Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,omlouvám se za hloupý dotaz,ale snad mi můžete poradit,nevím si rady. mám sklep v RD o velikosti 1,07 m * 1,2 m * 3,4 metrů.tudíž objem je 4,37 metrů krychlových a dál už to nedokážu spočítat. prosím poraďte mi kolik q se tam vleze uhlí a jak to mám příště sama převézt.moc děkuji. Martina 1
doplněno 21.10.08 14:53:děkuji za rychlou odpověď. a jde to nějak převézt na metráky? moc děkuji.Martina1
1 Kubik = 1 Metr krychlovy
doplněno 21.10.08 15:20:vahu bych ti rad rekl, ale neznam hustotu uhli...
když jsem podobný převod potřeboval ke spočítání váhy/objemu kompostu volal jsem do kompostárny. Tam, odkud to uhlí vozí to také budou vědět. Ale možná to tu někdo taky poví
Přesně tak. Taky bych volala tam. Bacha na vědce, co vycházejí z hustoty uhlí - nebude to přece jeden celistvý blok, ale kusy, mezi kterými je takříkajíc prázdno.
doplněno 21.10.08 15:24:samozrejme by se to v tom zohlednilo, ona se muze uvadet i hustota uhli, ktera prave s temito mezerami pocita... ja myslim, ze se to tak dokonce i udava. (jednou na gymplu sme pocitali nejaky podobny priklady a pokud si dobre pamatuju, tak ta hustota je bud"hruba"nebo"cista"
My chemici tomu říkáme sypná hmotnost.Dříve se uhlí nevážilo,ale uhlíři přivezli fůru a meli specielní putny na záda a platilo se za počet puten.Domácí vždy stála u schodů do sklepa a počítala putny.Tedy podle objemu.
JABRAKA
Sypná hmotnost by se při takové velikosti části stanovala špatně. Proto pokud vezmeme hustotu 0.8 t uhlí na kubík, vyjde nám 0.8 x 4.37 =3.5 t což je 35 metráků. V reálu bych vzal ale míň aby byla nějaká rezerva.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.