Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny,co mají za sousedy kretény,buz... a pod.zvýřectvo,kterým cokoliv říkat,znamená jedním uchem do vnitř a druhým ven.V paneláku bydlíme 7 let a nemohu si zvyknout na bordel co je,co stím?Sousedovi,když něco řeknu,jo,jo a stejně je to stejné.Sem bezradnej,v dnešní době nikdo zrodin peníze nemá,na nějakou rekonstrukci.Co stim.
pokud dělá binec ,,který vás obtěžuje,zavová se policie a ta přijde a pak to můžete nahlásit na občanskoprávním oddělení,,Já jsem měla problém se sousedem ,,vyhrával si tady jak u kolotočů a nakonec ještě i v noci a pak druhý den kolem poledne,,tak to mne už naštvalo a zavolala jsem je, Přijeli ,,ale ON je nepustil což nemusí.
Já jsem cca za 14 dnů třepala hadru z okna a On začal řvát jak hysterka na mne co si to dovoluji..že zavolá policajty. Což jsem mu doporučila .Také že zavolal.Já je pustila a probrali jsme to Byla to jeho msta a hloupé výmluvy že má alergii na psí chlupy a pod. Zkrátka - chtěl se pomstít. Pak přišla jeho žena a začala mi domlouvat,ať to nikam neženu. Policajti se chechtali ,,měli z něho ...
Ale je abnormálně nervní ,,je malý(komplex) patrně..Přitom já tady bydlím desítky let a ON 2 roky a to se přistěhoval z nějakých kotěhůrek ,kde byl zvyklý řvát bydlel v domě tak ho nikdo neslyšel. Za celou dobu co zde bydlím nikdo si na nikoho nestěžoval a takový přivandrovalec ze SALAŠE bude nám určovat co smíme a co ne. Prý má astma a dnes kouřil na balkoně a vesele to klepal dolů a ani ho nenapadlo,že třeba někomu to vítr zanese na prádlo. Navíc je to alergik a když už ,,kdyby se chtěla hádat,tak smrad jde nahoru ,což šel ale kašlu na osla. Asi potřebuje hodně oslů aby vynikl.
Takže klidně beze stracu volejte policii a jak se mu to tam nahromadí,tak se bude divit ..vaše jméno nenahlásí. Tak držím palce.
doplněno 25.03.12 00:09:no ale nechápu o té vaší rekonstrukci...to ho chcete zazdít? haha
přítelkyně chodí do školy tak v králikárně taky bydlím až bude mít smlouvu na dobu neučitou a bude jakštakš spokojená tak mažem pro hypotéku a budem stavět...
taky tady ty různý individa dělali bordel jak mladý tak starý, báby žvanily na chodbě a jak se to rozléhalo tak to bylo slyšet po celém baráku...
na ukecaný báby stačilo je seřvat nadat jim do ... a je pokoj , starej dědek co se hrabal ve schránce mé, dostal pěstí. a dva mladý kokůtci si pouštěli rádio nahlas jeden dostal dělo a druhému jsem týden schazoval jističe a von pokaždé volal elektrikáře. po týdnu jsem mu dal papírek na dveře jestli hodla s tou svojí hudbou optěžovat ostatní?..
zavedl jsem v tom vchodě pořádek nikdo tady neřve, neoptěžuje ostatní , a vytřeno je taky pravidelně,původně tady se vytíralo na vánoce a pak v létě asi podle tech nečistot... Na některé lidi je potřeba se chovat tak jak si zaslouží. je tomu tak rok co jsem nemusel nic řešit ...
Stejně ten dotaz moc nechápu. Pokud nehlučí soused v noci, v době nočního klidu, nic moc se s tím nedá dělat. Musel by překračovat nějaké limity hluku a to nevím, co by musel dělat, aby se mu to povedlo. Pokud s ním není domluva, asi s tím opravdu nic neiděláte. Pokud hlučí mezi 22:00 až 6:00 tak zavolejte měšťáky nebo státní. Co víc radit...?
Dobrý večer. Já bych na něj pokaždé zavolal policii. Jednou městskou, jednou státní. Výáhoda je ta, že můžete zcela anonymně a když to budou oni řešit, tak můžete jen tiše koukat kukátkem ve dveřích. Když to takhle párkrát uděláte, přestane to, protože to souseda přestane bavit a možná se to začne řešit přes policii. Musí to být samozřejmě po 22.hodině.
jimmyfloyd to až na gramatické chyby vystihl přesně, v podstatě je to nejlepší řešení jinak policie to za Vás nevyřeší, pouze se bude snažit sousedovi domluvit. Pokud toto nepůjde, případ oznámí na příslušný úřad (magistrát) pro přestupek proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 písm. c) zák. č. 200/1990 Sb., České národní rady o přestupcích, ve znění pozdějších předpisů. Nebo-li:
(1) Přestupku se dopustí ten, kdo
c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním;
(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. b) až e) pokutu do 20 000 Kč.
To samé, ale rychleji můžete udělat i Vy, na úřad napište stížnost s tím, kdo, co dělá, kdy a kde (přesně čas a místo, i pokud je to opakovaně), jak to dělá, čím to dělá, proč to dělá a zda Vám jeho jednáním vznikla nějaká škoda. Nezapomeňte uvést také případné další svědky. Pravděpodobně další nájemníky z domu. Doba promlčení u přestupku je jeden rok a počíná se započítávat od doby, kdy byl přestupek spáchán.
Jinak si myslím, že ještě rychlejší řešení by bylo, pokud je dům družstevní, tak to řešit přes družstvo, to má na takovéto nájemníky také svoje páky, třeba klidně zvýšení nájemného apod.
Poslední pro Vás asi nejkrajnější řešení je, obrátit se ideálně prostřednictvím právního zástupce na místní (okresní) soud a podat na souseda žalobu, neboť se ve věci jedná o občanskoprávní spor. Majitel věci (TV, rádio, pes apod.) se dle občanského zákoníku musí chovat tak, aby tím neobtěžoval ostatní (přesný výklad bohužel neřeknu, neboť v občanském zákoníku se zatím přesně nevyznám a nemám moc času to pročítat).
Samozřejmě dalším způsobem řešení je přestěhovat se, ale to neřeší ani tak problém a jeho příčinu, jakož spíš Váš osobní pocit, že jinde se budete mít lépe, což tak v reálu nemusí být.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.