Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sousedka mě napadá,nikdo neřeší,co dál?

Od: laduskaa odpovědí: 1 změna:

dobrý den,měla jsem moc pěkný byt,už nemám-kvůli sousedce,která mi zničila dveře psala výhružné sms,napadala mě,a ještě si stěžovala,že jsme jí udajně kopali na dveře,volala jsem dvakrát policii,ale když byli u ní řekla,že nenapadala mě a mluvila s někým jiným,policie mávla rukou at to vyřeší město,od té doby se to zhoršilo,čekávala s paralyzerem,sprostýma nadávkama,vysmívala se nebo vyhrožovala napadením-odstěhovala jsem se k příteli do domku.sousedi jsou její rodiče,ona nám hází na zahradu kameny nabádá k tomu i své dítě,své podivné kamarády(trestané nebo narkomany)komentuje výsměchy každý muj pohyb,pokaždé když tu přítel není.jednou jí vynadal a od té doby jsme ve sporu i s jejím otcem(at ji prý necháme na pokoji),který nás občas vulgárně napadá.

Této paní někdo poškodil automobil,její otec nás sprostě napadl,že jsme to byli určitě my.Pak se dozvěděl ,že ne, tak bezostyšně přišl za našim blízkým příbuzným,že by potřeboval autodíly...

8měsíců jsem nereagovala nijak.rady byli absolutně ignorovat,ale nepomáhá to.Tato žena je po 7letém užívání pervitinu,bojím se o své bezpečí,bezpečí svého dítěte.Nemohu spát.Očividně ji to baví.Nevím co dělat ,urážky jsem ignorovala začla házet kamení.Jak na takovéhe lidi?

Prosím pomoc!

Díky za jakoukoli pomoc

1 odpověď na otázku
Řazeno dle hodnocení

repkin*
hodnocení

2x

Policisté Vám to asi správně nevysvětlili, v této věci se jedná o přestupek proti občanskému soužití podle § 49 odst. 1 písm. c) zák. č. 200/1990 Sb., zákon České národní rady o přestupcích ve znění pozdějších předpisů.

Zde se doslovně píše:

"c) úmyslně naruší občanské soužití vyhrožováním újmou na zdraví, drobným ublížením na zdraví, nepravdivým obviněním z přestupku, schválnostmi nebo jiným hrubým jednáním,".

Policie nad tím rozhodně rukou nemávla, ale přestupek zpracovala a odeslala na příslušný městský úřad (magistrát města), kde zasedá přestupková komise, která má rok (od doby spáchání přestupku), aby si přestupce pozvala k projednání přestupku.

"(2) Za přestupek podle odstavce 1 písm. a) lze uložit pokutu do 5 000 Kč a za přestupek podle odstavce 1 písm. b) až e) pokutu do 20 000 Kč."

Avšak úřady většinou postupují spíše podle správního řádu a v tom už se já prozatím neorientuji.

Ve Vašem případě bohužel nic jiného za současných okolností udělat nelze. Jak se říká, dokud se něco nestane, tak s tím nikdo nic víc (než projednání na MěÚ a pokutou) dělat nebude. *nevi*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]