Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cihelny plot - jak postavit?

Od: opredat odpovědí: 5 změna:

Potřebuji postavit plot z cihel výšky 200cm. Jde to podle přiloženého nákresu? Jak daleko si můžu dovolit od sebe postavit sloupky? Mám dovnitř sloupků vložit kulatinu 10mm? Mám dát pásovinu či kulatinu do maltového lože např. co 4-5 šár? Děkuji za rady!

Cihelny plot - jak postavit?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paaja*
hodnocení

2x

Jestli bude plot na solidním základu, nebál bych se toho. Do šárů bych žádné železo nedával. Sloupek bude mít uprostřed díru? Při betonování základu bych na místa sloupku strčil roxor, nechal trčet nahoru a vnitřní mezeru po vyzdění sloupků vybetonoval. To budou pohledové cihly, nebo to přijde nahodit? Jestli pohledové tak použít kvalitní (třeba Klinker) maltu pro venkovní zdění. Mám něco podobného, sloupky jsou cca 2,5m od sebe. Zeď určitě provázat se sloupkem!

opredat
hodnocení

Základ plánuji 80cm pod úroveň terénu. Sloupek nebude mít uprostřed díru ale říkal jsem si, že 10mm roxor se v maltové spáře "schová". Cihly jsou normální z bouračky. Nahození neplánuji, možná jen natřít vodním sklem. Zeď necháme porůst břečťanem.

opredat
hodnocení

Ještě se zeptám. Není těch 2,5m mezi sloupky moc? "Nehoupe" se ta zeď?

opredat
hodnocení

Ještě doplňuji obrazek o napojení dalšího pole.

Cihelny plot - jak postavit? #2

paaja*
hodnocení

0x

Kvalitně postavená a důsledně svázaná zeď na pevném základu by se houpat neměla. A viděl jsem i delší zdi, které léta drží. Je to spíš otázka estetická.

Pokud ta vnitřní mezera ve sloupku nebude zabetonovaná, nemá podle mě ten svislý vnitřní roxor skoro smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]