Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Viadrus g23 netopi

Od: dominik* odpovědí: 9 změna:

zdravim mam problem stimdle topenim vodu mam vsechno napustene ale jakmile u pece nahodim jiskru plamen dole tak nenastartuje ale jak pridam 85 stupnu +/- tak nastartuje a bezi cca asi 2 minuty a pak vypne a zase dlouho nic kde by mohla byt chyba nevite poradit trubky se ani nenahrejou jen u kotle zacatek trubek i cerpadlo je teple az moc takovych 80 stupnu kdyz tak poradte kde bych se mel podivat dekuju za rady ja uz fakt nevim zkusil sem vsechno

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

octan*
hodnocení

0x

A funguje to čerpadlo?

des*

U čerpadla je nahoře špunt,ten se povolí a v osce je šlic,za který se zkusí jestli se otáčí.Vyteče trochu vody ale to nevadí.Pokud se nerozběhne ,tak se na čerpadlo praští kladivem přes kousek dřeva .

dominik*
hodnocení

takze ten spunt je volny de snim otacet lehce vpravo vlevo

a jed jede vzdycky nachvili jak kotel nabehne tak jede cerpadlo a za 2 minuty prestane

instalater*
hodnocení

0x

Zdravím. Na vrchu kotle by měl být odvzdušňovací automatický kalíšek. Na něm je taková čepička jak na ventilku u kola. Zkus tím otočit . měl by být povolený a odcházet jím vzduch. Já si myslím , že kotel by mohl být zavzdušněný a přehřívá se. Tím vyhazuje havarijní termostat. Zkus ještě odvzdušnit všechny radiátory. Potom tlak nastav na 1,1 bar.

dominik*
hodnocení

na vrchu zadny takovy kalisek jak ventilek od kola nemam jen vyvod do kominu a to je vse jeste skusim odvzdusnit vsechny radiatory a nejhorsi je to ze jak napoustim vodu do radiatoru tak rucicka stoji nejde vubec nahoru je pravda ze sem mel v celym baraku vypustene radiatory a ted to plnim na novo jak to dlouho muze trvat nez se rucicka bude plnit?

instalater*

Tak to bude asi určitě tím vzduchem a vyskakuje ti ten havarijní termostat. Jak to bude dlouho trvat ti nepovím . Až to budeš mít plný. Nevím kolik máš radiátorů a jak to plníš. Ani neznám ten tvůj kotel. Pokud to plníš přes kotel , tak je tam jenom maličká dírka a chvíli to trvá. Když se podíváš na ten kotel z vrchu , tak by tam hned jak jdou trubky z výměníku měl být automatický kalíšek. Je to asi poloviční než kelímek od jogurtu a je to mosazný. Tvarem jak bečka na pivo (na který se už dneska móóc těším) Napiš jak jsi dopadl a pokud problém , tak dej číslo na mob a já ti zavolám.

instalater*
hodnocení

0x

Dominiku promiň , já jsem vůl . Až teď jsem si všiml , že tam máš napsáno VIADRUS g 23 , tam samozřejmě kalíšek není . Já jsem dnes dělal závěsnej THERM , a tak jsem měl nějak v hlavě zafixovaný , že je to plynovej závěšák. Velice se omlouvám. V to případě od tvého kotle půjdou trubky pravděpodobně směrem nahoru , tak se to odvzdušňuje asi přes radiátory.

dominik*
hodnocení

jo presne do vrchu od kotle a ve sklepe mam dva radiatory ale ty valcove stare jeste ty asi nemam odpoustet jenom co sou v prvnim patre a prizemi ze ano a jinak diky dneska to nejak vydrzim ale zitra rano se na to mrknu

doplněno 24.03.12 20:47:

jo a jeste mam teda udelat jak se dela prvni odpustit a pak dopoustet? a jak budu mit na tom budiku 1,1 +/- tak to teda staci jo? a dekuju

dominik*
hodnocení

tak sem vsechny radiatory odvzdusnil napustil vodou i potom odvzdusnil a porad to dela to same takze vpondeli zajedu do servisu az se prijdou lepsi na to podivat nebo ja uz nevim co stim prave vsechny varianty vycerpane

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]