Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vodné stočné v pronájmu

Od: samoobsluha odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,potřebuji radu jak dostat z pronajimatele bytu přeplatek za vodu.Již 19 let bydlím v pronajatém bytě a každý rok mám přeplatek za vodu,nestalo se ještě ani jednou,že by peníze vrátil.Může si to vůbec dovolit?

Ani se nezmíní,vždy mi to poví domovník.Nevím jak z něho peníze dostat aby je vrátil,proto se chci zeptat zda mohu částku kterou mi má vrátit,v příštím nájmu poslat o to méně,jinak se peněz nedočkám.Prosím zda mi můžete poradit jak postupovat,předem Vám moc děkuji Jožková

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Dobrý den. Dovolit by si to samozřejmě neměl. Obohacuje se tak. Já bych mu to dala písemně a navrhla mu zápočíst tuto částku oproti nájmu. Pak bych to zkusila tak, jak navrhujete. Těžko odhadnout jeho reakci však..

doplněno 22.03.12 12:46:

Možná jen spoléhá na to, že o přeplatcích nevíte, tak nemá potřeba to s Vámi řešit. Teď by však měl.

juldab*
hodnocení

0x

Záleží na vaší smlouvě. Mělo by tam být udáno jaké jsou zálohy a jak se dělá vyučtování.

uska*
hodnocení

0x

Ach jo, nesnažte se bez vyjednávání o přeplatek snížit nájem, pan domácí by jej vymáhal nemáteli ve smlouvě uvedeno nic ohledně přeplatků. Já bych udělala zápočet ... nájem za 4/2012 mínus přeplatek vody xxxxx = rozdíl ...zaplacen dne ... Poslala bych zápočet doporučeně, ale s přestihem, aby domácí se případně mohl vyjádřit.

Za pokus to stojí.

hodnocení

0x

Může si to dovolit. Vše totiž záleží na smlouvě a na tom jak a co platíte. Nezapomeňtě, že vy platíte určitou částku na zálohy, ale pronajimatel může mít zálohy úplně jiné.

hodnocení

0x

samoobsluho,

máte v ruce vyúčtování, kde je uveden onen přeplatek, nebo je to jen sdělení někoho. Pokud platíte zálohu na vodu, nemíchejte to s nájemným, ale jen s vodou. Pokud máte dokumenty s vyúčtováním, tak se s majitelem spojte a navrhněte mu, že přebytek bude uplaťněn v příštím vyúčtování..

Alespoň já to tak dělám pro ostaní nájemníky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]