Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, moc se mi líbí jeden malometrážní byt, ale malý zádrhel je v tom, že ložnice je pouze 4x2,6 m. Ložnici bych ale chtěl využít pro odpočinek, zábavu a práci. Kdybych později posunul příčku (tvárnice, plocha cca. 9 m2) o 40 cm, tak bych získal větší ložnici, co by bylo fajn. Obyvák může být menší, sloužil by stejně jen pro hosty. Moje otázka, není to šílený nápad posunout příčku z tvárnic? Jak by se to realizovalo, asi by se to muselo nejprv bourat, "posunout" to nelze? Další otázka, kolik by asi stál takový posun (bourání, stavba)? Moc se mi nechce do sádrokartonu. Tvárnice, cihla? Vešel bych se do 20 000 CZK? Děkuji za nározy a odpovědi.
Myslím, že to zase není až tak šílený nápad, původní příčku vybourat a novém místě vystavět novou. Nejlépe asi z ytongu, šíře 10, možná by stačila i 7,5 pokud na tom nebude viset knihovna...
A podle mne je lepší tuto akci absolvovat před nastěhováním, ušetříte spoustu času na úklid. A také si pak nebudete dlouhá léta nadávat, že jste tu příčku neposunul k obrazu svému, že jste situaci nevyřešil, nebo jen napůl...
Cena prací se těžko odhaduje, nevíme, co všechno byste byl schopen si udělat sám a na co byste musel zaplatit řemeslníka.
Nevím jak u firmy, ale svépomocí by jste se měl vejít i do nižších čísel. Samozřejmě příčka nesmí být nosná byt musí být Váš, nebo s tím musí minimálně souhlasit majitel či družstvo. Co se týče SDK myslím si, že by to bylo jednodušší, méně pracnější a rychlejší řešení.
Nejjednodušší řešení se mi zdá v tom, udělat obývací pokoj v menší místnosti a ložnici v druhé větší. Jinak do 2,6m se Vám bohatě vejde letiště. Bratr má také takto řešenou ložnici a zdá se mi to celkem fajn.
doplněno 26.03.12 07:46: Jinak nezapomeňte, že i spousta bytů se prodává jako holobyt, kde nejsou ani příčky, pouze stoupačka a všechno si pak realizujete sám, to je potom paráda.
A co příčku vybourat a novou nestavět? Předěl mezi různými zónami se dá šikovně řešit i jinak. A když se změní situace, není problém dispozici znovu změnit...
je tu spousta dobrých rad. Ale ložnici u kuchyňky nedělejte. Je to nesmysl.Lepší i pro vás i hosty je mít pracovní plochu a desku a tak pro přísun pohoštění po ruce. Typuju, že u té kuchyňky bude i balkon, ne? Udělejte to z těch sádrovláknitých desek.
Počítej cca 300kč/m2 Takže asi tak 2700 za cihly Ytong+ lepidlo na zdění a stěrku+ perlinka a poté štuk.Nebudu to počítat bo ceny jsou různé (jiná v JH,jiná v PV a zase jinší v Praze).Ještě pro upřesnění mne vyšla rekonstrukce jádra na 30 000kč (materiál+ práce vodáka)vodu melouchem ,elektro zadarmo známý a ostatek jsem si dělal sám-vybourat,vyzdít naštukovat obložit, položit dlažbu.
doplněno 15.04.12 21:12:elektro-práce zadarmo,materiál řádně zakoupen.Respektive veškerý materiál řádně zakoupen.
pokud není nosná tak to lze. Příčku nelze posunout.musí se zbourat,pokud je někdo šikovný zbourá ji tak aby se daly ty tvárnice znovu použít.Takže by ses vešel i do menší částky.Jinak vybourat příčku by si podle mě zvádnul i sám,stačí ti palice,popř pajsr.
.Postup:
zjisti přítomnost kabelů,trubek atd...
bourat začni nahoře uprostřed.
pokud bys chtěl nově vyzdívat doporučuji Ytong cca 7,5cm nebo 10cm.
Demolice Hradec -demolice,nadměrná přeprava,jeřáby do 600tun,trhání pařezů,speciální vyprosš´tovací práce 2xVT-55
Ivane, nedělejte si tu reklamu na trhání pařezů 600-titunovým jeřábem, tazatel chce pouze posunout příčku, čtěte a ctěte pravidla poradny...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.