Nejste přihlášen/a.
Dobré dopoledne, chtěl bych se zeptat jak se dá postupovat, když jsem prostředníctvím realitní kanceláře prodal byt již před půl rokem, kupujíci převedl peníze na účet realitní kanceláře a ta mi peníze z prodaného mého bytu do dnes nevyplatila a pořád jen slibuje, že momentálně nemá a nic se nedějě, mohli by jste mi poradit jak mám postupovat, abych se domohl mých peněz, jestli mám podat návrh na vydání platebního rozkazu, nebo první mám zaslat upomínku s žádosti o výplatu, abych měl něco v ruce než se obrátím na soud? Předem Děkuji za odpověď
Stálo by za to zveřejnit o kterou "skvělou" realitku jde.My prodáváme pozemek a všech realitek jsme se zřekli,protože jsme se vždy dopídili k tomu,že jim jde jen o prachy,které by jim mohly uniknout v případě,že bych nemovitost prodal sám bez nich. V podstatě jen parazitují na majitelích a kupujících.Rozhodně bych se poradil s právníkem a zvážil příslušné kroky. Půl roku Vám drží prachy?! To by Vám měli zaplatit z těch peněz ještě úrok!
Dobrý den. jak zde již zaznělo, upomínat o peníze není vaše povinnost. Přesto bych Vám doporučila, písemně je vyzvat k vyplacení peněz do tehdy a tehdy. S upozorněním, že pokud nesplní ani nyní svůj závazek vůči Vám, budete nucen předat celou věc svému právnímu zástupci a částku neodkladně vymáhat soudní cestou, čímž jim zbytečně navýšíte jejich výdaje. Že je toto poslední pokud z Vaší strany o smírnou cestu. To by mohlo zabrat, aby se přestali vymlouvat. Pošlete jim to s doručenkou a kopii si schovejte. Pokud nebudou reagovat, musíte to řešit opravdu soudně.
doplněno 23.03.12 10:22:Pardon-pokus.
Zřejmě se jedná o neseriózní RK, takže ve vašem případě bych se neobtěžovala s nějakou upomínkou a rovnou podala žalobu k soudu. Upomínku zaslat můžete, ale nemusíte. Soud rozhoduje na základě důkazů - předložíte mu všechno, čím můžete doložit, že vám RK dluží. Domnívám se na základě vlastní zkušenosti s žalobou na dlužníka, že upomínka dlužníkovi v tom moc velkou roli nehraje.
Bohužel, podle mě máte smůlu a peníze už neuvidíte. Byla to strašná chyba svěřit peníze nějakému s.r.o. Tam totiž nikdo za nic neručí. Oni vám ty peníze nedají, soud je pošle do konkurzu, správce konkurzní podstaty zjistí, že tam žádné peníze nejsou, společnost zlikviduje a jednatelé si založí jinou realitku. Jejich černá SUV jim samozřejmě zůstanou, protože společník s.r.o. neručí svým majetkem.
Proč jste to tak proboha udělal? Proč se peníze neposlaly do notářské úschovy. Nikdy bych na něco takového nepřistoupil. Jde o mnoho peněz?
Hlavně ať si ostatní dají pozor, dobře že jste uvedl o koho jde. Měl jste jednat už před půl rokem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.