Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu jak rozvrhnout CD profily v místnosti viz. příloha. Plánuji dvojúrovňový rastr zavěšený na závěsu ankerfix a opláštěn 1x RB(zatížení do 15kg). Vím že max. osová vzdálenost montážních CD je 500mm a nosných CD dle vzdálenosti závěsu(např.:900/1000). Také vím že montážní CD má být cca 100mm od stěny a nosný CD cca 150. UD profil plánuji dát jen na strany ke kterým půjde kolmo montážní CD(pro snažší práci) - protipožární opatření není nutné, stěny jsou rovně a v pravém úhlu. Nevím však jak udělat rast v tak "malé" a členité místnosti. Jedna rada zněla že do rozteče 1000mm stačí zasunout CD profil do UD(bez závěsu) a "konstrukce" je samonosná ale nezdá se mě to. Při dodržení výše zmíněných rozměrů rastru mě přijde v prostoru 600mm až příliš profilů.
Děkuji za radu.
doplněno 26.03.12 20:17:doplnění o obr.
doplněno 26.03.12 20:18:obr
nekomplikuj to absenci UD, zde mas dva navrhy a UD je a muze byt jako nosny, tak neplati 15cm
cervena - zaves
hneda - UD
tm.seda - nosny rost z CD
seda - montazni rost z CD
modra - krizova spojka
Bezva, dík na nákres. Ještě doplňující otázka. Když je UD nosný prvek lze tedy předpokládat že v prostoru do určité šíře by stačilo na obvod UD a po 500 jen montážní CD(takový "žebřík)? U jak širokého prostoru by to šlo uplatnit - jsem zvědavý...
1xSDK 12 = 100cm
2xSDK 12 = 75cm
roztec vzdy 50cm
UD - hmozdina ne po 80cm, ale ridceji, tak jak mas doury v UD
ALE pokud muzu, davam vice nosnych zavesu, nic tim nepo... .
Take lze pomoci UW a CW udelat samonosny rost o vetsi delce, to jen na okraj
doplněno 26.03.12 21:28:nedavej CD do nebo moc blizko UD muze ti prdnou SDK, nech tak 5 -10cm (zed - vrut) a dotahuj pomalu
Ptám se na to s UD protože jsem vyděl udělanou chodbu širokou 1200 jen na "žebřik" a moc pevně to nevypadalo...Možná mě to ještě nedocvaklo ale na obr v pravo u nosných CD(mezi vyzdívkou) nechybí náhodou závěsi? do zdi je přeci kotvit nebudu a takhle je nic nevynáší...
Poslední dotaz. Máš nějaký odkaz na stránky kde bych našel podhledový rastr ze zmíněných CW/UW - nákres, postup montáže apod.. rád bych to prostudoval a zpočital za jakých podmínek se to vyplatí/je lepší/levnější oproti variantě CD/UD. Díky
no nejsi sam, ja to tam take hledam, ale vzdy najdu, nebo mam knihy od Rigipsu nebo tech. podporu na tel. od Rigipsu, kdyz je potreba resit neco nestandartniho apod.
Každopádně děkuji oběma za radu. Já když si už nevím rady (selský rozum, net, literatura) tak se obrátím sem (poradte.cz) a když nic tak to zkouším u technické podpory dodavatelů v damén oboru ale to zpravidla až jako poslední...
O tom nepochybuji...systém je to multifunkční, mě však zatím chybí zkušenosti tak se raději optám protože se snažím dělat věci správně,prakticky a dotáhnout je do konce bez toho abych pro svou línou pusu musel něco předělávat na třikrát...
drz se predepsanych max. rozteci CD a zavesu, desko skladby apod. pak nic nepo... . a muzes vymyslet i zajimave konstrukce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.