Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozvrhnutí CD profilů na rastr

Od: dremonzar* odpovědí: 18 změna:

Dobrý den,

prosím o radu jak rozvrhnout CD profily v místnosti viz. příloha. Plánuji dvojúrovňový rastr zavěšený na závěsu ankerfix a opláštěn 1x RB(zatížení do 15kg). Vím že max. osová vzdálenost montážních CD je 500mm a nosných CD dle vzdálenosti závěsu(např.:900/1000). Také vím že montážní CD má být cca 100mm od stěny a nosný CD cca 150. UD profil plánuji dát jen na strany ke kterým půjde kolmo montážní CD(pro snažší práci) - protipožární opatření není nutné, stěny jsou rovně a v pravém úhlu. Nevím však jak udělat rast v tak "malé" a členité místnosti. Jedna rada zněla že do rozteče 1000mm stačí zasunout CD profil do UD(bez závěsu) a "konstrukce" je samonosná ale nezdá se mě to. Při dodržení výše zmíněných rozměrů rastru mě přijde v prostoru 600mm až příliš profilů.

Děkuji za radu.

doplněno 26.03.12 20:17:

doplnění o obr.

doplněno 26.03.12 20:18:

obr

Rozvrhnutí CD profilů na rastr

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

standam*
hodnocení

4x

nekomplikuj to absenci UD, zde mas dva navrhy a UD je a muze byt jako nosny, tak neplati 15cm

cervena - zaves

hneda - UD

tm.seda - nosny rost z CD

seda - montazni rost z CD

modra - krizova spojka

Rozvrhnutí CD profilů na rastr #2

šikovný STANDA . Já věděl že mám počkat...

standam*

Milane, diky

dremonzar*
hodnocení

Bezva, dík na nákres. Ještě doplňující otázka. Když je UD nosný prvek lze tedy předpokládat že v prostoru do určité šíře by stačilo na obvod UD a po 500 jen montážní CD(takový "žebřík)? U jak širokého prostoru by to šlo uplatnit - jsem zvědavý...

standam*

1xSDK 12 = 100cm

2xSDK 12 = 75cm

roztec vzdy 50cm

UD - hmozdina ne po 80cm, ale ridceji, tak jak mas doury v UD

ALE pokud muzu, davam vice nosnych zavesu, nic tim nepo... .

Take lze pomoci UW a CW udelat samonosny rost o vetsi delce, to jen na okraj

doplněno 26.03.12 21:28:

nedavej CD do nebo moc blizko UD muze ti prdnou SDK, nech tak 5 -10cm (zed - vrut) a dotahuj pomalu

dremonzar*
hodnocení

Ptám se na to s UD protože jsem vyděl udělanou chodbu širokou 1200 jen na "žebřik" a moc pevně to nevypadalo...Možná mě to ještě nedocvaklo ale na obr v pravo u nosných CD(mezi vyzdívkou) nechybí náhodou závěsi? do zdi je přeci kotvit nebudu a takhle je nic nevynáší...

standam*

drzi jen to tam neni domalovane

plati...

nosne CD polozit na UD, montazni zastrcit do UD

dremonzar*
hodnocení

Poslední dotaz. Máš nějaký odkaz na stránky kde bych našel podhledový rastr ze zmíněných CW/UW - nákres, postup montáže apod.. rád bych to prostudoval a zpočital za jakých podmínek se to vyplatí/je lepší/levnější oproti variantě CD/UD. Díky

D 131

knauf.cz/...

OK, stačí?

doplněno 27.03.12 18:26:

jelikož D131 často vyhledávám, tak si to pamatuji...

dremonzar*
hodnocení

Tož to jsem asi slepý,ty stránký už jsem navštívil mnohokrát...děkuji, samozřejmě stačí:)

standam*

no nejsi sam, ja to tam take hledam, ale vzdy najdu, nebo mam knihy od Rigipsu nebo tech. podporu na tel. od Rigipsu, kdyz je potreba resit neco nestandartniho apod.

dremonzar*
hodnocení

Každopádně děkuji oběma za radu. Já když si už nevím rady (selský rozum, net, literatura) tak se obrátím sem (poradte.cz) a když nic tak to zkouším u technické podpory dodavatelů v damén oboru ale to zpravidla až jako poslední...

dremonzare,

ze sádrokatronu a konstrukce a prvků lze zhotovit tolika věcí ...jen se nebát..

dremonzar*
hodnocení

O tom nepochybuji...systém je to multifunkční, mě však zatím chybí zkušenosti tak se raději optám protože se snažím dělat věci správně,prakticky a dotáhnout je do konce bez toho abych pro svou línou pusu musel něco předělávat na třikrát...

standam*

drz se predepsanych max. rozteci CD a zavesu, desko skladby apod. pak nic nepo... . a muzes vymyslet i zajimave konstrukce

se Standou souhlasím, a proto jsem ho napráskal na jiné poradně, aby se na něj tazatel obrátil.

standam*

Milane, vy jste, ale praskac :)

Pane Stando, a to jsem nebyl u STB a práskám...

forum.living.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]