, proč toto páchá a jaká Vám jeho jednáním vznikla škoda.

Dále nezapomeňte, že trestnost u přestupku zaniká po uplynutí jednoho roku od jeho spáchání.

Poté se obávám, že jak píšete, že sousedka je nejspíše vyšinutá, tak pokud k přestupkové komisi na úřad či magistrát přinese skutečně potvrzení od lékaře, že není schopna kontrolovat své stavy, tak tím celá věc končí neboť následkem tohoto zaniká odpovědnost z přestupku. Poté by jste se mohla však domáhat toho, že když ta osoba bude např. vlivem své choroby nesvéprávná (uvádím jako příklad tuto krajní variantu), měla by mít ustanoveného nějakého zástupce, chcete-li opatrovníka, takže poté by jste tu škodu, respektive přestupkové řízení mohla mířit proti němu. Asi jako když Vám malé dítě rozbije okno budete hnát k odpovědnosti jeho rodiče.

Ve Vašem případě, pokud jsem správně pochopil bydlíte v panelovém domě, který předpokládám patří nějakému družstvu, ideální pro Vás by bylo, tento problém řešit v první řadě přes družstvo. Neboť tito na své nájemníky mají určité páky.

jararaca*
hodnocení

0x

Sousedka je prostě zlá baba a navíc mišuge-hrozná kombinace. Nemá co dělat,tak obtěžuje normální lidi,vím o čem mluvíte. Určitě se s ní nebavte,nediskutujte s ní,to ona chce aby ste se jí zabývali. Ani jí nezdravte,ona Vám ubližuje,tak proč byste jí měli ukazovat dobrou tvář a zkoušeli se dohodnout,to jí udělá radost jak se před ní ponižujete a bude v tom pokračovat. Zkuste opravdu nejdřív dělat,že neexistuje,někdy to opravdu dotyčného přestane bavit,párkrát to tak zkuste,říkejte si,že je to prostě póvl z kanálu a vy se s ní nebudete zahazovat-trochu to pomáhá. Pokud nedá pokoj,zase nebavit se,nereagovat a jít rovnou na policii,ať máte důkazy nebo ne,nemáte co ztratit,vše jim řekněte,můžete trochu hrát divadlo,že se jí bojíte...zkuste se dohodnout ať se jí jdou na to zeptat,popř. jí upozorní na možné následky-narušování občanského soužití a podle toho co píšete už by to mohl být i stalking,to už je trestný čin. Pokud jí ani návštěva policie nezastraší,potom už je mi líto,ale asi opravdu hledejte jiné bydení,jde o Vaše zdraví..držte se.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]