Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sanace neizolovaného septiku pod domem

Od: gizmo* odpovědí: 6 změna:

Ahoj,

koupil jsem domek, kde je v přízemí pod domem septik, který očividně není izolován, takže okolní zdi jsou dost vlhké s viditelnými mapami vzlínající vlhkosti. Septik jsem prozatím vyčerpal, ale co teď? Plánuji otryskat silným proudem vody se savem, ale protože je septik součástí podlahy v přízemí, budu jej pak muset otevřít pro přístup k obvodové zdi, která je jeho součástí. Měl bych vědět ještě něco důležitého, než se do toho pustím?
Díky

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

uska*
hodnocení

1x

Nejlépe zrušit stávající septik a o kouse dál zakopat plastový. Původním septikem prodloužit odpad do nového. Jinak vás stávající septik bude zlobit nadosmrti..

repkin*
hodnocení

1x

Nejsem sice stavitel, ale přijde mi to nehigienické mít septik "místo sklepa", bakterie a viry Vám tak mohou se vzlínající vlhokstí vstupovat do zdiva, kdy tímto Vám to prostupuje do spodních pater domu. Osobně se přikláním k tomu, udělat septik nový mimo dům. Je to sice nákladné řešení, ale já osobně bych do septiku pod domem nešel.

hodnocení

1x

Pokud můžete tak udělejte septik mimo dům ve starém bych propojil odvod a vyůstil ven z domu a starý zasypal.Budete mít klid napořád.

jabraka*
hodnocení

0x

Očištěný septik vylož starým kobercem a natáhni jezírkovou folii.Je to nejlevnější způsob,jak zajistit nepropustnost.

JABRAKA

dobrak*
hodnocení

0x

Mě jsem na chatě před 5léty podobný problém,natavily jsme pásy Ipy a přetřeli Gumoasfaltem ,od té doby je klid.

lui*
hodnocení

0x

Pro případ, že by jste septik rušil moje zkušenost:

Když jsem rušil žumpu a připojoval barák na kanalizaci, dostal jsem doporučení, abych dno staré žumpy provrtal tlustým vrtákem co nejhlouběji, na co nejvíc místech. Když jsem se ptal proč, bylo mi řečeno, že septiky se dřív utěsňovaly jílem, a pokud před zasypáním neprovrtám jíl na dné, tak se mi bude v té bývalé žumpě zdržovat voda, protože nebude mít kam vsáknout. To prý zajistí právě to provrtání dna. Jestli to k něčemu bylo nevím.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]