Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skleněné desky 2mm, kde sehnat?

Od: jkr® odpovědí: 12 změna:

Sháním skleněné desky o tloušťce 2mm pro spec. interiérovou výplň.

Nevíte, kde koupit?

Musí být 2mm, max. 3mm, děkujil

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ladinpraha*
hodnocení

2x

Obvykle ve sklenářství, nejlépe nějakém větším.

vylohy.cz/...

repkin*

yo *palec* na tuhle otázku asi nelze odpovědět lépe *frajer*

jkr®
hodnocení

Dekuji moc za link

jabraka*
hodnocení

0x

Odpověď to sice je,ale nadraka. 2mm tlusté sklo asi těžko seženeš.Používá se na podložky pod mikroskop.Nejslabší okenní sklo je 3 mm v oknech normálně je 4 mm,ve výlohách je 5 - 8 mm Float.Nač takové sklo potřebuješ?

JABRAKA

ladinpraha*

Sklo 2mm se běžně používá v rámařství - rámování a paspartování obrazů, je běžně používané v klip rámech.

repkin*

Jabraka: při vší úctě i v odkazu ho mají k dispozici

Jak psáno níže, 2mm sklo je na obrázky, 3mm sklo je nejběžnější v obyčejných oknech, 4mm se používá na zasklení dveří (většinou v neprůhledném provedení) a jako součást dvojskel v plastových oknech, případně na menší výlohy. Všechna tato skla jsou běžně k sehnání. Do mikroskopů jsou skla maximálně 1mm. Před časem jsem tady sháněl malé sklo 1,5mm, tehdy mi Patronka přenechala staré fotografické desky.

doplněno 25.03.12 09:38:

Jak psáno výše...

jkr®
hodnocení

Potrebuji to prave na fotografické desky a tato tloušťka je vhodna kvůli řezání.
Nevěděl jsem kde se jinde zeptat. Díky zkusím nějakou firmu, která ramuje obrazy.

Vy si doma vyrábíte fotografické desky*sok*? Tak to teda klobouk dolů!

jkr®
hodnocení

Ano, fotím na sklo a plech a sháním 2mm sklo, kdyby bylo černé sklo, tak ještě lepší, ale není k sehnání.

sporki

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat jak tyto desky vyrábíte, docela mě to zajímá, protože mám možnost sehnat fotoaparát na skleněné desky. Zdeněk Dvořák

jkr®
hodnocení

Sklo si nakoupíte a nařežete do požadovaných rozměrů

Plech se nechá vyseknout do požadovaných rozměrů ve firmě, která Vám je to ochotna udělat.

-

Samotný proces focení není jednoduchý, ale dá se samozřejmě zvládnout.
Pracuje se s nebezpečnou chemií při které hrozí v nejhorším případě oslepnutí, pokud se dostane do očí.

Samotné desky se světlocitlivou vrstvou jsou vysoce hořlavé i výbušné, musí se pracovat opatrně a odvětrávat.
Slušnou kvalitu jste schopen dosáhnout asi po půl roce - zaleží na individuální šikovnosti a mechanické zručnosti.
Také záleží nakolik se tomu věnujete a kolik jste ochoten do vybavení investovat.

Nákupem obyč. kamery (bez objektivu) jste tak na 20 - 30 % investic. Ale u tohoto procesu je vše individuální, nedá se to zobecnit.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]