Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je možno umístit HUP na mým pozemku asi tak 05-1m za hranici mého pozemku a cesty. Jedná se o to,že bohužel asi půl metru ulice zasahuje do mého pozemku. Cesta tu byla dělaná před 20 lety a tehdy to brali asi podle oka. Nicméně, pokud bych dal HUP na hranici pozemku a cesty, tak by byla skříňka v cestě a hrozilo by, že mi někdo srazí autem. Skříňka HUP bude volně přístupná z ulice.
Díky za rychlou odpověď.
A když jí posunete o ten 0,5-1m za hranici bude přístupná nebo bude za plotem pokud bude přístupná tak bych ji posunul a nikoho bych se neptal bez zaměření to stejně nikdo nepozná a ani se po tom při spuštění plynu nikdo nepídí.Akorát mi není jasné jak ji chcete posunout když už vám nejspíše kouká ze země přívodní fous kousek by ste stím hnul ale určitě ne o metr.
Majkii,je potřeba použít mozek a nedělat naschvál.Dejte to na hranici plotu a je to ,přece nechcete aby si lidi tukali na hlavu,když to uvidí.Mimoto by vám to plynárna nepovolila.
Dobry den, to mate ale urcite vyresene v projektu. Plynarny dle meho nic moc premerovat nebudou, jde jim spis o to, ze to musi byt volne pristupne. Ja jsem projekt musel predelat kvuli pootoceni HUP, ale to Vam asi nehrozi. Osobne by jsem to prilis neresil. 0.5m neni problem, kdyztak reknete, ze jste se pri zamereni sekl
Nee, otáčet se HUP nebude, jen bude pouze více v mém pozemku. Těch plynáren se ani nebojím, ale jdu se tam na to dnes zeptat. Spíše bych viděl problém se stavebním úřadem při kolaudaci (prodloužení STL plynovodu je na stavební povolení, samotná přípojka byla již povolena územním řízením) pokud by na to příšel, snad si to nebudou vyměřovat.
Já bych nikam nešla a umístila HUP tam kde vám to vyhovuje. Je logické, že nebudete mít HUP v cestě. Vyčkala bych co na to ostatní. Předělávat ho zpětně dle projektu nikdy nebudete, každá situace má řešení. Maximálně by se nechal udělat dodatek k projektu. Čím víc se budete předem ptát, tím hůře pro vás. Nikdo vám předem neřekne - to nevadí.
Mne docela mate,že na nejblbější odpovědi ,jsou hned plácnuté dva body.Já bych řekl že je to blbost.Dotyčná asi nikdy nedělala doma plyn a co dovedou plynárny když se jim to nelíbí ,nemá ani šajn.Dělal jsem u plynu 35let.
Des:
Mne docela mate,že na nejblbější odpovědi ,jsou hned plácnuté dva body.Já bych řekl že je to blbost.Dotyčná asi nikdy nedělala doma plyn a co dovedou plynárny když se jim to nelíbí ,nemá ani šajn.
Ale tak to tady prostě chodí...tohle není první a ani poslední hodnocená odpověď tohoto typu...Podobné odpovědi jsou téměř u každé otázky...
To des: tu máš bodík
Sakra jsem se uťuk dal jsem ho Martinovi no snad to nevadí.
machp:
Tak já ho dal Desovi...a je to vyrovnané...
Ale zase budeme nařknutí, že se bodujeme navzájem...což ovšem není pravda, neboť tato situace se stává...tka maximálně jednou za...10 let
: martincakl® Vy jste dnes opět vstal hore zadkem? A nebo vykročil nesprávnou nohou do pěkného jarního dne? Pokuď má odpověď se vám zdá nejblbější, já vám to neberu, je to váš názor.
Pro doplnění- plyn jsem dělala v 11/2011 a měla podobný problém jako tazatel. HUP měl být umístěn na rohu stav. parcely, ale malér byl v tom, že cesta zasahuje do mého pozemku. HUP jsem posunula do mého plotu, ani dodatek k projektu nebyl třeba, geodet zaměřil skutečný stav a vše proběhlo hladce. Už mám plyn funkční.. Jen jsem popsala jak jsem to řešila já, že jste jiného názoru, je váš problém a tazatel si vybere sám. Nemusí mít každý takové štěstíčko, ale o tom to je. Lepší náladu přeje Uška
doplněno 27.03.12 16:06:pardon - nééé martincakl, ale správně jsem odpovídala na des®
Problém je to v podstatě stejný. Dnes jsem se byl zeptat na plynárně a bylo mi řečeno že v tom není žádný problém, HUPku si můžu dát v podstatě na zahradu kamkoliv (i když se všude dočtete na hranici pozemku), jen tam musí být přístup. Tak to snad dopadne bez problémů. S vyřizováním byly totiž trochu zdlouhavé problémy, nejdříve na stavebním úřadě kde jsou docela neochotní a neschopní, pak zase jediná firma široko daleko která má oprávnění dělat STL plynovod neměla čas, holt když to není plynofikace přes půl města, tak je to asi nezajímá.
: majkii® - Určitě se vám ulevilo, u nás také nebyl problém. Držím palce do zdárného dokončení.
Gratuluji, mel jste stesti, me delali mproblemy velike, ale je to o cloveku. Take by jsem male posunuti neresil
Musíte udělat výklenek a tam postavit sloupek pro HUP. Doporučuji zakoupit nějakou normalizovanou skříň pro plynoměr příp i regulátor.Plynárny často dělají problémy když není osazena norm.skříň.
Jj, skříň bude plastová, určená na HUP, již mim mám objednanou. Prý tam stačí i něco stlouci z desek s dvířkama?, každopádně ale musí být HUP, jinak by se to nezkolaudovalo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.