Nejste přihlášen/a.
Zdravím, řeším otázku umístění SDK podhledu na rámový strop. Původní skladba (shora) byla - trám, prkenný záklop, rákos+omítka. Ponechány byly pouze trámy. Na trámy chci zavěsit dvojúrovňový rošt z CD profilů. Mezi spodní hranou trámu (usazením) a okenním otvorem je cca 23 cm. Při předpokládané vzdálenosti stropu od okna 10cm moc místa na rošt nezbývá - zejména prostor na rychlozávěs. Do jednoúrovňového se nechci pouštet (už z důvodu velikosti místnosti 5x7m).
Ve všech návodech jsem se dočetl, že ukotvení je možné pouze z boku trámu pomocí drátu s okem a pérového rychlozávěsu.
Dotazy:
a) je možné (za určitých podmínek - jakých?) připevnit nosný CD profil k trámu pomocí přímého závěsu uchyceného na spodní část trámu?
b) jak umístit parozábranu - uvítal bych možnost přichytit ji nad konstrukci k trámu (snadnější rozvod el. instalací). V případě, že bod a) je možný, tak bych v tom problém neviděl (nalepit parozábranu, pak použít přímý závěs podlepený páskou). Pokud je skutečně možné pouze uchycení nosných profilů pomocí drátu+rychlozávěsu, tak jsem se zde dočetl, že je možné parozábranu v místě drátu propíchnout a následně otvor utěsnit příslušnými prostředky (lepidlo, páska, fólie, ...). Nebo nezbývá jiná cesta než dát parozábranu na montážní rošt mezi SDK desku a CD profil?
Nechci obcházet předepsané postupy. Jenom se nejdříve zeptám, než to udělám složitějším způsobem, když by to bylo možné udělat jinak (jednodušší cestou .
Díky za odpovědi. DC
a) no jiistěě, je to naprosto normální ...
b) klině jí připevněte na trámy a přímák se šrouby podlepíte bitimelkou
předepsané postupy se běžně porušuji, jedině Standa dělá kvalitní a pečlivou práci.
doplněno 28.03.12 20:06:tak ironicky to nebylo,
určitě můžete dávat přímák zespodu na trám. Nevidím důvod, proč by to nemohlo být.
Nevím které fotky se nelíbí, něco jsme probrali kdysi se Standou (tuším že sdělil že by mu měli ruce urazit). Je to ukázka že se nemusí používat UD profily. Nicméně, když jsem v tomto objektu byl před měsícem, strop je bez prasklin v pohodě. Jen předělávali světlo jinam, tak je tam flek...
ICQ 55180641 skype: milancukrar
Děkuji za Vaši odpověď. Jen mám takový pocit, že je v ní trochu ironie. V odkazu na rajce jsem si prošel i jiné fotky ze stejného alba a jestli se nepletu, tak je tam několik věcí, které nejsou zrovna správné. Předpokládám tedy, že co popisuji v bodě a), je postup nesprávný a mám se držet předepsaných postupů. DC
doplněno 28.03.12 20:30:OK. Děkuji. Možná jsem to při pročítání všech těch postupů a návodů špatně pochopil. Nabyl jsem dojmu, že připevnění kotvících prvků do DŘEVĚNÉ konstrukce je možné vždy a pouze jenom z boku tak, aby byl šroub namáhán vždy na střih. Proto mne zajímá, zda je možné za určitých podmínek použít způsob uchycení tak, že šroub bude namáhán na tah.
dc
nejlepsi bude udelat to tak jak mas vyfocene, pokud by jsi dal prime zavesy ci krokvove zavesy musi byt montazni rost na pric tramum jinak ti nevyjde roztec, ktera je 50cm
pokud nepouzijes UD musis to nahradit zavesem, jinak ne
folii muzes dat na tramy i na rost zalezi na konstrukci, kterou vyberes resp. ktera ti bude vyhovovat dle potrebne roztece
Předpokládal jsem, že skladba roštu zůstane nezměněna - tedy dvojúrovňový rošt včetně UD profilů. Pouze změním způsob zavěšení roštu - tedy rychlozávěs nahradím přímým, uchyceným zespodu trámu (orientovaným tak, aby byl nosný profil kolmo na trám, montážní tedy rovnoběžně).
doplněno 28.03.12 20:47:Ještě upřesním, proč to celé řeším - předpokládám, že v případě použití přímého závěsu budu moci umístit parozábranu na trám. Což mi přijde jednodušší na montáž a i lepší z pohledu porušení parozábrany (propíchnuta bude pouze v místě uchycení přímého závěsu).
jj, pak, ale nezapomen dat izolaci i nad tramy, izolace pouze mezi je malo!
na strop je vhodne davat napr. 2x 14cm nebo 16cm, pokud je nad prostorem puda, tak v lete bude pařák, tak aby jsi ho nemel i v interieru
Ano, nad prostorem je půda. Izolace mezi trámy je 2x 12cm (více se nevešlo, záklop z prken na půdě zůstal). Plánuji, že na půdě provedu trámkový rošt pro podlahu vyplněný izolací. Ale to už je jiná kapitola ...
doplněno 28.03.12 21:06:Ještě k té izolaci. Pokud bych umístil parozábranu na trám, tak nad ní bude izolace 24cm. Můžu dát ještě izolaci pod parozábranu v tlouštce odpovídající poměru 1:4 (1:5)? Dal bych ji na rošt. Musí být v tomto případě v přímém styku s parozábranou, nebo je povolena skladba rošt - izolace - vzduchová mezera - parozábrana - izolace?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.