Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaka barva se hodi na skrin

Od: juglans® odpovědí: 12 změna:

Hezke dny vsem.Rozhodla jsem se ze vymaluji detsky pokoj dve steny svetle sedou a dve takovou svetlonce zelinkavou,jarni.Pokud se nekdo vyzna v odsteinech,tak Dulux-FGr2-KIWI BURST 6,alespon takto je napsano ve vzorniku.oc mi jde,chtela bych sjednotit nabytek,aby se k tomu hodil a natrit disperzni barvou.Nejprve jsem vybirala,takovou hnedofialovou,tmavou.ale myslim si,ze na tmave budou hodne videt tapance a taky si nejsem uplne jista aby se odstin hodil.Muzete mi poradit do jake barvy by jste sli na nabytek?Pokoj je pro kluka a holku.Koberec neni podle meho gusta,ale neda se nic delat,musi vydrzet,jedan se o tmave hnedy zatezak.Takze vychazet z techto barev a nejakou barvu na nabytek se zajimavym efektem?Dekuji za napady,pripadne i napsani odstinu podle vzorniku.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

3x

Podle mého bych zvolila světle fialovou. Ta by se hodila nejen k šedé, ale i zelinkavé. Dokonce ani tmavě hnědý koberec by se s nábytkem netloukl. *tuc* Možná bych zkusila i u nábytku kombinaci ( např. pruhy) s tmavším odstínem fialové - nebo jak píšete hnědofialové.

doplněno 26.03.12 09:25:

Možná, že zde najdete ještě další inspiraci: obydleni.cz/...

doplněno 26.03.12 12:37:

Juglans, ona by nebyla ani špatná oranžová. To by ten dětský pokoj bezva rozsvítilo. Určitě bych se nebála jít do barev - dětem se to líbí. A co je nechat, ať si vyberou sami, pokud to nejsou vyloženě mrňata. *placni*

hodnocení

Lidko dekuji,zatim prohlizim,jeste nevim.ta vetle fialova,no porad nemuzu trefit odstin,jedine snad jen nadech fialove.Strasne zalezi na odstinu

dobrak*
hodnocení

0x

Kdysi když jsme chtěli změnit barvu skříní ,použily jsme samolepící tapety ,je obrovské množství barev a motivů .A ani moc pracné to není.

hodnocení

Taky uvazuji o tapetach,ale je to nabytek se zaobleny v nekterych castech,vidim to jako docela pracne.

jabraka*

Juglans,není potřeba používat samolepicí tapety.Já bych doporučil tapety vinyl a lepit lepidlem s přísadou disperze.Rohy,co jsou kulaté,se snadno natvarují pomocí akryl tmelu.Dost často takové polepy provádím.

JABRAKA

hodnocení

mrknu do obchodu jestli se vubec nejake budou hodit,zvazim to.diky

hodnocení

0x

Dobrý den Juglans. Děti už jsou dost velké, jaký chtějí mít pokojíček? *smich* Nebude chlapec chtít, svojí půlku pokojíčku a děvčátko také? U nás při rozdělení pokojíčku si každé dítko, chtělo na stěnu, dát nějakou tapetu. Nyní je hodně krásných, dětských tapet a nejsou drahé. Dětský pokoj, má být veselý, aby dětem přinášel radost, když si tam hrají. Četla jsem návrh, aby se nábytek tapetoval. Není to špatná věc, tapeta hodně vydrží a mohou se zapojit i děti. Budou mít radost, že také mohou pomáhat. Dcera si na chalupě, vytapetovala u pokojíčku dveře, světlou tapetou (samolepící). Dveře po létech, jsou stále pěkné. Pokojíček nyní užívá, její dcera. Vyberte pěkné barvy. Jen můj názor.

doplněno 26.03.12 13:45:

Také tady je možné brát inspiraci: barvy-malovani.cz/...

