Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Mech na vápennocementové omítce

Od: tatik® odpovědí: 2 změna:

Obracím se na fórum s tímto problémem. Na venkovní hladké vápennocementové omítce našeho rodinného domku, se nám díky ozdobným rostlinám pěstovaných na terase, vytvořila slabá vrstva mechu , kterou jsem se snažil odstranit obroušením a opětovným přetřením jak penetrací tak i fasádní disperzní barvou. Mech ,který se zřejmě uchytil v mikrotrhlinkách omítky, se pod tímto novým nátěrem vytváří znovu a díky tomu se nátěr začíná odlupovat.Můj dotaz zní takto: Můžu přetřít napadené místo omítky roztokem modrou skalicí (síran měďnatý), která se používá na ničení nežádoucích mechů a lišejníků, nebo má někdo jiné řešení mimo otlučení napadené omítky? Předem děkuji za Vaši odpověď.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

pacourek*
hodnocení

0x

musíte přetřít modrou skalici (a to opakovaně.Váš problem je trochu někde jinde musite zkontrolovat jestli vam neteče truhliky ,nebo nejsou přelívané protože mechy potřebují nejen vlhkost ale kyselé živné prostředí a to ze zdi nedostane

jabraka*
hodnocení

0x

Včera jsem navštívil OBI,a ceny měďnatých přípravků mi vyrazily dech.Já bych se spíše přiklonil k postupu:

nejprve mechanicky odstranit a pak občas natřít vápenným mlékem.

JABRAKA

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]