Nejste přihlášen/a.
zdravim mam problem stimdle topenim vodu mam vsechno napustene ale jakmile u pece nahodim jiskru plamen dole tak nenastartuje ale jak pridam 85 stupnu +/- tak nastartuje a bezi cca asi 2 minuty a pak vypne a zase dlouho nic kde by mohla byt chyba nevite poradit trubky se ani nenahrejou jen u kotle zacatek trubek i cerpadlo je teple az moc takovych 80 stupnu kdyz tak poradte kde bych se mel podivat dekuju za rady ja uz fakt nevim zkusil sem vsechno
U čerpadla je nahoře špunt,ten se povolí a v osce je šlic,za který se zkusí jestli se otáčí.Vyteče trochu vody ale to nevadí.Pokud se nerozběhne ,tak se na čerpadlo praští kladivem přes kousek dřeva .
Zdravím. Na vrchu kotle by měl být odvzdušňovací automatický kalíšek. Na něm je taková čepička jak na ventilku u kola. Zkus tím otočit . měl by být povolený a odcházet jím vzduch. Já si myslím , že kotel by mohl být zavzdušněný a přehřívá se. Tím vyhazuje havarijní termostat. Zkus ještě odvzdušnit všechny radiátory. Potom tlak nastav na 1,1 bar.
na vrchu zadny takovy kalisek jak ventilek od kola nemam jen vyvod do kominu a to je vse jeste skusim odvzdusnit vsechny radiatory a nejhorsi je to ze jak napoustim vodu do radiatoru tak rucicka stoji nejde vubec nahoru je pravda ze sem mel v celym baraku vypustene radiatory a ted to plnim na novo jak to dlouho muze trvat nez se rucicka bude plnit?
Tak to bude asi určitě tím vzduchem a vyskakuje ti ten havarijní termostat. Jak to bude dlouho trvat ti nepovím . Až to budeš mít plný. Nevím kolik máš radiátorů a jak to plníš. Ani neznám ten tvůj kotel. Pokud to plníš přes kotel , tak je tam jenom maličká dírka a chvíli to trvá. Když se podíváš na ten kotel z vrchu , tak by tam hned jak jdou trubky z výměníku měl být automatický kalíšek. Je to asi poloviční než kelímek od jogurtu a je to mosazný. Tvarem jak bečka na pivo (na který se už dneska móóc těším) Napiš jak jsi dopadl a pokud problém , tak dej číslo na mob a já ti zavolám.
Dominiku promiň , já jsem vůl . Až teď jsem si všiml , že tam máš napsáno VIADRUS g 23 , tam samozřejmě kalíšek není . Já jsem dnes dělal závěsnej THERM , a tak jsem měl nějak v hlavě zafixovaný , že je to plynovej závěšák. Velice se omlouvám. V to případě od tvého kotle půjdou trubky pravděpodobně směrem nahoru , tak se to odvzdušňuje asi přes radiátory.
jo presne do vrchu od kotle a ve sklepe mam dva radiatory ale ty valcove stare jeste ty asi nemam odpoustet jenom co sou v prvnim patre a prizemi ze ano a jinak diky dneska to nejak vydrzim ale zitra rano se na to mrknu
doplněno 24.03.12 20:47:jo a jeste mam teda udelat jak se dela prvni odpustit a pak dopoustet? a jak budu mit na tom budiku 1,1 +/- tak to teda staci jo? a dekuju
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.