Nejste přihlášen/a.
dobrý den,
potřeboval bych poradit co a vlastně jsou = disperzní barvy (silikátová, akrylátová)?
Jsou to barvy typu např. PRIMALEX?
budu totiž nanášet textilní omítky a je nutná penetrace a následně jedna až dvě vrstvy disperzní barvy (silikátová, akrylátová).
Ale nejsem si jist zda mohu nanést"zákl. vrstvu"např PRIMALEX
zde je rada jejich firmy jak aplikovat na :
Maltové omítky, stěrky, holé panely, přesné tvárnice atd.:
Větší nerovnosti (jamky, díry, praskliny) je třeba odstranit obvyklým způsobem, poté podklad doporučujeme napenetrovat a nanést jednu, až dvě vrstvy bílé, interiérové, disperzní barvy (silikátová, akrylátová). Pokud byl již nátěr proveden, není nutné povrch dále dodatečně upravovat
děkuji
Kubo,přeju mnoho zdraví a pohody k dokončovacím pracem.Jsem rád že budeš mít brzy hotovo.
Co je myšleno textilními omítkami?Ty barvy disperzní jsou v sortimentu Primalexu,i silikonové,i akrylátové.Jen musíš přesně znát použití.Silikonové barvy a omítky mají jako pojivo silikonový polymer.Silikátové jsou pojeny většinou vodním sklem,a akrylátové akrylovým polymerem,nebo kopolymerem.Základní typy primalexu nebudou vhodné.
JABRAKA
v přiloženém manuálu textilní omítky je doporučena barva (WASERSTOP) , jsem totiž na marodce, tak jsem vyslal ženu do OBI anebo do Globusu at prostě lkoupí nějaou disperzní barvu, tak snad pořídí dobře ikdyž vím že v těchto obchodech mají přemršténé ceny tohoto typu zboží,ale co se dá dělat
P.S. no obklady jsou hotové, kuch.linka je vyměřená¨-čeká se až bude zhotovena, no a podlahy se začnou dělat až budou ty omítky na zdi
doplněno 21.10.08 17:11:ještě jsem zvažoval nad LATEXEM ten je přece taky disperzní, myslím tedy
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.