Jaka barva se hodi na skrin
hodnocení

Viky copak o to Sebastianovi,je 11,ale Jola je 4leta,ta ocenuje,vse co je nove.S rozdelenim pokoje to u nas neni tak jednoduche.Maji palandy,spolecnou skrin i pradelnik.Nejde to resit rozdelenim.Sebastianovi se docela libili zvolene barvy a jaka nude skrin tolik neresi.

pt®
hodnocení

0x

"juglans", pokud nebudete měnit hnědý koberec, tak bych vymalovala tou zelenou a místo šedé béžovou, či smetanovou, aby to trochu ladilo. Nábytek bych přetřela Balakrylem nebo Eternalem, prodávají spoustu barev. Já natírám a přetírám docela často starší věci a je to pěkné.

hodnocení

Pt.,kdyz ja jsem si tu sedou posledni dobou oblibila,je dost moderni a odstinem jde,je jen lehce stribrita.Jiste by se hodila i bezova,ale moc na tyhle barvy do hneda nejsem.Koberec to je jedina vec,kterou jsem nevybirala ja.Nechtela jsem ,aby bylo vse podle me,aby se pritel necitil,ze porad vse ridim.no ale ten koberec co vybral,neprijmula jsem ho.Trpim.Pritom vim,ze by me klidne nechal vybrat co chci,ale chtela jsem byt jednou v tomto ohledu jina.Nepovedlo se.Kdysi jsem natirala stary kredenc,balakrylem + lakem disperznim a supr a drzi uz kolik let.Nemam z nateru obavy,jen neumim michat barvy a nektere ani doma nejdou.Koukala jsem ze zakladni tony balakrylu nevyhovuji.docela me i napada,natrit nejakou tmavsi barvou boky skrine a tapetu aby ladila,dat jen na dvere.musim mrknout jestli najdu i na netu nejake vzori ,zajimave.

doplněno 26.03.12 21:12:

oprava-vzory

polinek*
hodnocení

0x

,,záleží jaký je nábytek barvy a koberec. Pokud paní má hnědý koberec,,volila bych barvu meruňkovou. A po celém pokoji.Budfe se hodit ke koberci a nábytek také.

Tapety jsou drahé .Balakrylem jak se maluje tak se zalepí léta dřeva. Na nábytek to není.Tak zárubně .To jo. Tak jedině na plot dřevěný. Jde o to,že opravdu si zalepíte ty léta a bude to mít rovný povrch. Jsou i jiné barvy ,,zeptejte se ..Vodou ředitelné.

Pokud byste volila tapetu,tak kulaté rohy jdou krásně udělat. Není s tím žádná náročná práce.

Já jsem si čalounila večkeré dveře v bytě. Akorát mi je můj vytáhl a já byla ve svém živlu. Jéje škoda,že nebydlíte blíž,,to bych si vyhrála.Sama si maluji tapetuji a pokládám dlažbu. Baví mne to.Maluji i obrazy a jiné výtvarné práce i dělám za zahradu sochy ale menší. Nechám si poslat hlínu a řádím. Méně znamená více ..

hodnocení

Dobry den,merunkovou jsme meli pred tim,takze zmena,nyni tam je zluta.O tech barvach mate plnou pravdu,jjenomze na skrini je jakysi fladr,navic to vypada,ze je nalepena snad preklizka,nebo co se driv davalo v 30. letechjInak vzhledm nic moc,ze by stalo za to renovovat.bojim se,ze kdyz bych sundala fladr,kdovi co pod tim muze byt za nevzhlednosti,ktere morenim nezakryji a nepujde to natrit,aby byly videt leta.Take v soucasne dobe nakladne.Kdysi jsem delala s odstranovani nateru chemicky,ma to sve nevyhody.Opalovaci pistoli jsem si jednou koupila,pritom dost drahou a musela reklamovat,takze me to preslo do toho investovat.Chtela bych udelat pokoj pekny,ale dle moznosti,co si ted mohu dovolit.Ale dekuji za snahu pomomoci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]